Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

20:01, 27.06.2024

Galette cu piersici și fulgi de migdale. Desert delicios, de sezon

Galette cu piersici și fulgi de migdale. Desert delicios, de sezon

Aluatul din făină, unt, zahăr și un strop de sare, este ușor de preparat. Are o textură ușor sfărâmicioasă, datorită untului rece încorporat. Acesta înconjoară umplutura de piersici proaspete, tăiate felii subțiri…




15:50, 25.01.2024

Ce este drojdia si ce efect are asupra aluatului?

Drojdia este un ingredient de nelipsit din bucataria oricui, nemaivorbind de brutarii! Daca vrei sa coci o paine ca la carte, primul lucru la care trebuie sa te gandesti este… Articolul Ce este drojdia si ce efect…




14:50, 17.11.2023

Motivul pentru care clătitele făcute cu bere sunt mai gustoase - Care este rețeta

Clătitele cu bere pot fi apreciate pentru gustul lor unic și pentru faptul că berea adaugă o notă subtilă de aromă și textură. Berea poate adăuga umiditate și puțină efervescență la compoziția aluatului, ceea ce…




12:20, 07.11.2023

Cum faci găluște cu prune foarte pufoase. Secretul puțin cunoscut al aluatului

Toți iubitorii de deserturi visează la găluște cu prune pufoase, însă nu pot fi obținute dacă nu știi câteva secrete. Este foarte important felul în care este gătit aluatul și cantitatea ingredientelor folosite.…




08:11, 07.08.2023

Povestea Mastro Titta – pizza unicat, făcută cu pasiune, așa cum o vrei!

În urmă cu 21 de ani, doi tineri, Bogdan Chistol și Iuliana Găucan, plecau împreună să muncească în Italia. Câutându-și un loc de muncă stabil, Bogdan a aflat, la un moment dat, de la cea care avea să-i devină…




16:15, 30.06.2023

Pita de Pecica devine produs românesc recunoscut și înregistrat la nivel european

Produsul „Pită de Pecica – IGP” este un produs de brutărie copt și copt congelat obținut din aluat dospit și copt în cuptoare. „Pită de Pecica” este preparată din făină de grâu, drojdie proaspătă, apă și sare iodată.…




10:45, 10.06.2023

(VIDEO) Ingredientul secret pentru clătite pufoase

Clătitele sunt una dintre cele mai iubite preparate de mic dejun sau deserturi rapide și delicioase. Cu gem, ciocolată, brânză sau miere de albine, clătitele sunt dorie atât de copii, cât și de adulți. Maeștrii…




13:56, 27.04.2023

Cum sa faci cele mai pufoase GOGOȘI. Secretul aluatului perfect, pe care nimeni nu-l știe

Aluatul trebuie ținut peste noapteAr trebui să păstrezi întotdeauna  aluat ul pentru dospit peste noapte, deoarece acest lucru ajută aluatul să devină pufos și să obțină o textură netedă. Întotdeauna este mai bine…




00:21, 03.02.2023

Toate gospodinele trebuie să știe asta! Secretele pentru cel mai bun aluat de pizza

Ingrediente pentru aluatul de pizza:- 300 g făină;- 3 linguri de ulei de măsline;- 1 lingură de zahăr;- 1 plic de drojdie uscată;- un praf de sare.Făina trebuie să fie de bună calitate și se mai pot adăuga, după…




23:30, 02.02.2023

Toate gospodinele trebuie să știe asta! Secretele pentru cel mai bun aluat de pizza

Ingrediente pentru aluatul de pizza:- 300 g făină;- 3 linguri de ulei de măsline;- 1 lingură de zahăr;- 1 plic de drojdie uscată;- un praf de sare.Făina trebuie să fie de bună calitate și se mai pot adăuga, după…




13:05, 15.08.2022

Pâine de casă ca în Maramureș la Târgul “Bun de Maramureș”

A VIII-a ediție a Târgului “Bun de Maramureș” din acest weekend, organizată de Sfânta Maria Mare, a adunat mulți maramureșeni și turiști în Satul de pe Deal din Baia Mare. Curioși de produsele realizate în gospodăriile…




16:05, 23.09.2021

Dospitoarele, echipamente HoReCa esenţiale în orice brutărie

echipamente horeca In Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, dospitorul este definit drept „camera special amenajata intr-o fabrica de paine, cu aer conditionat, in care se tin vasele cu aluat, in vederea dospirii”,…




15:10, 22.09.2021

Cum faci corect clătite cu făină de ovăz, de fapt. Ce truc dă un gust genial aluatului

Cum faci corect clătite cu făină de ovăz și ce truc dă un gust genial aluatului. Este o variantă foarte simplă și rapidă ca să obții desertul ideal, fiind totodată și o variantă mai sănătoasă. Cum faci corect clătite…




16:05, 22.12.2020

Pâine de casă – rețete de pâine pufoasă ca la mama acasă

Pâinea făcută în casă ne amintește de copilărie și de rețetele pe care bunicile noastre le pregăteau pentru mesele în familie. Astăzi, putem încerca o varietate de rețete de pâine de casă, toate cu o textură și…




13:40, 07.10.2020

Aluat fraged de plăcintă, cea mai simplă rețetă pentru un desert delicios! VIDEO

Una dintre deserturile preferate toamna este plăcinta cu mere, iar bucătarii spun că succesul unei tarte constă în reuşita aluatului fraged. Aceasta este cea mai simplă reţetă pentru o plăcintă delicioasă. Cea…




15:22, 26.02.2020

Ziua Internațională a Pizzei

Jerry’s Pizza, unul dintre cei mai mari jucători pe segmentul food delivery și take-away din România, a sărbătorit în premieră pe piața locală Ziua Internaţională a Pizzei, pe 9 februarie. Evenimentul a fost marcat…




09:46, 03.11.2019

Secretul aluatului perfect din Bărăgan. „Sunt atât de harnice, încât mâinile lor nu stau o secundă“

Veteranele din Luciu, maestre în frământat şi copt pâine, duc mai departe meşteşugul moştenit din strămoşi al aluatului tradiţional şi tainele pâinii ţărăneşti, coaptă în cuptoare de pământ.




06:33, 22.04.2019

Cum faci cele mai gustoase brânzoaice. Secretul aluatului plămădit cu lapte opărit şi paşii pentru gătirea umpluturii

Brânzoaicele munteneşti, un desert delicios, preparat de gospodinele din Bărăgan, sunt nelipsite de pe mesele de sărbători. Gătite în special primăvara, brânzoaicele perfecte se fac după reţeta regretatului gastronom…




04:32, 24.12.2018

Cum facem cel mai bun cozonac secuiesc în casă. Secretul aluatului subţire şi pufos

Kurtoskalacs este un cozonac secuiesc împletit în formă de horn, denumirea venind de la forma cilindrică din lemn pe care se coace desertul. Se coace tradiţional pe vatră, dar se poate pregăti la fel de bine şi…




23:37, 11.12.2016

Cum se face maiaua pentru pâine?

Maiaua reprezintă ingredientul necesar creșterii aluatului de pâine. Tehnica de a face pâine cu maia este străveche, urme ale folosirii ei găsindu-se în vestigiile diferitelor culturi, cu multe secole înaintea…




15:59, 30.05.2016

Floricele din pizza

De multe ori ni se întâmplă să vrem să îi răsfățăm pe cei dragi sau poate chiar suntem luați prin surprindere de niște musafiri puși pe șotii. Asta nu înseamnă însă că trebuie să stăm ore în șir în bucătărie! Cu…




23:17, 09.02.2016

Secrete pentru o pizza perfectă

Iata cateva secrete pentru o pizza perfecta, la tine acasa. Secretul aluatului: La o pizza, aluatul face toti banii. Iata o reteta simpla de aluat. Ai nevoie de: – 900 g faina – 10 g drojdie proaspata – 0,5 l de…




17:42, 23.12.2015

A pus pahar în centrul aluatului. Ce s-a întâmplat în doar 30 de minute

Iată cum trebuie să procedezi: Împarte aluatul în două parţi egale, sub formă de cerc, apoi aplică ciocolata, încălzită în prealabil, pe una dintre foile de cocă. Aşază apoi cealaltă parte de aluat peste ciocolată.…




06:34, 21.12.2015

Reţeta ideală pentru un cozonac pufos. Secretul gospodinelor din Moldova pentru desertul tradiţional de Sărbători

Secretul unui cozonac pufos şi savuros stă nu atât în ingredientele sale, cât în pregătirea aluatului şi coacerea sa. Aroma cozonacului de casă este unică, iar gospodinele din zona Moldovei ne învaţă cum să pregătim…




23:51, 20.06.2015

Rețetele bunicii | Lipie umplută cu varză

Ingrediente: 500 g aluat de pizza, o jumătate de varză crudă, 150 g ciupercuţe din conservă, 100 g măsline negre fără sâmburi, o linguriţă de seminţe de mărar, o linguriţă de piper măcinat, sare, două linguri de…




11:25, 21.03.2015

VIDEO / REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Trigoane cu gem şi nucă! Desert delicios de post

Trigoane cu gem si nuca, un desert de post, aromat si delicios. Cu acest preparat îţi vei impresiona prietenii şi familia. Ingrediente: Aluat – 125 gr margarina, 100 gr zahar, 125 ml apa minerala, 350…




10:05, 25.02.2015

Reteta de post: Prajitura cu mere si aluat cu suc de rosii

Prajitura cu mere si aluat cu suc de rosii - o reteta simpla dar gustoasa, mostenita de la bunica mea. Sucul de rosii ofera un colorit aparte aluatului. Ingrediente: pentru aluat -10 linguri de ulei…




22:50, 02.12.2014

Prajitura cu mere si aluat cu suc de rosii

Prajitura cu mere si aluat cu suc de rosii - o reteta simpla dar gustoasa, mostenita de la bunica mea. Sucul de rosii ofera un colorit aparte aluatului. Ingrediente: pentru aluat -10 linguri de ulei 10 linguri…




19:06, 18.10.2013

Formula matematică a unei pizza perfecte!

Formula unei pizza "perfect proporţionate", luând în calcul factori precum grosimea aluatului, distribuirea ingredientelor şi timpul optim de coacere, pentru a se obţine un maximum de savoare, a fost descoperită…




18:02, 21.03.2013

VIDEO Paul Hollywood, sex-simbolul aluatului

Paul Hollywood a devenit cunoscut în întreaga lume datorită pasiunii sale pentru industria panificaţiei. Atât de mult entuziasm pune acest brutar în prepararea unui aluat, încât mişcările prin care îl frământă…