Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Galette cu piersici și fulgi de migdale. Desert delicios, de sezon

Publicat:
Galette cu piersici și fulgi de migdale. Desert delicios, de sezon

Aluatul din faina, unt, zahar și un strop de sare, este ușor de preparat. Are o textura ușor sfaramicioasa, datorita untului rece incorporat. Acesta inconjoara umplutura de piersici proaspete, taiate felii subțiri și amestecate cu zahar, esența de vanilie și, opțional, scorțișoara, oferindu-i un gust bogat și aromat.Piersicile se caramelizeaza ușor in timpul coacerii, eliberandu-și sucurile și creand o umplutura delicioasa și parfumata. Marginea aluatului, unsa cu ou batut și presarata cu zahar brun, capata o nuanța aurie atragatoare dupa coacere. Aceasta crusta crocanta contrasteaza perfect cu…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol si foto: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Prajitura rasturnata cu piersici, pentru rasfațul unei zile de vara. Rețeta simpla

16:56, 28.06.2024 - Aceasta prajitura este perfecta pentru a fi servita la sfarșitul unei mese alaturi de familie sau la ocazii speciale. Poate fi servita simpla sau cu o cupa de inghețata de vanilie, pentru un plus de rasfaț. Este delicioasa, aromata și racoroasa, daca este lasata un timp la frigider.Prajiturile cu fructe…

Dulceața de cireșe amare. Rețeta deliciului care va cuceri intrega famile. Mod de preparare

16:25, 27.05.2024 - Cireșele amare sunt considerate superalimente, de catre specialiștii in nutriție pentru ca sunt bogate in nutrienți. Au un conținut ridicat de vitaminele B1, B2, B6, vitaminele A, C, E si PP. Mai gasim și minerale si oligoelemente precum fier, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, cupru, zinc sau cobalt. In…

Placinta englezeasca de pui cu smantana pentru masa de pranz. Rețeta pe care o poți adapta ușor dupa propriul gust

11:21, 23.05.2024 - Poți opta pentru un aluat fraged, pe baza de unt și faina sau pentru un aluat foietaj. Aluatul foietaj il gasești cu ușurința in orice magazin alimentar.Il poți prepara și in propria bucatarie, atunci cand timpul iți permite. Nu se prepara foarte greu, dar necesita mai multe etape de framantare și impaturire.…

Placinta englezeasca de pui cu smantana pentru masa de pranz. Rețeta pe care o poți adapta ușor dupa propriul gust

10:50, 23.05.2024 - Poți opta pentru un aluat fraged, pe baza de unt și faina sau pentru un aluat foietaj. Aluatul foietaj il gasești cu ușurința in orice magazin alimentar.Il poți prepara și in propria bucatarie, atunci cand timpul iți permite. Nu se prepara foarte greu, dar necesita mai multe etape de framantare și impaturire.…

Capșunata sau lichior de capșuni: Bautura de casa foarte aromata. Rețeta simpla

09:40, 22.05.2024 - Lichiorul preparat in casa este mult mai sanatos pentru ca deții controlul total al ingredientelor. Il poți prepara din fructe bine coapte, dar și din plante aromate și din anumite flori. Lichiorul de trandafiri este unul dintre cele mai gustoase și mai aromate. Mai poți prepara lichior și din flori…

Rețeta prajiturii Durerea. Cum se prepara acest desert

21:21, 08.05.2024 - Ingrediente pentru aluat:200g faina150g unt100g zahar pudra1 ou1 lingurița extract de vanilieIngrediente pentru umplutura:200g nuca macinata100g zahar2 lingurițe ness (cafea solubila)2 oua100ml lapteEsența de vanilieMod de preparare:Aluat:Intr-un castron, amesteca faina și zaharul pudra.Adauga untul…

Rețeta de prajitura cu pere și migdale. Desertul perfect in perioada postului

09:40, 17.04.2024 - Deserturile sunt perfecte și mulți romani le iubesc. Daca vrei sa incanți papilele gustative ale oricui, un preparat dulce va fi mereu bine primit, mai ales daca este delicios. In perioada de post nu trebuie sa renunți la prajituri, astfel ca rețeta cu pere și migdale vine in ajutorul tau.

Placinta creața cu branza sarata. Rețeta turceasca denumita Borek

16:45, 04.04.2024 - Aceasta placinta se deosebește de placintele clasice cu care ne-am obișnuit, atat prin compoziție, cat și prin felul de formare. Nu se formeaza sub forma de straturi, din foi și branza la mijloc. Se formeaza prin plierea foilor umplute cu branza, sub forma de acordeon. Este delicioasa atat servita calda,…


Ce parere ai despre aceasta stire?