Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Zeci de mamifere ar putea fi în pericol din cauza virusului

Publicat:

Studiul, publicat in , raporteaza dovezi ca 26 de animale in contact regulat cu persoane pot fi susceptibile la infectie. Cercetatorii au investigat modul in care proteina spike din SARS-CoV-2 ar putea interactiona cu proteina ACE2 de care se ataseaza atunci cand infecteaza oamenii. Cercetatorii au descoperit ca pentru unele animale, cum ar fi oile si maimutele mari (cimpanzeu, gorila, urangutan, dintre care multe sunt pe cale de disparitie (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Pericol pentru sanatate: Emite microplastice iar noi o folosim in fiecare zi

07:56, 26.06.2024 - Cercetatorii au descoperit ca bureții de melamina, utilizați in mod obișnuit pentru curațare datorita abrazivitații lor, pot elibera cantitați semnificative de fibre microplastice. Revista Environmental Science & Technology raporteaza ca acești bureți, fabricați dintr-un polimer melamina-formaldehida,…

Cercetatorii investigheaza cauza deceselor și disparițiilor printre turiștii straini din Grecia: "Nu conteaza cat ești de deștept sau forma fizica. Daca faci asta, ești in pericol"

07:11, 20.06.2024 - Decesul prezentatorului britanic de televiziune Michael Mosley in timpul unei drumeții pe canicula in insula greceasca Symi a provocat consternare pe plan internațional și a tras un semnal de alarma in...

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

11:15, 13.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

O noua tehnologie a oferit raspunsul referitor la apartenența fosilelor vechi de 100 de milioane de ani

04:26, 13.06.2024 - Un studiu condus de Universitatea din New Curtin a scos la iveala oase fosilizate vechi de 100 de milioane de ani, descoperite in vestul Queensland, Australia, aparținind unei specii de pterozaur recent identificate, o reptila zburatoare formidabila care a trait printre dinozauri. Studiul a fost publicat…

Primul caz uman confirmat cu gripa aviara a murit, dar nu din cauza virusului

17:45, 07.06.2024 - Pacientul care a fost infectat cu gripa aviara A(H5N2) in Mexic a murit din cauza unor boli cronice și nu a virusului, a anunțat Ministerul mexican al Sanatații intr-un comunicat, potrivit Reuters. La inceputul acestei saptamani, Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) a declarat ca a confirmat primul…

Comunicarea dintre oameni și animale ar putea fi posibila prin inteligența artificiala. Ce vor sa faca cercetatorii din domeniu

07:05, 03.06.2024 - Comunicarea dintre oameni și animale ar putea fi posibila prin inteligența artificiala. Mai mulți cercetatori  vor sa foloseasca IA pentru a debloca comunicarea dintre oameni și animale. Aceștia pot sa primeasca un premiu de 10 miloane de dolari in cadrul proiectului care a fost lansat de o fundație…

Ce inseamna daca locuiești in apropierea unui parc sau loc de joaca. Cat de afectat este creierul

14:40, 29.05.2024 - Impactul spațiilor verzi asupra sanatații mintaleConform studiilor, persoanele care traiesc in apropierea parcurilor sau a zonelor verzi prezinta un risc mai scazut de a suferi de probleme de sanatate mintala, cum ar fi depresia. Aceste efecte pozitive se mențin chiar și dupa ce se iau in considerare…

Ce se intampla in creierul adolescentilor care mananca junk food

06:45, 19.04.2024 - O dieta bazata pe junk food poate provoca leziuni pe termen lung la nivelul creierului adolescenților, sugereaza un nou studiu. Un grup de oameni de știința americani a descoperit ca șobolanii care au fost hraniți in adolescența cu o dieta plina de grasimi și zahar au suferit tulburari de memorie. Studiul…


Ce parere ai despre aceasta stire?