Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Zâmbete de Mica Unire

Publicat:

La 24 ianuarie 1859 a avut loc unirea   – Moldova și Țara Romaneasca, sub conducerea lui . Astazi, cand se implinesc 160 de ani de primul pas important pe calea infaptuirii statului național unitar roman și insanatoșirea sentimentului de „neam și țara”, in majoritatea orașelor romanii sarbatoresc participand la […]

Citeste articolul mai departe pe sanatateabuzoiana.ro…  

Sursa articol: sanatateabuzoiana.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ziua Drapelului național romanesc

09:05, 26.06.2024 - ….,, tot ce-i romanesc nu piere, dacii inca mai traiesc, scoateți steagul la vedere, pe pamantul romanesc….,, Astazi, 26 iunie, este ziua Drapelului Național. Cele „trei culori” ale drapelului romanesc reprezinta o moștenire veche, originea lor aflandu-se chiar in culorile stindardului cu balaur, creat…

21 Iunie 1848: Inceputul revolutiei pasoptiste in Muntenia. Publicarea poeziei „Un rasunet” (Deșteapta-te romane!), de Andrei Muresanu

13:51, 21.06.2024 - In ziua de 21 Iunie 1848 a inceput revolutia pasoptista in Muntenia (Țara Romaneasca). Foto: Studenti revolutionari din Moldova si Tara Romaneasca, prezentand la Paris tricolorul romanesc cu mentiunile „Dreptate, Fratie” in 1848. Acuarela de C. Petrescu Revolutia Romana de la 1848 a fost parte a revolutiei…

Iași: Expozitia „O lume in miniatura. Despre lucrurile mici ale civilizației Cucuteni”

16:30, 17.06.2024 - Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, in parteneriat cu Academia Romana, Filiala Iași – Institutul de Arheologie, Muzeul Județean Botoșani, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava – Facultatea de Istorie și Geografie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”…

Castelele Peles si Pelisor – inscrise in lista indicativa de tara pentru ­Patrimoniul Mondial UNESCO!

00:06, 17.05.2024 - N.D. Doua dintre cele mai cunoscute obiective turistice de pe Valea Prahovei, Castelele Peles si Pelisor -alaturi de fostele inchisori comuniste, Biserica „Sfintii Trei Ierarhi” din Iasi si Biserica episcopala „Adormirea Maicii Domnului” a Manastirii Argesului din Curtea de Arges si Pestera Movile –…

Codul secret care se afla pe stema Romaniei. Puțini romani știu adevarul, de fapt

22:05, 08.05.2024 - Mesajul secret de pe stema RomanieiAcești doi delfini sunt adesea trecuți cu vederea, insa au o importanța și o semnificație profunda in contextul istoric și cultural al Dobrogei. Introdusa relativ tarziu, in anul 1872, stema Dobrogei este reprezentativa pentru regiunea care se invecineaza cu Marea…

File necunoscute din istoria romanilor. Fanariotul la un pas de a inființa un Regat Dacic la inceputul secolului al XIX-lea

06:25, 26.04.2024 - Domnul fanariot Constantin Ipsilanti a fost protagonistul unui episod inedit al istoriei romanilor. Ajuns in fruntea Principatelor Romane cu șase decenii inaintea lui Alexandru Ioan Cuza, a fost la un pas de a realiza un „Regat al Daciei” care urma sa cuprinda inclusiv Serbia.

De unde vine expresia „Pe vremea lui Pazvante“. Fila intunecata din istoria Principatelor Romane

06:15, 13.04.2024 - „Din vremea lui Pazvante Chioru“ este o expresie cunoscuta in limba romana, dar care descrie realitați cumplite pentru poporul roman. Anii in care Osman Pazvantoglu a condus cetatea de la Vidin au fost cei mai crunți pentru populația din Țara Romaneasca, marcați de jafuri, robie și saracie.

Cum se facea școala acum doua secole. Rolul scaunului cu nisip din fața bancii: „Indrepteaza, primare!”

18:10, 06.04.2024 - Intr-o analiza a inceputurilor școlii romanești de stat, publicata in anul 1928 in revista „Viața Romaneasca”, pedagogul Ștefan Barsanescu prezenta procesul de formare a primelor generații de elevi pe actualul teritoriu al Romaniei.Studiul este dedicat primei școli primare romanești de stat din Moldova,…


Ce parere ai despre aceasta stire?