Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Zacusca de vinete, deliciul gustului românesc - Secretul unei rețete vechi de 100 de ani

Publicat:

 ZACUSCA DE VINETE. Secretul retetei de zacusca consta in prepararea ei, iar vinetele pot fi coapte atat pe plita, cat si la cuptor. In vremuri stravechi, de cand dateaza reteta, gospodinele obisnuiau sa prepare legumele pe plita, sub pirostrie. ZACUSCA DE VINETE - Ingrediente– Vinete coapte, curatate si scurse bine – 3 kg– Ardei si gogosari copti si curatati 2 kg(proportia de ardei/gogosari poate sa fie variabila – de preferat, la fel sa-i faceti pe tabla sau gratar)– Ceapa alba – 2 kg,– Bulion de rosii – 3 l,– Ulei de floarea soarelui – 500 ml,– Sare – 3 linguri sau dupa gust SFAT important…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Vremea in IULIE 2024: Cat de cald va fi in luna lui Cuptor și perioadele cu furtuni. Prognoza meteo pe patru saptamani

09:31, 28.06.2024 - Vremea in IULIE 2024: Cat de cald va fi in luna lui Cuptor și perioadele cu furtuni. Prognoza meteo pe patru saptamani Vremea in IULIE 2024: Luna lui Cuptor incepe cu vreme deosebit de calda, dar și variații semnificative de temperatura. Daca prima zi a lunii aduce valori aproape de 40 de grade, mai…

Musaca de vinete, rețeta arabeasca autentica. Preparatul este creat pentru bucuria de a imparți mancarea cu cei dragi

12:01, 21.06.2024 - Istoria acestui preparatOriginea acestui preparat poate fi urmarita pana in tradiția culinara araba, fiind cunoscuta sub diferite denumiri locale precum "Maklouba" in Palestina și "Maghmour" in Liban. Aceasta rețeta a devenit un simbol al bucatelor mediteraneene, fiind adaptata și reinterpretata in…

Secretul celei mai bune salate de icre. Ce trebuie sa faci ca sa nu se taie: trucul folosit de marii bucatari

07:26, 14.06.2024 - Mulți au renunțat dupa incercari nereușite și ingrediente irosite. Secretul pentru a preveni taierea salatei consta in primul pas al procesului. Inițial, icrele trebuie mixate singure, timp de 1-2 minute, fara a adauga ulei. Doar dupa ce pelicula ce inconjoara bobițele este sparta, icrele vor putea…

Aluat fraged de casa pentru pizza, placinte și brioșe. Este pe baza de iaurt și NU are ou

12:15, 06.06.2024 - Ingredientele necesare- 1 pahar de iaurt (250 ml)- 1/2 pahar de ulei vegetal sau jumatate pachet de unt topit- 11 grame drojdie uscata (1 pachet)- 1 lingurița sare- 1 lingura zahar- 3 cani faina de grau Rețeta pentru cea mai delicioasa prajitura cu vișine, care va incanta gusturile pofticioșilor Cum…

Nu mai fierbe ardeii umpluți in apa. Altul este secretul ca sa iasa ca la bunica

11:00, 24.04.2024 - Vrei sa prepari ardei umpluți inainte de sarbatorile pascale? Bucatarul Ovidiu din Bacau a dezvaluit care este secretul preparatului. Nu trebuie sa fierbi legumele in apa, ci in sos. Cum trebuie sa procedezi. Ardei umpluți. Secretele preparatului Ardeii umpluți sunt un preparat delicios pentru fiecare…

Ingredientul secret pentru o omleta pufoasa și gustoasa. Secretul dezvaluit de marii bucatari

00:01, 24.04.2024 - Secretul unei omlete cremoaseSecretul care face diferența in prepararea unei omlete este adaugarea unei linguri de smantana in amestecul de oua. Aceasta tehnica este folosita frecvent in școlile culinare de top și ajuta la menținerea unei texturi cremoase a omletei, chiar și cand este pastrata pana…

Prajitura cu dovleac și crema de branza

01:00, 12.04.2024 - Aceasta prajitura are un blat umed. Crema de branza ii potențeaza gustul și ii ofera un plus de savoare. Daca ești fan Carrot Cake, cu siguranța aceasta prajitura va fi pe gustul tau. Este un desert rapid, perfect pentru un rasfaț de weekend. Blat cu dovleac: 200 ml ulei 315 gr. zahar 200 gr. oua (aprovimativ…

Drob de pui cu ciuperci, o delicatesa ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paște. Rețeta, pas cu pas

10:51, 11.04.2024 - Iata ce ingrediente sunt necesare pentru aceasta rețetaPentru aceasta rețeta ai nevoie de urmatoarele ingrediente:- 1 kg ficat de pui- 50 de grame de ciuperci- 3-4 linguri de ulei- 500 g piept de pui- 3 legaturi de ceapa verde- 1 legatura de usturoi verde- 1 legatura mare de marar- 3 oua- Sare- Piper-…


Ce parere ai despre aceasta stire?