Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vitamina D protejează inima și ar putea reduce riscul de infarct

Publicat:

Vitamina D ar putea contribui la reducerea riscului de infarct, in special in cazul persoanelor care fac tratament pentru o boala cardiovasculara. Aceasta vitamina este cunoscuta pentru beneficiile asupra sistemului osos și a pielii. Mai nou, un studiu de data recenta, efectuat de cercetatori din Australia, arata ca administrarea lunara a vitaminei D ar putea preveni crizele cardiace in cazul persoanelor cu varste peste 60 de ani. Acesta este cel mai amplu studiu realizat pentru a demonstra beneficiile vitaminei D inclusiv in cazul prevenirii crizelor cardiace. Folosita de persoanele in varsta,…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Senzor implantat in creier care ar putea detecta cancerul

22:20, 20.06.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Știința și Tehnologie Huazhong (HUST) din  Wuhan (China) au realizat un senzor pe baza de gel, implantabil in creier, biodegradabil , capabil sa monitorizeze sanatatea persoanelor cu leziuni la cap sau cu cancer. Studiul referitor la nou senzor este publicat in revista…

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

07:26, 14.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

O noua tehnologie a oferit raspunsul referitor la apartenența fosilelor vechi de 100 de milioane de ani

04:26, 13.06.2024 - Un studiu condus de Universitatea din New Curtin a scos la iveala oase fosilizate vechi de 100 de milioane de ani, descoperite in vestul Queensland, Australia, aparținind unei specii de pterozaur recent identificate, o reptila zburatoare formidabila care a trait printre dinozauri. Studiul a fost publicat…

Studiul care schimba ceea ce știam despre legatura dintre homo sapiens și omul din Neanderthal

15:55, 27.05.2024 - Un studiu recent, semnat de un grup de cercetatori de la Institutul Max Planck, Germania, și de la Universitatea Berkeley, SUA, schimba radical tabloul interacțiunii dintre Homo sapiens și Homo neanderthalensis. Cercetatorii susțin ca aceste doua specii umane au relaționat pentru o perioada relativ…

Mai multe balene ucigașe au scufundat un iaht in stramtoarea Gibraltar. Ce spun cercetatorii

17:05, 14.05.2024 - Un iaht cu vele lung de 15 metri s-a scufundat in apele marocane, in stramtoarea Gibraltar, dupa ce a fost lovit, duminica, de un numar necunoscut de orci, au declarat serviciile de salvare maritima din Spania, relateaza BBC.Cei doi pasageri ai iahtului Alboran Cognac au declarat ca au simțit lovituri…

Jumatate dintre adulti la nivel global sunt stresati din cauza finantelor lor, iar inflatia este un motiv cheie

07:55, 04.04.2024 - In SUA, Australia, Spania si Mexic, aproximativ 70% dintre adulti au spus ca sunt ”foarte sau oarecum stresati” de bani. Procentul s-a redus usor la 63% in Marea Britanie, 57% in Germania, 55% in Elvetia si aproximativ jumatate din locuitori din Singapore si Franta. In aceste tari, intre jumatate si…

Hackerii anti-Kremlin au furat baza de date a prizonierilor ruși dupa moartea lui Navalnii: Poate fi folosita pentru a culege informații despre moartea sa

23:11, 01.04.2024 - Un grup de hackeri anti-Kremlin a furat o baza de date a prizonierilor ruși care conținea sute de mii de nume dupa moartea lui Alexei Navalny și spera ca aceasta poate fi folosita pentru a culege mai multe informații despre cum a murit, a informat CNN la 1 aprilie. Grupul susține ca documentul include…

Inovație cruciala in tehnologia stimulatoarelor cardiace: noua descoperire va elimina nevoia de a schimba bateriile

11:21, 31.03.2024 - Stimulatoarele cardiace și alte dispozitive care intra in corpul pacienților se bazeaza adesea pe baterii care trebuie inlocuite sau reincarcate intr-un fel sau altul. Cu toate acestea, o baterie de oxigen nou conceputa ar putea elimina necesitatea unor intervenții chirurgicale invazive pentru a inlocui…


Ce parere ai despre aceasta stire?