Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Vă plac ouăle? Un compus regăsit în ele vă oferă mai multă încredere

Publicat:

Cercetatorii olandezi au efectuat un experiment in cadrul caruia au rugat cativa voluntari sa se imparta in grupe de cate doi si sa ia parte la un joc al increderii, scrie Mediafax.

In timpul jocului, cate un membru din fiecare grup primeste o suma de bani si i se ofera posibilitatea sa dea o parte din ea partenerului. Jocul prevede ca suma oferita sa se tripleze, moment in care persoana imprumutata va restitui banii primiti initial.

Jocul este considerat un mod de evaluare a increderii, deoarece primul jucator poate avea o situatie mult mai buna, dar numai daca are suficienta…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Nu le e de ajuns meciul cu Austria. Acum a aparut inca o problema pentru olandezi

19:06, 25.06.2024 - Reprezentativa Olandei nu va avea tren de intoarcere la Wolfsburg, dupa meciul cu Austria. Jucatorii lui Ronald Koeman vor face trei ore pe drum, noaptea, cu autocarul. Daca drumul pana la Berlin, unde acum joaca impotriva Austriei, n-a fost o problema, cel de intoarcere in cantonamentul de la Wolfsburg…

o noua cercetare pare sa demonstreze ca inteligența artificiala nu este imparțiala

10:55, 18.05.2024 - O noua cercetare condusa de Universitatea Johns Hopkins sugereaza ca chatboții, deseori percepuți ca fiind imparțiali, pot de fapt sa intareasca ideologiile existente și sa contribuie la creșterea polarizarii pe teme controversate, scrie earth.com. Acest studiu contesta credința comuna ca chatbots ofera…

STUDIU: Aceste patru tipuri de alimente ar putea reduce riscul de demența

15:11, 15.05.2024 - Cercetarile au aratat ca unele alimente pot incetini imbatranirea la nivel celular. Fructele și legumele, in special, au fost asociate cu o incidența mai mica a declinului cognitiv pe masura ce imbatranim, transmite The Healthy. In colaborare cu experți in sanatate publica de la Universitatea Harvard,…

Au inceput inscrierile pentru cursurile de IT gratuite dezvoltate de Digital Stack in cadrul Atelierului de Șanse, un proiect realizat de Fundația Orange Romania

17:00, 23.04.2024 - Atelierul de Șanse revine și in 2024 cu o serie diversa de cursuri și workshopuri de IT gratuite realizate de Digital Stack. Acestea sunt potrivite pentru persoanele care cauta oportunitați de reconversie profesionala. Digital Stack, dezvoltator de cursuri personalizate de IT, este unul dintre partenerii…

Studiul care ii pune pe jar pe vegani: Carnea artificiala din plante este mai rea pentru sanatate decat consumul de carne adevarata

16:50, 17.04.2024 - A deveni vegan nu iți va imbunatați sanatatea, sugereaza un studiu. Cercetatorii au descoperit ca produsele din "carne" artificiala pe baza de plante nu ofera niciun „beneficiu clar" pentru sanatatea inimii. Oamenii care au mancat "carnați", "burgeri" și "carne tocata" artificiale au avut și o tensiune…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Oamenii care venereaza celebritați sunt mai puțin dotați intelectual, arata un studiu

10:05, 15.04.2024 - Publicata in revista BMC Psychology, acest studiu releva ca, deși venerarea celebritaților pare sa fie asociata cu capacitați intelectuale mai slabe, ramane inca neclar daca aceasta fascinație pentru personalitați celebre reprezinta o cauza sau o consecința a acestor abilitați cognitive reduse. Este…

Atelier online: ,,De la primar la gimnaziu – coerența in receptarea textelor”

20:40, 09.04.2024 - Inspectoratul Școlar Județean Maramureș invita toți invațatorii la un eveniment educativ, organizat sub indrumarea profesorului Bogdan Rațiu, profesor MERITO. Tema atelierului este „De la primar la gimnaziu: coerența in receptarea textelor”. Participanții la acest atelier online vor avea oportunitatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?