Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un supliment cu calciu şi vitamina D înainte de sport menajează oasele şi articulaţiile

Publicat:


Momentul in care administram suplimentele cu calciu, si nu numai cantitatea de calciu si de vitamina D din aceste suplimente este un factor important care dicteaza modul in care scheletul nostru se adapteaza la activitatea fizica“, spune Vanessa D. Sherk, de la Universitatea din Colorado, autoarea unui studiu prezentat in cadrul a Societatii de Endocrinologie din SUA.

In cadrul cercetarii, specialistii au constatat ca nivelul calciului din sange scade atat atunci cand suplimentele cu calciu si cu vitamina D sunt administrate inainte, cat si dupa sport. Totusi,…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

'Multivitaminele nu va vor ajuta sa traiți mai mult' - Institutul Național de Sanatate din Statele Unite

07:35, 29.06.2024 - O cercetare noua efectuata de Institutul Național de Sanatate din Statele Unite (NIH) sugereaza ca administrarea de multivitamine nu va va ajuta sa traiți mai mult. Studiul a analizat date din trei studii de amploare care au implicat peste 390 000 de adulți pe parcursul a aproape trei decenii.

Iluzie optica uimitoare care iți pune mintea la contribuție. Cate secunde ți-a luat sa o rezolvi?

13:10, 28.06.2024 - Creierul proceseaza informațiile vizuale bazandu-se pe așteptari și experiențe anterioare. Atunci cand aceste informații nu se potrivesc cu așteptarile noastre, percepem iluzii. Studiul iluziilor optice ne ajuta sa ințelegem mai bine procesele cognitive și percepția vizuala. Acestea sunt folosite in…

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

07:26, 14.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

Rechinii din Marea Neagra. Ce se ascunde in apele adanci, dincolo de litoralul romanesc

12:36, 13.06.2024 - Rechinii din Marea Neagra nu sunt impunatori și feroce ca rudele lor din alte mari si oceane, dar sunt la fel de rai, ne avertizeaza specialiștii.Un pas in cercetarea rechinilor in Marea Neagra a fost efectuat in 2014, cand un grup de cercetatori de la  Universitatea din București  și  Institutul Național…

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

11:15, 13.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

Aceste culori atrag țanțarii ca un magnet. Ce sa imbraci, ca sa te ferești de insectele-vampir

14:00, 12.06.2024 - Tanțarii sunt insecte care ne pot face vara neplacuta. In timp ce eliminarea habitatului lor și utilizarea de repelente pentru țanțari sunt abordari eficiente, cercetatorii au descoperit de curand o metoda noua pentru a-i ține la distanța – alegerea anumitor culori și evitarea altora.Un grup de oameni…

Prea multa miscare poate declansa bufeurile de la menopauza

05:15, 04.06.2024 - Un nou studiu publicat in Menopause, revista Societații de menopauza, sugereaza ca prea multe exerciții fizice ar putea declanșa bufeurile. Studiul indica faptul ca schimbarile acute ale activitații fizice, ale temperaturii și ale umiditații pot juca un rol in experiența bufeurilor. Activitatea fizica…

Descoperire uluitoare a cercetatorilor! Vitamina care ar putea juca un rol important in combaterea cancerului

10:55, 27.04.2024 - Un studiu recent, publicat in revista Science, sugereaza ca vitamina D ar putea juca un rol important in combaterea cancerului, scrie Mediafax. Cercetatorii au descoperit ca șoarecii hraniți cu o dieta bogata in vitamina D au avut o rezistența sporita la tumori și au raspuns mai bine la tratamentele…


Ce parere ai despre aceasta stire?