Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un studiu genetic oferă în premieră perspectiva asupra unei posibile origini biologice a schizofreniei

Publicat:

Aceste constatari indica pentru prima oara ca originea acestei boli psihice devastatoare este cauzal legata de variante ale unei gene specifice și de un proces biologic. De asemenea, ele ajuta la explicarea unor observații vechi de decenii: taierea sinaptica este deosebit de activa in timpul adolescenței, care este perioada tipica de debut pentru simptomele schizofreniei, creierul pacienților cu schizofrenie tinzand sa indice mai puține conexiuni intre neuroni.

Gena numita "componenta complement 4" (C4), joaca un rol bine-cunoscut in sistemul imunitar, insa acum s-a dovedit ca joaca…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Limonada neagra, secretul din natura care elimina toxinele din organism și te scapa și de kilogramele in plus

13:40, 13.06.2024 - In ultimii ani, aceasta bautura a devenit tot mai populara. Mulți o promoveaza pe rețelele de socializare și o recomanda datorita beneficiilor pe care le aduce pentru organism. Se pare ca este aur curat pentru sanatate, in pofida aspectului ei mai puțin obișnuit.Limonada neagra. Mod de preparare și…

Aceste culori atrag țanțarii ca un magnet. Ce sa imbraci, ca sa te ferești de insectele-vampir

14:00, 12.06.2024 - Tanțarii sunt insecte care ne pot face vara neplacuta. In timp ce eliminarea habitatului lor și utilizarea de repelente pentru țanțari sunt abordari eficiente, cercetatorii au descoperit de curand o metoda noua pentru a-i ține la distanța – alegerea anumitor culori și evitarea altora.Un grup de oameni…

In ce țari oamenii consuma cele mai multe microplastice

04:31, 25.05.2024 - Un studiu recent realizat de oamenii de știința de la Universitatea Cornell a constatat ca Ucraina se afla pe primul loc in topul țarilor europene in ceea ce privește consumul de microplastice cu alimente. Studiul, publicat in revista Environmental Science & Technology, se bazeaza pe modele de date…

Oamenii de știința au creat un oțel inoxidabil care ucide bacteriile 

05:10, 23.05.2024 - Experții de la Georgia Institute of Technology au prezentat o noua abordare promițatoare pentru combaterea infecțiilor bacteriene. Studiul, publicat pe Small, dezvaluie potențialul oțelului inoxidabil pe baza de cupru de a distruge bacteriile daunatoare. Utilizat pe scara larga in spațiile publice,…

Oamenii de știința au descoperit ca schimbarile climatice agraveaza depresia și schizofrenia

11:50, 21.05.2024 - S-a demonstrat din punct de vedere stiintific ca fluctuațiile de temperatura afecteaza sanatatea creierului. Schimbarile climatice pot provoca deteriorarea bunastarii emoționale și agravarea bolilor neurologice, inclusiv a demenței, depresiei și accidentele vasculare cerebrale. Oamenii de știința din…

o noua cercetare pare sa demonstreze ca inteligența artificiala nu este imparțiala

10:55, 18.05.2024 - O noua cercetare condusa de Universitatea Johns Hopkins sugereaza ca chatboții, deseori percepuți ca fiind imparțiali, pot de fapt sa intareasca ideologiile existente și sa contribuie la creșterea polarizarii pe teme controversate, scrie earth.com. Acest studiu contesta credința comuna ca chatbots ofera…

Cat rezista o civilizație pana sa se prabușeasca. Oamenii de știința au aflat raspunsul

23:25, 13.05.2024 - Este omniprezenta in filozofie și in cultura populara ideea ca statele, societațile și civilizațiile cresc, apoi stagneaza și, in cele din urma, se prabușesc. Oamenii de știința au finalizat recent cel mai amplu studiu realizat vreodata pentru a afla daca "societațile care imbatranesc" pot fi intr-adevar…

Telescopul James Webb confirma un lucru uimitor, care pune la indoiala ințelegerea noastra despre univers

03:10, 03.04.2024 - Astronomii au folosit telescoapele spațiale James Webb și Hubble pentru a confirma una dintre cele mai derutante noțiuni din intreaga fizica, și anume ca universul pare sa se extinda cu viteze diferite, scrie tomorrowsworldtoday.com. In 2019, masuratorile efectuate de telescopul spațial Hubble au…


Ce parere ai despre aceasta stire?