Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un studiu arară că avem creierul mai mic decât al strămoșilor noștri

Publicat:

Un studiu realizat de cercetatorii de la arata ca omul modern este cu 10 la suta mai scund decat stramoșul lui și ca are creierul cu 300 de centimetri cubi mai mic decat al celui care a trait acum 20.000 de ani.

Astfel, in timp ce creierul unui vanator din vechime masura 1.500 de centimetri cubi, astazi creierul unui om normal are 1.200 centimetri cubi, potrivit rezultatelor unui studiu realizat pe niște fosile ce dateaza de acum 20.000 de ani și citat de .

Oamenii de știința mai spun ca stramoșii noștri erau…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cel mai performant oraș din Romania este Cluj-Napoca. Vezi pe ce criterii a fost realizat noul studiu

16:20, 27.06.2024 - Institutul pentru Orașe Vizionare prezinta CITY INDEX 2024, un nou barometru care analizeaza performanța urbana a celor 41 de municipii reședința de județ din Romania. Acest indice evalueaza evoluția urbana sub trei aspecte principale: calitatea locului, prosperitate și vibrație, utilizand un set de…

Moment critic: Antarctica se indreapta spre o 'topire necontrolata' / Studiu devastator despre schimbarile climatice

05:50, 26.06.2024 - Oamenii de stiinta au constatat ca un nou "punct de basculare" ar putea fi depasit, Antarctica indreptandu-se spre o "topire necontrolata" a calotei sale glaciare, conform unui studiu publicat marti, citat de AFP, informeaza Agerpres.

Fenomenul care amenința „topirea necontrolata” a calotei glaciare din Antarctica (studiu)

15:50, 25.06.2024 - Oamenii de stiinta au constatat ca un nou „punct de basculare” ar putea fi depasit, Antarctica indreptandu-se spre o „topire necontrolata” a calotei sale glaciare. Topirea este cauzata de infiltrarea apei oceanice, care este mai calda, intre gheata si pamantul pe care aceasta se afla, arata datele unui…

Studiu: In Cosmos, oamenii imbatranesc accelerat și risca probleme cu inima, ochii, rinichii și oasele

22:06, 22.06.2024 - Corpul uman este pus la grea incercare in spațiu, pana intr-acolo incat o calatorie dus-intors pe Planeta Roșie risca sa-i distruga rinichii unui astronaut, spune autorul unui studiu integrat intr-un...

Incalzirea globala cauzata de om se accelereaza intr-un „ritm fara precedent”. Ce motive de optimism vad oamenii de știința (studiu)

10:31, 05.06.2024 - Incalzirea globala cauzata de activitatea umana a atins un „ritm fara precedent”, potrivit unui studiu publicat miercuri in Earth System Science Data. Cercetatorii avertizeaza ca fereastra pentru limitarea cresterii temperaturii la 1,5°C este deja aproape inchisa. Totuși, ei vad și un motiv de optimism:…

Cercetatorii trag semnalul de alarma: Consumul de alcool urmat de somn in timpul unui zbor pot provoca probleme cardiace (studiu)

08:30, 05.06.2024 - Consumul de alcool urmat de somn in timpul unui zbor lung ar putea provoca probleme cardiace. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii germani. Ei recomanda introducerea de restricții privind consumul baturilor alcoolice la bordul avioanelor, scrie Mediafax.Oamenii de știința germani…

De ce unele amintiri raman vii, iar altele dispar? Un nou studiu dezvaluie lucruri surprinzatoare

17:05, 22.05.2024 - Creierul uman este bombardat in mod constant cu o avalanșa de experiențe senzoriale, insa doar cateva dintre aceste experiențe devin memorabile. Ce determina care amintiri raman și care se pierd? Un studiu recent publicat in revista Nature Human Behavior de catre oamenii de știința de la Universitatea…

Prima jumatate a somnului reseteaza creierul. Ce se intampla in a doua jumatate

16:45, 12.05.2024 - Oamenii au trei nevoi de baza pentru a supraviețui: hrana, oxigen și somn. Odihna este esențiala pentru ca creierul sa se „organizeze”, ceea ce include fie eliminarea informațiilor nou invațate, fie memorarea pe termen lung.


Ce parere ai despre aceasta stire?