Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un robot care vânează stele de mare pentru a proteja Marea Barieră de Corali, creat de cercetătorii australieni

Publicat:

Un robot submarin care este capabil sa vaneze si sa ucida stelele de mare care devasteaza de Corali a fost prezentat oficial vineri de cercetatorii din Australia, informeaza APP.

Oamenii de stiinta de la Universitatea de (QUT) au spus ca robotul, denumit "RangerBot", a fost dezvoltat cu ajutorul unei finantari oferite de Google si va lucra ca un fel de "protector robotizat al recifelor" aflate in largul coastelor nord-estice ale Australiei.

RangerBot dispune de o baterie ce are o autonomie de functionare de opt ore, dar si de capacitati…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un nou virus mortal creat in laboratoarle din China poate ucide „in doar trei zile”

13:20, 27.05.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina Hebei au imitat componente ale virusului mortal care a facut ravagii in Africa de Vest intre 2014 și 2016, in incercarea de a studia efectele acestuia. Echipa a folosit un virus cunoscut sub numele de stomatita veziculoasa și l-a modificat pentru a transporta…

vor sa localizeze sursa misterioasa sau sa gaseasca explicații

10:55, 18.05.2024 - Oamenii de știința de la NASA au primit un „semnal” neașteptat din afara galaxiei noastre. Pana in acest moment nu exista multe explicații. „Este o descoperire complet intamplatoare”, a declarat Alexander Kashlinsky, cosmolog la Universitatea din Maryland și la Centrul Goddard Space Flight Center al…

Misterul ‘Copacului vieții’ a fost rezolvat de oamenii de știința. Povestea lui a inceput in urma cu 21 de milioane de ani

07:56, 16.05.2024 - Oamenii de știința au rezolvat misterul originii stravechilor arbori baobab. Conform studiilor ADN, acești arbori emblematici au aparut pentru prima data in Madagascar, in urma cu 21 de milioane de ani, scrie BBC. Semințele lor au fost ulterior transportate de curenții oceanici in Australia și, de asemenea,…

Cercetatorii romani au creat un “ChatGPT romanesc”, primul model dedicat limbii romane pentru inteligența artificiala

10:35, 15.05.2024 - Cercetatorii romani au creat un “ ChatGPT romanesc”,   primul model de limbaj dedicat limbii romane, deschis pentru utilizare, care poate fi folosit pentru dezvoltarea unor unelte și platforme A.I. O echipa de cercetatori romani a creat un model de limbaj (LLM – „large language model”) dedicat limbii…

Cat timp este bine sa stai in picioare pe zi – beneficii și efecte negative

11:35, 07.05.2024 - Cu toții simțim un anumit disconfort atunci cand suntem nevoiți sa stam mult timp in picioare, insa aceste neplaceri se pot transforma in timp in probleme serioase de sanatate. Statul in picioare este parte integranta din viața noastra de zi cu zi, fie ca este vorba despre timpul petrecut la locul de…

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

Recifele de corali sufera al patrulea episod global de inalbire

23:05, 15.04.2024 - De-a lungul coastelor din Australia, Kenya și Mexic, multe dintre recifele de corali colorate din lume au devenit de un alb fantomatic. Oamenii de știința au declarat luni ca este al patrulea eveniment global de albire din ultimele trei decenii, scrie Reuters, potrivit mediafax.ro

„Nu am mai vazut niciodata asa ceva”. Cercetatorii au descoperit ca o stea de langa Sistemul Solar are un comportament neobișnuit

21:06, 14.04.2024 - Oamenii de stiinta din Australia au detectat un comportament fara precedent al unei stele aflate relativ in apropierea Sistemului Solar si care era pana de curand inactiva, informeaza Xinhua, potrivit Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?