Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un nou tip de concediu pentru angajaţii români. Legea intră în vigoare mâine

Publicat:

Vineri, 12 august intra in vigoare Legea nr. 57/2016 pentru modificarea si completarea Legii nr. 273/2004 privind procedura adoptiei. Una dintre cele mai importante prevederi ale noii legi este aparitia asa numitului concediu de acomodare, de un an de zile, care va fi acordat celor care doresc sa infieze un copil.     De retinut ca de acest concediu se poate acorda nu doar salariatilor, ci tuturor celor care realizeaza venituri impozabile. Iata prevederea din lege:     "Adoptatorul sau, optional, oricare dintre sotii familiei adoptatoare, care realizeaza venituri supuse impozitului pe venit potrivit…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Beneficii pentru agenții economici  care angajeaza elevi și studenți pe perioada vacanței

09:15, 27.06.2024 - Beneficii pentru agenții economici  care angajeaza elevi și studenți pe perioada vacanței, in conformitate cu prevederile Legii 72/2007, agenții economici care angajeaza elevi și studenți pe perioada vacanțelor, pot beneficia de un stimulent financiar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de…

Cladirile clasate monumente istorice vor fi scutite de impozit sau taxa, pe perioada realizarii lucrarilor de renovare si reabilitare

22:15, 19.06.2024 - Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru completarea alin. (1) al art. 456 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Actul normativ prevede scutirea de impozit sau taxa pentru cladirile clasate ca monumente istorice, de arhitectura sau arheologice care nu au fatada stradala…

Obligația comercianților de a accepta plați fara numerar intra in vigoare din 16 iunie

11:05, 14.06.2024 - Incepand cu 16 iunie 2024, comercianții din Romania vor fi obligați sa accepte cel puțin o modalitate de plata fara numerar, conform Legii 406/2023. Aceasta masura are scopul de a incuraja utilizarea mijloacelor moderne de plata și de a facilita tranzacțiile pentru clienți. Legea 406/2023 stipuleaza…

Noi modificari la calcul pensiilor. Includerea unei activitați le-ar putea aduce bani in plus multor romani

10:00, 09.06.2024 - In aceste condiții, cei care lucreaza in baza unui contract de mandat nu ar mai fi dezavantajați la angajarea la stat, de exemplu, unde se cere vechime in munca.Inițiatorii propunerii legislative propun ca in Codul Muncii sa fie inclus un capitol nou, dedicat contractului de mandat, iar prevedere care…

Judecatorii de la ICCJ au contestat legea care interzice pacanelele in localitațile mici

11:25, 07.06.2024 - Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, in unanimitate, sesizarea Curtii Constitutionale a Romaniei pentru controlul constituționalitații, inainte de promulgare, in ceea ce privește Legea pentru completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal. Asta dupa ce PSD a depus la Camera Deputaților un…

Breking: Guvernul a adoptat OUG care majoreaza indemnizațiile persoanelor cu handicap. Primii bani, in iulie!

14:25, 23.05.2024 - Executivul a adoptat, joi, o ordonanta de urgenta care prevede o majorare cu 10% din indicatorul social de referinta (ISR) a indemnizatiilor lunare pentru adultul cu handicap grav si pentru copilul cu handicap grav, a informat purtatorul de cuvant al Guvernului Mihai Constantin. El a adaugat ca pentru…

Proiectul prin care e acordat un grant Societatii Complexul Energetic „Valea Jiului” – S.A., adoptat de Camera Deputatilor / Legea merge la promulgare

14:55, 21.05.2024 - Proiectul reglementeaza adoptarea unor masuri necesare pentru acordarea unui ajutor de stat pentru inchiderea si punerea in siguranta a extractiei de huila a Societatii Complexul Energetic „Valea Jiului” – S.A. Totodata, sunt instituite si unele derogari de la prevederile Legii nr. 500/2002 privind…

CNA reacționeaza in cazul lui Florin Piersic

20:15, 09.05.2024 - Consiliul National al Audiovizualului a reamintit, joi, ca invocarea dreptului la informare nu poate justifica incalcarea dreptului la demnitate, la propria imagine si la respectarea vietii private. „Avand in vedere modul in care sunt difuzate, in spatiul audiovizual, informatiile privind starea de…


Ce parere ai despre aceasta stire?