Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Un asteroid interceptat tarziu de astronomi, a trecut aproape de Pamant

Publicat:

Un asteroid interceptat tarziu de astronomi, a trecut aproape de Pamant Roca spatiala a trecut pe langa planeta noastra in prima noapte a acestei luni, la doar cateva ore dupa ce a fost reperat de astronomi, informeaza space.com.

Potrivit oamenilor de știința de la Minor Planet Center (MPC) din Cambridge, Massachusetts, în 2 noiembrie la ora 00:32 GMT, asteroidul ''2016 VA'' a trecut la circa 77.000 de kilometri de Pamânt, dimensiunea rocii spațiale a fost estimata la 7 - 22 metri.

Pentru a face o comparație, Luna orbiteaza în jurul Terrei la o distanța medie de…

Citeste articolul mai departe pe ziuadecj.ro…  

Sursa articol: ziuadecj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Fenomenul misterios care afecteaza nucleul Pamantului

18:50, 19.06.2024 - Centrul planetei noastre se invarte neobisnuit de incet in ultimii 14 ani. Daca aceasta tendinta misterioasa continua sa se manifeste, ea ar putea duce la cresterea duratei zilelor terestre, desi efectele ar fi imperceptibile pentru oameni, potrivit unui studiu recent, informeaza livescience.com. Nucleul…

Se apropie vara astrononomica. Solstitiul de vara va fi pe 20 iunie 2024

13:25, 19.06.2024 - Incepe vara astronomica 2024, cand longitudinea astronomica a Soarelui este de 90deg;. Solstitiul de vara are loc joi, pe 20 iunie, mai devreme decat de obicei.Pamantul executa atat o miscare anuala de revolutie in jurul Soarelui, cat si o miscare diurna de rotatie in jurul axei polilor terestri. Axa…

Aurora Boreala, vizibila in Romania. Spectacolul ceresc, provocat de cea mai puternica furtuna solara din ultimele decenii. FOTO

09:16, 11.05.2024 - Cea mai mare furtuna solara din ultimele decenii a facut posibil ca in aproape toata Europa, inclusiv in Romania, sa fie vizibila, vineri noapte, Aurora boreala. Imagini cu fenomenul urmarit in mai multe judete din țara au fost publicate pe rețelele de socializare.Vineri seara, Administrația Naționala…

Cat de asemanatoare sunt Terra și Marte? Cercetatorii au facut o descoperire inedita pe Planeta Roșie: „Ceva special a fost acolo”

19:21, 07.05.2024 - O serie de roci imprastiate pe o straveche linie a unui tarm de pe Marte arata ca Planeta Rosie ar fi fost mult mai asemanatoare Terrei decat au crezut oamenii de stiinta, conform unui studiu publicat in jurnalul JGR Planets, transmite marti Live Science.

COMPORTAMNET ANIMALE Multe specii folosesc campul magnetic al Pamantului pentru a se orienta

18:30, 06.05.2024 - Cercetatorii au descoperit faptul ca bovinele au un simț al direcției foarte bine dezvoltat, motiv pentru care marea lor majoritate se aliniaza pe direcția nord-sud in momentul in care pasc. The post COMPORTAMNET ANIMALE Multe specii folosesc campul magnetic al Pamantului pentru a se orienta first appeared…

O inregistrare video extraordinara prezinta detalii impresionante ale suprafeței Soarelui. Datele sunt obținute de sonda Solar Orbiter a Agenției Spațiale Europene

09:55, 04.05.2024 - Peisajul ca dintr-o alta lume al Soarelui, inclusiv muschi coronali, ploaie solara si spirale de gaz inalte de 10.000 de kilometri, este dezvaluit in imagini filmate de sonda spatiala Solar Orbiter, informeaza News.ro.Observatiile, transmise de sonda Agentiei Spatiale Europene (ESA), dezvaluie structuri…

Eclipsa de soare, cand și unde va fi vizibila

09:01, 08.04.2024 - Rarul fenomen astronomic va incepe in Oceanul Pacific la ora locala 15.42 (18.42 ora Romaniei), iar apoi se va termina in Atlantic la ora locala 20.52 (23.52 in Romania). „Soarele Negru” va fi vizibil pentru ochii a milioane de oameni din Mexic, Statele Unite și Canada. Romanii vor putea urmari evenimentul…

Un nou studiu dezvaluie secretele ascunse ale prafului stelar din supernove

00:11, 02.04.2024 - Un proiect de cercetare coordonat de Universitatea Curtin din Australia a descoperit recent o particula rara de praf prinsa intr-un vechi meteorit care a fost format de o alta stea decat Soarele, informeaza Xinhua, citata de Agerpres. Descoperirea a fost facuta de autoarea principala a studiului, Nicole…


Ce parere ai despre aceasta stire?