Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Trei substanţe nutritive care te ajută să dormi mai bine

Publicat:

S-ar putea si fie multe motive pentru care nu dormim bine, iar stresul joaca de multe ori un rol important, dar o serie de studii au aratat ca a consuma alimente care contin substantele nutritive potrivite, ne ajuta sa dormim bine.

Publicatia” abordeaza trei probleme des intalnire in ceea ce priveste somnul si care au legatura cu deficienta de vitamine si minerale: probleme cu adormitul, dormitul doar pentru perioade scurte si oboseala din timpul zilei.

1. Probleme cu adormitul?

Magneziul joaca un rol-cheie in functionarea organismului si reglarea somnului.…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alimente de evitat pe timp de vara. Sfaturi de la medici: „Se digera greu si ne incalzesc temperatura corpului”

13:10, 26.06.2024 - Alimente grase și carne grea Medicul Anca Hancu a oferit cateva sfaturi utile in cadrul unei emisiuni televizate.„Este esențial sa știm ce sa evitam in aceasta perioada pentru a ajuta organismul in procesul de termoreglare. Alimentele foarte grase și cantitațile mari de carne sunt de evitat, deoarece…

5 moduri prin care poți sa-ți menții sanatatea oaselor și articulațiilor

18:05, 31.05.2024 - Oasele și articulațiile sanatoase ajuta la menținerea unui stil de viața activ și fara dureri pe termen lung. Exista numeroase modalitați prin care poți sa-ți menții sanatatea oaselor și articulațiilor, inclusiv alimentația echilibrata, exercițiile fizice regulate, o greutate corporala sanatoasa și…

Dupa ce ora e recomandat sa nu mai consumi cofeina pentru un somn odihnitor, sfaturile specialiștilor

23:25, 15.05.2024 - Bauturile cu cofeina, cum ar fi cafeaua și ceaiul, fac parte din rutina zilnica pentru multe persoane. Acestea le ajuta sa se trezeasca și sa-și puna la punct planurile pentru ziua in curs. Cu toate acestea, oamenii au ajuns sa le consume și in timpul zilei. Dar specialiștii sunt de parere ca nu ajuta…

Este in regula sa consumi doar banane la micul dejun?

11:31, 15.05.2024 - Mulți oameni mananca banane la micul dejun, datorita portabilitații lor și prețului scazut. Cu toate acestea, unele persoane se intreaba daca bananele sunt o opțiune buna pentru masa lor de dimineața. Rachael Ajmera, dietetician, raspunde la aceasta intrebare in publicația Healthline. Sunt bananele…

Codul secret de pe etichetele fructelor: Ce semnifica numerele și cum iți dai seama care sunt modificate genetic

17:26, 10.05.2024 - In mod normal, nu esti foarte atent la etichetele care sunt lipite pe fructe si, de obicei, le indepartezi si le arunci imediat. Insa, inainte de le pune in cosul de gunoi fii atent la cifrele prezente acolo.De fapt, numerele de pe eticheta iti dezvaluie cum a crescut acel frunct. De la plantatul si…

Codul secret de pe etichetele fructelor: Ce semnifica numerele de pe fructele de la supermarket și cum iți dai seama care sunt modificate genetic

17:16, 10.05.2024 - In mod normal, nu esti foarte atent la etichetele care sunt lipite pe fructe si, de obicei, le indepartezi si le arunci imediat. Insa, inainte de le pune in cosul de gunoi fii atent la cifrele prezente acolo.De fapt, numerele de pe eticheta iti dezvaluie cum a crescut acel frunct. De la plantatul si…

9 alimente care acționeaza ca un medicament pentru stomac. Merita introduse in alimentație cat mai frecvent

13:55, 08.05.2024 -  Alimentația și sanatatea stomaculuiAlimentația poate influența in mod semnificativ sanatatea stomacului, fie ameliorand, fie agravant simptomele afecțiunilor gastrice. Printre cele mai comune probleme se numara indigestia, refluxul gastroesofagian, ulcerele și sindromul intestinului iritabil. O dieta…

Cum sa identifici deficiențele nutritive la caini și sa le corectezi cu suplimente nutritive și vitamine

11:05, 18.04.2024 - Nutriția adecvata joaca un rol crucial in menținerea sanatații și starii de bine a cainilor noștri. Deficiențele nutritive pot afecta sanatatea și comportamentul lor, iar identificarea și corectarea acestora devin esențiale pentru asigurarea unei vieți cat mai fericite și sanatoase pentru companionul…


Ce parere ai despre aceasta stire?