Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Trăiești pentru a munci? Asta e o boală! Dar nu te îngrijora, se poate trata!

Publicat:

Dependența de munca (Workaholism) este considerata boala secolului 21. Oamenii de stiinta muncesc din greu (da, si ei!) ca sa-i vina de hac. Ei au pus deja la punct mai multe tipuri de chestionare si scale ce identifica persoanele care iau mult prea in serios pasiunea pentru munca. Cea mai performanta se anunta a fi scala (BWAS), bazata pe un chestionar pe care ti-l poti face si tu, daca ti se pare (sau li se pare celor din jur) ca „te-ai casatorit cu serviciul".

Cercetatorii cred ca dependenții de munca (workaholicii) pot avea…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cercetatorii au montat GPS-uri rucsac pe gandaci: Specia Ronaldo a dat kilometrajul peste cap!

22:00, 18.06.2024 - Oamenii de stiinta au plasat "mini-rucsacuri" pe exemplare rare de gandac din paduri tropicale temperate pentru a le inregistra miscarile, in cadrul unui studiu care ar putea contribui la eforturile de conservare, relateaza marti DPA/PA Media.

Incalzirea globala cauzata de om se accelereaza intr-un „ritm fara precedent”. Ce motive de optimism vad oamenii de știința (studiu)

10:31, 05.06.2024 - Incalzirea globala cauzata de activitatea umana a atins un „ritm fara precedent”, potrivit unui studiu publicat miercuri in Earth System Science Data. Cercetatorii avertizeaza ca fereastra pentru limitarea cresterii temperaturii la 1,5°C este deja aproape inchisa. Totuși, ei vad și un motiv de optimism:…

Oamenii de știința vorbesc despre un mister uriaș: cineva sau ceva a intervenit in creația speciei umane, acum 2 milioane de ani

05:25, 24.05.2024 - Cercetatorii de la Institutul Gladstone de Știința a Datelor și Biotehnologie din SUA au lansat un studiu amplu pentru a clarifica momentul in care specia umana s-a separat de evoluția animalelor, dezvoltand conștiința și luciditatea. Cine a influențat evoluția creierului uman acum 2 milioane de ani?

Regula celor 10 secunde iți arata cat vei trai

15:06, 22.05.2024 - Regula celor 10 secunde Traiești mai mult daca reușești sa faci un exercițiu simplu: stai 10 secunde intr-un picior, in echilibru. Cei care reușesc sa faca asta vor avea o durata de viața mai lunga.  Se pare ca echilibrul este foarte important in evaluarea starii de sanatate. Deși nu este inclus in…

Cercetatorii au rezolvat misterul „copacului vieții”

00:51, 21.05.2024 - Oamenii de știința au rezolvat misterul originii stravechilor baobabi, care au aparut acum 21 de milioane de ani in Madagascar. Potrivit studiilor ADN, emblematicii copaci au aparut in Madagascar acum 21 de milioane de ani. Semințele lor au fost transportate mai apoi de curenții oceanici pina in Australia…

Impactul pe care il au schimbarile climatice asupra bolilor cerebrale. „Exista dovezi clare” | Studiu

09:45, 18.05.2024 - Persoanele cu afectiuni neurologice pot fi printre primele si cele mai grav afectate de schimbarile climatice, care risca sa agraveze afectiunile creierului pe masura ce fenomenul se intensifica. Este avertismentul transmis de un grup de cercetatori britanici, care au studiat impactul vremii asupra bolilor…

90% dintre profesorii și cercetatorii din universitațile din Romania se declara mulțumiți de locul de munca - studiu

03:55, 18.04.2024 - Mai mult de 90% dintre profesorii și cercetatorii din universitațile din Romania sunt mulțumiți de locul de munca, reiese dintr-un studiu al Asociației Europene pentru Internaționalizarea Educației, informeaza Rador Radio Romania.

Drogul, o boala grea pe suflet

19:46, 13.04.2024 - ”Cu tine, inainte și dupa drog”, campania ziarului Puterea și a Dialogurilor Puterii care face dezvaluiri despre boala drogurilor. Ne adresam tuturor celor care au un caz in apropiere: un copil, frate, sora, un parinte sau un prieten. Astazi, cu sinceritate, cu durere, dar asumat, Laurențiu Zloteanu,…


Ce parere ai despre aceasta stire?