Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tradiţii şi obiceiuri populare de sărbătoarea Schimbării la faţă a Domnului

Publicat:

Sarbatoarea aminteste crestinilor de momentul in care apostolii Petru, Iacob si Ioan, rugandu-se impreuna cu Isus pe muntele Tabor din Galileea, au vazut cum chipul Mantuitorului s-a schimbat, fata ii stralucea ca soarele, iar hainele i se facusera albe ca zapada. In traditia populara, Probejenia marcheaza despartirea de vara si schimbarea vesmintelor, naturii si ale oamenilor, cu cele ale toamnei. Schimbarea la Fata a Domului este praznic mare, imparatesc, si pentru crestinii ortodocsi si pentru catolici, iar semnificatia religioasa a sarbatorii este relevarea naturii divine a Mantuitorului,…

Citeste articolul mai departe pe amosnews.ro…  

Sursa articol: amosnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

O carte despre „Noul Adam” pe Cruce

11:05, 07.06.2024 - In perioada premergatoare Slavitei Invieri, parcurgem cu pași inceți și tacuți „pridvorul Sfintelor Paști", adica Saptamana Sfintelor Patimiri ale Domnului și Dumnezeului și Mantuitorului nostru Iisus Hristos, savarșind cateva popasuri – Deniile de fiecare seara –, pentru a ...

Mesajul de Paște al candidatului PNL la președinția Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Bogdan Ștețco

14:25, 04.05.2024 - In Lumina celui mai mare praznic al creștinațații – Invierea Domnului – dam slava lui Dumnezeu pentru binecuvantarile Sale, pentru iubirea fara margini pe care o are pentru fiecare dintre noi. Invierea Mantuitorului nostru este minunea suprema care ni se dezvaluie tuturor; minunea care ii aduna acasa…

Creștinii participa astazi la Scoaterea Sfantului Epitaf

11:46, 03.05.2024 - Astazi, in „Vinerea Mare”, in biserici se face pomenirea „Sfintelor și Mantuitoarelor și infricoșatoarelor Patimi ale Domnului si Dumnezeului și Mantuitorului nostru Iisus Hristos”. In aceasta zi, creștinii  coboara in mormant in chip simbolic, impreuna cu Hristos, prin trecerea pe sub masa aflata in…

Muzeul de Arta populara Constanta: Traditii in perioada Floriilor - Lazarelul

14:15, 27.04.2024 - In satul traditional romanesc, in sambata dinaintea Floriilor, se celebreaza Lazarelul, dar si Mosii de Florii. Ziua este dedicata cultului mortilor. Totodata, pomenirea celor adormiti se face si in biserica, in calendarul crestin ortodox ziua fiind cunoscuta ca "Sambata lui Lazar", cu trimitere la…

Poți sa bei apa inainte de impartașanie? Sfanta Impartașanie – reguli pentru credincioși

16:06, 24.04.2024 - In fiecare an, in perioada de dinainte de Paște, creștinii se indreapta cu mic, cu mare catre biserici pentru a primi Sfanta Taina a Impartașaniei, care este unul dintre cele mai sacre și mai importante ritualuri ale creștinismului. Sfanta Impartașanie are o profunda incarcatura simbolica și spirituala…

Sarbatoare 16 aprilie. O mare sfanta este cinstita de Biserica astazi. Cui trebuie sa spui "La mulți ani!"

07:30, 16.04.2024 - OrtodoxeSf. Mc. fecioare Agapia, Irina si HioniaGreco-catoliceSf. m. Agapia, Irina si Hionia. Sf. Bernadeta SoubirousRomano-catoliceSs. Bernadeta Soubirous, fc.; Benedict Iosif LabrSfintele Mucenite fecioare Agapia, Irina si Hionia sunt pomenite in calendarul crestin ortodox in ziua de 16 aprilie.Aceste…

Catolicii celebreaza Paștele duminica, 31 martie. Stropitul, cea mai cunoscuta datina

12:15, 29.03.2024 - Paștele Catolic se sarbatorește, in acest an 2024, in ziua de 31 martie. La fel ca Paștele Ortodox, Paștele Catolic comemoreaza Invierea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, dupa rastignirea Sa din Vinerea Mare.

Mesajul domnului primar, Alexandru Iosif DAN, cu ocazia Paștelui Catolic

12:10, 29.03.2024 - In acest sfarșit de saptamana, comunitațile greco-catolice, romano-catolice, reformate și unitariene de pe intreg pamantul celebreaza cea mai sfanta dintre sarbatorile creștine, Invierea Mantuitorului, Iisus Hristos! Sa invațam din acest praznic biruința vieții asupra morții și fagaduința Imparației…


Ce parere ai despre aceasta stire?