Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

TRADIŢII ÎN BUCATE/Timiş: Sarmale cu dovleac, pastă de leurdă şi 'Medova torta' cu nucă - bunătăţi pregătite în Coşteiul de Sus

Publicat:

Satenii din comuna timiseana Costeiu de Sus folosesc pentru a da savoare mancarii in postul Pastelui un ingredient cu gust aparte - semintele de dovleac. Ciorbe de legume, sarmale de post, fasole flecita cu ulei verde (de dovleac) sunt doar cateva dintre preparatele puse pe masa de gospodine in aceste zile de post. "Este o mancare foarte gustoasa si hranitoare fasolea cu ulei de dovleac si cu muraturi de varza din butoi. Daca mananci o portie din aceasta, nu iti mai este foame doua zile. Fasolea se fierbe cu ceapa, legume, apoi o pasez ca pe piureul de cartofi, dupa care o prajesc in ulei de floarea-soarelui…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Duminica Tomii – Traditii si superstiții in prima duminica dupa Paste

09:20, 10.05.2024 - Duminica Tomii este prima duminica dupa Paște și cea care incheie Saptamana Luminata. Aceasta zi este una cu o semnificație aparte pentru creștinii ortodocși și de ea sunt legate mai multe tradiții și superstiții populare.Ce inseamna Duminica Tomii - semnificațieDuminica Tomii face parte din perioada…

SARBATOAREA PAȘTELUI La țara, coșurile cu bucate se sfințesc in dimineața de Paști

18:50, 06.05.2024 - Paștele Ortodox si Greco-Catolic este o sarbatoare religioasa care marcheaza Invierea Mantuitorului Iisus Hristos, așa cum a fost ea prezentata in Biblie.  The post SARBATOAREA PAȘTELUI La țara, coșurile cu bucate se sfințesc in dimineața de Paști first appeared on Informatia Zilei .

14 perechi de tineri casatoriți au pregatit bucate alese si au primit daruri pentru casa, cu ocazia ediției 2024 a obiceiului „Statu’ la vase in lunea Paștelui” de la Șugag

13:15, 06.05.2024 - Un obicei unic in tara, vechi de sute de ani, are loc și in 2024, in a doua zi de Paște, in comuna Sugag, de pe Valea Sebesului, judetul Alba. „Statu’ la vase in lunea Pastelui” este un ceremonial inedit ce aduna in curtea bisericii din localitate perechile de tineri casatoriti in ultimul an. Confrom…

VIDEO: ”Statu la vase”, obicei unic in țara ce are loc in lunea Paștelui la Șugag. 14 perechi de tineri casatoriți au pregatit bucate alese si au primit daruri pentru casa in acest an

11:46, 06.05.2024 - VIDEO: ”Statu la vase”, obicei unic in țara ce are loc in lunea Paștelui la Șugag. 14 perechi de tineri casatoriți au pregatit bucate alese si au primit daruri pentru casa in acest an ”Statu la vase”, obicei unic in țara ce are loc in lunea Paștelui la Șugag. 14 perechi de tineri casatoriți au pregatit…

TRADITII IN BUCATE/Mures: Prajiturile “matematice” din Ardeal – cinci prajituri din trei blaturi

19:05, 03.05.2024 - Chef Irina Lazar, o absolventa de Matematica din Capitala, care a coordonat multi ani departamentul IT dintr-o importanta multinationala din Romania, cea care a decis brusc, in pandemie, sa-si abandoneze cariera de o viata in lumea cifrelor si sa se dedice pe deplin gastronomiei, a avut o dilema dupa…

Studiu. Cum mai petrec romanii Sarbatorile Pascale

12:36, 02.05.2024 - Peste 79% dintre romani intentioneaza sa isi petreaca Sarbatorile Pascale acasa, in familie, iar 75% vor sa participe la slujba de Inviere din acest an, conform unui studiu realizat de Reveal Marketing Research. De asemenea, 32% dintre romani considera ca Pastele este mai mult despre conexiunea si comunicarea…

Rețeta de placinta cu leurda. Un preparat delicios și simplu pentru perioada postului

12:10, 18.04.2024 - Rețeta de placinta cu leurda este simpla, iar gustul ei va reuși sa-ți incante papilele gustative. Este un preparat delicios pentru perioada de post a Paștelui. Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru aceasta mancare gustoasa și sanatoasa, dar și care este modul de preparare!

Muzeul de Arta populara Constanta: Traditii populare legate de Postul Mare

10:00, 11.04.2024 - Interval de timp cu o mare incarcatura spirituala, Postul Mare sau al Pastelui era desemnat in satul traditional prin cuvantul "Paresimi", substantiv de sorginte latina trimitand la cele 40 de zile ale postului, potrivit Muzeului de Arta Populara Constanta."Miezul Paresimilor" cade intotdeauna intr…


Ce parere ai despre aceasta stire?