Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Testarea unei rachete nucleare, amândată de SUA pentru a calma criza cu Coreea de Nord

Publicat:

au decis sa amane testarea unei rachete nucleare, stabilita pentru saptamana urmatoare, intr-o incercare de calmare a tensiunilor cu Coreea de Nord, in contextul in care Phenianul a mobilizat doua rachete susceptibile sa atinga Japonia si un teritoriu american in Pacific.

Un oficial de la Pentagon a declarat ca SUA vor sa evite orice interpretare greșita a acestor teste.

3 ar putea fi amanat pana in luna mai, inregistrand un soi de victorie din partea oficialilor de Phenian, anunța corespondenții BBC News.

Coreea de Nord a lansat o serie…

Citeste articolul mai departe pe b1.ro…  

Sursa articol: b1.ro


Stiri pe aceeasi tema

Coreea de Nord a lansat doua rachete balistice, dupa incheierea exercițiilor comune desfașurate de SUA, Coreea de Sud și Japonia

08:50, 01.07.2024 - Coreea de Nord a lansat luni doua rachete balistice, dupa incheierea exercițiilor militare comune desfașurate de SUA, Coreea de Sud și Japonia. Phenianul a promis raspunsuri „ofensive si coplesitoare” fața de un nou exercitiu militar comun desfașurat de cele trei țari. Una dintre rachete este posibil…

SUA instituie noi sancțiuni impotriva Iranului din cauza escaladarilor nucleare

21:55, 27.06.2024 - Statele Unite au emis noi sancțiuni impotriva Iranului ca raspuns la “escaladarile nucleare continue”, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken, scrie Reuters. In ultima luna, Iranul a anunțat masuri prin care iși extind programul nuclear in moduri care nu au niciun scop pașnic credibil.…

Coreea de Sud, SUA si Japonia au lansat manevre militare comune, dupa ce Phenianul a testat o racheta cu focoase multiple

11:35, 27.06.2024 - Coreea de Sud, Statele Unite ale Americii si Japonia au lansat joi noi manevre militare comune importante, a anuntat Statul Major Interarme (JCS) de la Seul, dupa ce Phenianul a afirmat ca a testat cu succes o racheta cu focoase multiple. 

Coreea de Nord acuza SUA pentru sprijinul acordat Ucrainei: „Ne așteptam la un nou Razboi Mondial”

15:10, 24.06.2024 - Luni, inalți oficiali militari nord-coreeni au criticat Statele Unite pentru extinderea asistenței militare acordate Ucrainei și pentru trimiterea unuia dintre portavioanele lor pentru a participa la exerciții comune cu Coreea de Sud și Japonia, potrivit agenției de presa de stat KCNA.

Aproape de un razboi nuclear? O super-putere mondiala iși 'construiește arsenalul nuclear mai repede decat orice alta țara' (raport SIPRI)

09:15, 17.06.2024 - Noua state care dețin arme nucleare (Rusia, Statele Unite, China, Franța, Regatul Unit, India, Pakistan, Israel și Coreea de Nord) au continuat sa-și modernizeze arsenalele in 2023, in timp ce numarul armelor nucleare desfașurate operațional a crescut, se arata in raportul anual al Institutului Internațional…

Coreea de Nord spune ca declarația nucleara emisa de China, Japonia și Coreea de Sud ii incalca grav suveranitatea. „Este o bataie de joc și o inșelatorie...”

17:15, 28.05.2024 - Luni, dupa ce la Seul, in cadrul unui summit tripartit, China, Japonia și Coreea de Sud au discutat despre programul de inarmare nucleara al Coreei de Nord, Phenianul a anunțat ca intenționeaza sa lanseze un alt satelit de spionaj in zilele urmatoare.

Kim Jong Un a supervizat testarea unei noi rachete hipersonice și a laudat „superioritatea absoluta” a Coreei de Nord

09:05, 03.04.2024 - Coreea de Nord a testat cu succes o noua racheta hipersonica, cu combustibil solid, cu raza medie si lunga de actiune, a anuntat miercuri presa de stat KCNA. Kim Jong Un a supervizat și laudat lansarea, potrivit Reuters, informeaza News.ro.


Ce parere ai despre aceasta stire?