Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Test de urină pentru depistarea cancerului colorectal

Publicat:

Cercetatorii de la Harvard lucreaza la un test de urina asemanator celui de sarcina pentru depistarea cancerului colorectal. In acest sens cercetatorii de la of Technology (MIT) se pregatesc sa depuna un brevet in acest sens. Ideea testului o reprezinta depistarea rapida, necostisitoare si mai ales usor de efectuat, fara a mai trece prin laboratorul biologic sau un centru de imagistica medicala. Testul este perfect realizabil de populatiile din zonele rurale, din tarile sarace. Pentru cancerul de colon nu este un marker natural, valid si specific in urina, explica Andrew…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Persoanele neasigurate, gratuitate la depistarea precoce și tratarea cancerului

07:25, 22.06.2024 - Persoanele neasigurate vor avea acces la servicii necesare pentru depistarea precoce a afectiunilor oncologice si la servicii de confirmare a diagnosticului, conform unei hotarari aprobate in sedinta de vineri a Guvernului.

Noi reguli pentru depistarea precoce a cancerului de colon: Ministerul Sanatații propune o noua metodologie

14:25, 07.06.2024 - In ciuda progreselor semnificative in domeniul oncologiei, cancerul colorectal ramane o provocare majora pentru sistemul de sanatate din Romania. Anual, aproximativ 13.500 de romani sunt diagnosticați cu aceasta boala, care reprezinta a doua cauza de cancer la femei și a treia la barbați. Mai ingrijorator…

RMN ultramodern pentru depistarea cancerului, disponibil la OncoHelp Timișoara

11:05, 16.05.2024 - Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara a achiziționat un echipament cu rezonanța magentica ultramodern, care va permite o diagnosticare precisa și precoce a mai multor patologii oncologice. Acest nou echipament va avea un impact pozitiv asupra intregului proces curativ, implicit asupra calitații vieții…

Mai multe balene ucigașe au scufundat un iaht in stramtoarea Gibraltar. Ce spun cercetatorii

17:05, 14.05.2024 - Un iaht cu vele lung de 15 metri s-a scufundat in apele marocane, in stramtoarea Gibraltar, dupa ce a fost lovit, duminica, de un numar necunoscut de orci, au declarat serviciile de salvare maritima din Spania, relateaza BBC.Cei doi pasageri ai iahtului Alboran Cognac au declarat ca au simțit lovituri…

O noua tehnica de diagnosticare fara biopsie a cancerului cerebral

08:20, 12.05.2024 - Institutul de Cercetare pentru Hematologie și Transfuzie (IRHT) din Mulhouse este pe punctul de a dezvolta o tehnica ”rapida și puțin invaziva” de diagnosticare a cancerului cerebral fara  biopsie. Cercetatorii de la IRHT Mulhouse lucreaza la dezvoltarea unei tehnici ”simple”,  care sa faca posibila…

Inteligența artificiala intra in lupta impotriva cancerului: o noua era in terapia celulara

09:15, 09.05.2024 - Intr-o epoca in care tehnologiile emergente redefinește tratamentele medicale, o descoperire remarcabila ar putea schimba fundamental modul in care abordam cancerul. Cercetatorii de la Centrul Internațional pentru Cancer Ludwig au dezvoltat un instrument bazat pe inteligența artificiala (IA) revoluționar,…

Planurile lui Buduja pentru București: Capitala, port la Dunare și trafic in subteran ca in Boston. Candidatul PNL vrea sa se ia de piept și cu drogurile

06:35, 06.05.2024 - Candidatul PNL la functia de primar al municipiului Bucuresti si-a prezentat, "Planul pentru Bucuresti", care prevede, printre altele, propuneri referitoare la combaterea drogurilor, mutarea transportului in subteran, termoficarea, digitalizarea si un Bucuresti verde, transmite Agerpres. Candidatul…

Romanii vor petrece mai puțin timp in aer liber din cauza incalzirii globale. Cate zile cu „vreme confortabila” vom pierde pana in 2100

07:05, 24.04.2024 - Cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au dezvoltat o noua modalitate inovatoare de a masura impactul real al incalzirii globale. Mai multe țari europene ar putea pierde peste 30 de zile cu „vreme confortabila” pe an. In Europa, țarile din Balcani, sunt cele mai afectate de schimbarile…


Ce parere ai despre aceasta stire?