Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Telefoanele de tip smartphone si tabletele afecteaza dezvoltarea sociala si emotionala a copiilor

Publicat:

Sa folosesti ca parinte un telefon de tip smartphone sau o tableta pentru a “imblanzi&" un copil nu este o solutie buna, ne avertizeaza cercetatorii. Utilizarea unui ecran interactiv de catre copiii sub 3 ani poate reduce capacitatea acestora de a-si dezvolta abilitatile necesare pentru a se descurca la matematica sau stiinta, relateaza Restomania.

Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Boston au analizat diferite tipuri de gadget-uri media interactive si au chestionat necesitatea acestora in procesul educational. Ei precizeaza ca, desi impactul negativ al televizorului…

Citeste articolul mai departe pe wall-street.ro…  

Sursa articol: wall-street.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un instrument AI poate prezice boala Alzheimer din tiparele de vorbire

09:45, 27.06.2024 - Revista Alzheimer & Dementia prezinta un nou program promițator de inteligența artificiala, conceput de cercetatorii de la Universitatea din Boston pentru a diagnostica boala Alzheimer cu șase ani inainte de apariția simptomelor, doar prin examinarea vorbirea persoanei, transmite agenția ANSA, citata…

Efecte negative in utilizarea smartphone-ului. Cum sunt copiii romani afectați de asta

20:21, 20.06.2024 - Telefoanele inteligente – smartphone-urile – sunt dispozitive indiscutabil utile. Insa, pe cat sunt de smart, pe atata reușesc sa provoace dependența, iar copiii din Romania nu fac excepție. Pe langa beneficiile evidente ale tehnologiei din mana noastra, exista și efecte negative in utilizarea smartphone-ului.…

Legea care le restrictioneaza copiilor accesul la telefoanele mobile. Cat timp vor avea voie micutii la „ecrane”, in functie de varsta

08:25, 23.05.2024 - Ministerul Educației a gandit un proiect de lege privind accesul copiilor la tehnologie. Guvernul considera ca cei mici nu ar trebui sa aiba acces la telefoane mobile sau tablete. De altfel, in unele gradinițe nu este folosita excesiv tehnologia. Copiii 0-2 ani, fara telefoane Potrivit documentului,…

Cercetatori din tara si strainatate, demersuri pentru dezvoltarea neuropatologiei din Romania

18:05, 22.04.2024 - Universitatea de Medicina, Farmacie, Stiinte si Tehnologie "George Emil Palade" din Targu Mures gazduieste incepand de luni, timp de doua zile, evenimentul stiintific "Teaching workshop of the ISN and a course in Neuropathology and Neuroscience", cu participare internationala, acesta fiind un demers…

UMF „Iuliu Hațieganu”, in topul inovarii academice: aproape 14 milioane de euro din PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii universitare

12:11, 04.04.2024 - UMF „Iuliu Hațieganu”, in topul inovarii academice: aproape 14 milioane de euro din PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii universitare   Universitatea de Medicina și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a caștigat,

UMF Cluj, in topul inovarii academice: 14 milioane de euro din PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii universitare

15:45, 03.04.2024 - Universitatea de Medicina și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a caștigat, din PNRR, doua proiecte in valoare totala de 69,3 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii universitare.

UMF Cluj, in topul inovarii academice. Aproape 14 milioane de euro din PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii universitare.

15:25, 03.04.2024 - Universitatea de Medicina și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a caștigat, din Planul Național de Redresare și Reziliența (PNRR), doua proiecte in valoare totala de 69,3 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii universitare.

Ce avantaje au jucariile muzicale pentru cel mic

13:16, 01.04.2024 - Intr-o lume in care tehnologia și digitalizarea au devenit omniprezente, jucariile muzicale raman un instrument esențial in dezvoltarea armonioasa a celor mici. Afla din acest articol ce avantaje prezinta aceste jucarii pentru copilul tau! Dezvoltarea abilitaților motorii prin intermediul jucariilor…


Ce parere ai despre aceasta stire?