Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Tăiței cu varză (rețeta lui Radu Anton Roman)

Publicat:

Taiței cu varza este o mancare tradițional romaneasca, de pe vremea bunicilor, simpla de realizat și extrem de gustoasa. Mie mi-a dat sa gust, prima data, taieteii astia fabulosi - nu uitati sa punet...

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum sa faci varza coapta la grill sau la cuptor. Rețeta la care nu te-ai fi gandit

13:51, 29.05.2024 - Varza coapta este o delicatesa despre care, cu siguranța, nu știai ca se gatește atat de ușor. Ai nevoie de foarte puține ingrediente, iar rezultatul te va surprinde. Este delicioasa, sanatoasa și se gatește repede. Iata ce trebuie sa faci!

Celebra "Varza a la Cluj", intr-un top al preparatelor traditionale de pe glob / Reteta dateaza din 1695

10:00, 20.05.2024 - Preparatele tradiționale de pe glob concureaza intr-un top in care se regasesc preferintele culinare ale turistilor. Traditionala "Varza a la Cluj" ocupa o onorabila pozitie in acest clasament.

Socata - bautura minune a primaverii: intarește sistemul imunitar și te ajuta sa slabești. Rețeta tradiționala

22:10, 25.04.2024 - Socul este un remediu natural impotriva tusei, a rinitei, faringitei și bronșitei, iar socata ne ajuta sa invingem bacteriile și virușii, dar și sa scapam de kilogramele in plus.Socata, bautura care alunga bacteriile și virușii, dar și kilogramele in plusSocata, bautura delicioasa, preparata din florile…

Cum se pune cea mai buna varza murata și care e cea mai buna rețeta?

23:30, 15.04.2024 - Varza alba este cea mai populara opțiune pentru a fi murata, datorita consistenței și gustului sau. Aceasta este mai crocanta și mai ferma decat alte tipuri de varza, ceea ce o face ideala pentru murare. Totuși, varza roșie poate fi, de asemenea, murata cu succes și ofera un gust distinct și o culoare…

Sarmale manastirești de post. Ingredientul secret folosit de maicuțe: vei obține o mancare plina de savoare

21:25, 15.04.2024 - Un secret bine pazitPuține gospodine știu secretul sarmalelor de post manastirești. Ingredientul magic care confera acea savoare aparte este stafida sau prunele uscate, o adaugare neobișnuita, dar extraordinar de delicioasa. In special in manastirile din Bucovina și Moldova, acest ingredient secret…

Sarmale de post cu varza acra, reteta strabunicii. Se punea un ingredient special care le dadea un gust dulce

14:40, 09.04.2024 - Pentru romani, nu exista masa de sarbatoare fara delicioasele sarmale. Daca iți dorești sa iți incanți familia și musafirii cu o varianta inedita a acestui preparat, merita sa te inspiri dintr-o rețeta veche de sarmale de post cu varza acra, populara pe vremea strabunicilor noștri. Un ingredient special,…

Cum faci cea mai gustoasa mancarea de spanac. Trei ingrediente simple, care fac toata diferența

14:46, 04.04.2024 - Spanacul inabusit poate fi o garnitura perfecta la oua ochiuri, friganele, friptura, dar si o umplutura de placinte si clatite, a notat in lucrarea sa, “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti”, regretatul gastronom Radu Anton Roman, relateaza Click.ro .Spanacul este o sursa importanta de vitamine și…

Rețeta de placinte umplute cu varza calita. Preparatul de post pe care il gateau bunicile

10:15, 03.04.2024 - Daca ai ramas in pana de idei și vrei sa te bucuri de un preparat gustos de post, atunci pregatește rețeta de placinte umplute cu varza calita. Este o mancare pe care o gateau bunicile și cu siguranța iți va aduce aminte de copilarie. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!


Ce parere ai despre aceasta stire?