Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Superstiții și tradiții mai puțin știute în ziua sfinților Arhangheli Mihail și Gavril

Publicat:

In fiecare an, pe 8 noiembrie, creștenii ii sarbatoresc pe sfinții Arhangheli Mihail și Gavril. Iata superstiții și tradiții mai puțin știute in ziua sfinților Arhangheli Mihail și Gavril. Sarbatoarea Sfintilor Arhangheli Mihail si pe 8 noiembrie vine cu o serie intreaga de traditii si superstitii pe care credinciosii le respecta pentru a fi feriti de rele. Astfel, in contextul in care Sfantul Mihail si Sfantul Gavriil sunt considerati pazitori ai oamenilor de la nastere pana la moarte, exista credinta ca ziua de 8 noiembrie este cea mai potrivita pentru a aprinde o lumanare, pentru…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sfinții Apostoli Petru și Pavel, tradiții și superstiții. Ce nu este bine sa faci in aceasta zi ca sa nu atragi raul

12:25, 29.06.2024 - Anual, pe 29 iunie, sunt praznuiți Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Acestei sarbatori ii sunt specifice o serie de traditii, obiceiuri si superstitii pe care mulți credincioși le respecta cu sfințenie ca sa le mearga bine ți sa fie feriți de tot raul. In majoritatea regiunilor țarii, in aceasta zi,…

24 iunie: Sanzienele una dintre cele mai vechi tradiții din Romania. Obiceiuri, superstiții și mituri despre Noaptea de Sanziene

06:35, 24.06.2024 - 24 iunie: Sanzienele una dintre cele mai vechi tradiții din Romania. Obiceiuri, superstiții și mituri despre Noaptea de Sanziene 24 iunie: Sanzienele una dintre cele mai vechi tradiții din Romania. Este o tradiție plina de obiceiuri și superstiții, care in timp a fost asimilata unei sarbatori creștine. …

Rusalii 2024, traditii, obiceiuri si superstitii. Iata ce nu este bine sa faci

08:25, 23.06.2024 - Duminica Rusaliilor, denumita in popor si Duminica Mare, este sarbatoarea ce aminteste de pogorarea Sfantului Duh asupra ucenicilor lui Iisus, fiind cinstita an de an la 50 de zile dupa sarbatoarea de Inviere. De asemenea, in aceeasi zi, crestinii celebreaza si nasterea Bisericii crestine.Se pare ca,in…

Mosii de vara 2024. Traditii, obiceiuri si superstitii

09:50, 22.06.2024 - De Sambata Mortilor, 22 iunie, se dau de pomana oamenilor nevoiași preparatele pe care membrii familiei le-au adus la biserica pentru sfintire. Pe de alta parte, dupa terminarea Sfintei Liturghii rudele celor adormiți mai merg in cimitir pentru a face curat sau aprinde lumanari pe morminte. Sarbatoarea…

Sambata Mare – ultima zi a Saptamanii Patimilor. Obiceiuri, tradiții și superstiții

10:50, 04.05.2024 - Sambata Mare este ultima zi a Saptamanii Patimilor in care creștinii ortodocși praznuiesc ingroparea trupeasca a Mantuitorului Iisus Hristos. In Sambata Mare se fac ultimele pregatiri pentru ziua de Paște. Gospodinele vopsesc ouale și pregatesc cozonacii și pasca. De asemenea, se gatesc drobul și friptura…

Traditii si superstitii in Duminica Floriilor. Obiceiuri si semnificatii

09:20, 28.04.2024 - Duminica Floriilor sau Intrarea Domnului in Ierusalim este cea mai mare sarbatoare din Postul Mare si aminteste de intrarea triumfala a Mantuitorului in cetatea Ierusalimului, a doua zi dupa ce L a inviat pe Lazar.Astfel, oamenii, auzind de venirea lui Isus, au luat ramuri de finic si au iesit bucurosi…

Tradiții și obiceiuri in Ajunul Sfantului Gheorghe

18:45, 22.04.2024 - Din batrani se spune ca in noaptea de 22 spre 23 aprilie se deschid Cerurile. Acum este momentul cand oamenii incearca sa fure puțin din tainele destinului, iar natura primește forțe sa iasa din lanțurile frigului. Se credea ca acum descantatoarele fura mana vitelor, a campului, ii chinuie pe oameni.…


Ce parere ai despre aceasta stire?