Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

SUA se detaşează de Rusia la comerţul mondial de armament

Publicat:

Datele SIPRI, care acopera cinci ani (2011-2015), reliefand principalele tendinte in perioada respectiva, arata ca volumul comertului cu arme la nivel mondial a crescut constant din 2001, dupa ce acesta scazuse timp de douazeci de ani. In materie de livrari, "SUA raman in mare parte in frunte", subliniaza SIPRI intr-un comunicat. Ponderea americana pe piata a crescut la 33-, fata de 29- in 2006-2010. Fabricantii de arme americani profita (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Turcia avertizeaza asupra riscului de razboi mondial: 'Nu exista scapare' / Ankara cauta o apropiere de țarile BRICS

15:31, 25.06.2024 - Ministrul de externe turc, Hakan Fidan, a avertizat cu privire la riscul unui razboi mondial, dupa vizite efectuate in China si in Rusia, confirmand interesul Ankarei de a se apropia de tarile BRICS in aceasta situatie, relateaza EFE, conform AGERPRES.

Razboi mondial sau amenințari deșarte? Generalul care a reprezentat Romania la Comandamentul NATO da raspunsul

05:56, 31.05.2024 - Ucraina va putea lovi ținte din Rusia, iar mai mulți aliați sunt gata sa trimita trupe pe teritoriul ucrainean pentru a-i instrui pe ucraineni. Generalul (r) Virgil Balaceanu explica, intr-o analiza pentru „Adevarul”, cat ar putea conta aceste decizii istorice pe front.

Șeful NATO le cere aliatilor sa dea voie Ucrainei sa atace ținte din Rusia cu armament primit din Occident. „Autoapararea este legala”

15:31, 25.05.2024 - Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, le cere aliatilor sa ridice interdictiile impuse Ucrainei de a efectua atacuri pe teritoriul Rusiei cu armament primit din Occident. Autoapararea Ucrainei este ligitima și legala, afirma Stoltenberg.

Rusia pune Romania pe lista țarilor care ofera armament Ucrainei. Despre sistemul Patriot inca nu se spune nimic

16:55, 16.05.2024 - Rusia a plasat Romania pe un fel de “lista neagra”, aceea a țarilor care furnizeaza sprijin militar Ucrainei, indicand precis și ce fel de arme a primit Ucraina din partea membrilor NATO, cu toate ca niciun oficial de la București nu a anunțat limpede ce arme ar fi transferat Romania in Ucraina. Un…

Papa Francisc a facut un apel la pace si a condamnat comertul cu armament: „E groaznic sa castigi bani din moarte”

16:25, 01.05.2024 - Papa Francisc a denuntat miercuri industria globala de armament afirmand ca este "groaznic sa castigi bani din moarte", informeaza DPA, preluata de Agerpres."Din pacate, in ziua de azi, investitiile care aduc cel mai mare profit sunt fabricile de armament", a spus suveranul pontif in cadrul audientei…

Razboi in Ucraina, ziua 790. Rusia anunța ca va bombarda "mai intens" bazele ucrainene cu armament occidental

15:20, 23.04.2024 - Razboi in Ucraina, ziua 790. Presedintele SUA Joe Biden a promis in cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul sau ucrainean Volodimir Zelenski, ca va trimite "rapid" ajutoare militare "importante" Ucrainei.

Rusia renaște la nivel mondial prin forța sa militara: cheltuielile cu armata au devenit cele mai mari de la prabușirea URSS (raport)

13:35, 22.04.2024 - Cheltuielile militare globale au crescut la 2.440 miliarde de dolari in 2023, potrivit unui raport al Institutului Internațional de Cercetare pentru Pace din Stockholm (SIPRI). Creșterea cheltuielilor cu 6,8% a fost un nivel record din 2009, cand cheltuielile globale pentru aparare au crescut cu 6%.

SUA au transferat Ucrainei armament și muniție confiscate de la rebelii houthi dupa ce le-au primit de la iranieni

17:35, 09.04.2024 - Comandamentul Central al Statelor Unite (CENTCOM) a anuntat marti ca a transferat saptamana trecuta Ucrainei armament si munitie de calibru mic trimise de Iran rebelilor houthi din Yemen și confiscate de catre soldați americani și aliați, relateaza France-Presse, potrivit news.ro.Aceasta livrare este…


Ce parere ai despre aceasta stire?