Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

STUDIU: Menținerea contactului vizual în timpul conversației suprasolicită creierul

Publicat:

Menținerea contactului vizual in timpul unei conversații poate fi un proces extrem de solicitant pentru creier, potrivit unei cercetari recente realizata de o echipa de oameni de știința japonezi și publicata in numarul din decembrie al jurnalului Cognition, noteaza Agerpres.

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

VARFURI: TIMPUL TRECUT LA PREZENT in viziunea artistului vizual Andu Dumitrescu

22:25, 11.06.2024 - Sambata, 15 iunie 2024, incepand cu ora 18.00, la caminul Cultural din comuna Varfuri, jud Dambovița, va avea loc vernisajul instalației multimedia „TIMPUL TRECUT LA PREZENT”, autor și curator Andu Dumitrescu. O declarație de dragoste brodata pe panza, fotografii personale, scrisori din razboi, o lada…

Majoritatea romanilor prefera 21 - 23 de grade in locuința pe timpul verii / STUDIU

13:05, 11.06.2024 - Peste jumatate dintre romani (57%) prefera sa aiba in locuinta, in perioada verii, o temperatura cuprinsa intre 21 si 23 de grade, in timp ce patru din zece persoane (42%) folosesc aparatul de aer conditionat aproape zilnic, releva rezultatele unui sondaj publicat, marti, de E.ON.

Arbitrajul video. Cluburile din Premier League s-au decis

19:40, 06.06.2024 - Cluburile din Premier League au votat joi pentru mentinerea arbitrajului video (VAR), desi acestuia i-au fost aduse numeroase critici in sezonul trecut, informeaza Reuters. Potrivit BBC, 19 din cele 20 de cluburi din Premier League au votat in favoarea mentinerii VAR, care a fost introdus in sezonul…

Cercetatorii trag semnalul de alarma: Consumul de alcool urmat de somn in timpul unui zbor pot provoca probleme cardiace (studiu)

08:30, 05.06.2024 - Consumul de alcool urmat de somn in timpul unui zbor lung ar putea provoca probleme cardiace. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii germani. Ei recomanda introducerea de restricții privind consumul baturilor alcoolice la bordul avioanelor, scrie Mediafax.Oamenii de știința germani…

Creierul apasa butonul de resetare in timpul somnului, dar numai pentru scurt timp

18:40, 24.05.2024 - O noua perspectiva asupra starii minunate a somnului sugereaza ca atunci cand creierul este in modul de amanare, anumite conexiuni neuronale sunt parțial slabite, odihnite și resetate. Insa acest lucru se intampla doar in primele ore de somn.

De ce unele amintiri raman vii, iar altele dispar? Un nou studiu dezvaluie lucruri surprinzatoare

17:05, 22.05.2024 - Creierul uman este bombardat in mod constant cu o avalanșa de experiențe senzoriale, insa doar cateva dintre aceste experiențe devin memorabile. Ce determina care amintiri raman și care se pierd? Un studiu recent publicat in revista Nature Human Behavior de catre oamenii de știința de la Universitatea…

Generația Smartphone. A explodat numarul elevilor cu probleme de invațare. Creierul copiilor, otravit de timpul petrecut in fața ecranelor

06:21, 07.05.2024 - Numarul copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES) s-a triplat in ultimii 5 ani, ajungand la peste 70.000. Și vorbim despre datele oficiale. Neoficial insa, avem mult mai mulți elevi cu astfel de probleme, iar una dintre cauze este timpul exagerat petrecut de aceștia in fața ecranelor.

De ce societațile devin mai fragile și vulnerabile colapsului pe masura ce trece timpul? Riscam sa ne prabușim asemenea statelor premoderne? (studiu)

10:05, 28.04.2024 - O analiza a sute de state premoderne sugereaza ca civilizațiile au tendința de a avea o ”durata de viața”, un model care poate fi invațat de puterile globale imbatranite din zilele noastre, arata BBC. Ascensiunea și decaderea marilor puteri este un clișeu al istoriei. Ideea ca civilizațiile, statele…


Ce parere ai despre aceasta stire?