Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: mamele stresate au de două ori mai multe șanse să nască fetițe

Publicat:

Un studiu recent, realizat la Universitatea din Granada (Spania) susține ca mamele care sunt stresate inainte de sarcina au de doua ori mai multe șanse sa nasca o fetița. Deși motivul inca se dezbate, se pare ca o posibila cauza ar fi ca hormonul stresului, cortizolul, influențeaza direct alți hormoni din corp, care influențeaza sexul copilului. Mai multe detalii regasești in articolul de mai jos.Stresul e asociat cu numeroase problematici ale sanatații fizice și mentale, insa știai ca, mai nou, stresul e legat și de sexul copilului la naștere?Un studiu realizat in 2021 la Universitatea din Granada

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descoperirea care schimba total istoria vinului: Cercetatorii, șocați sa gaseasca ramașițe umane in cea mai veche recolta din lume

08:35, 27.06.2024 - A fost gasit cel mai vechi vin din lume, inca intact. In vechea necropola romana din Carmo, in ceea ce este acum Spania, arheologii au descoperit un vas cu vin, inca sigilat și inca plin de lichid, dupa aproximativ 2.000 de ani. Interesant este ca recipientul cu vine este, de fapt, o urna funerara in…

Pierderea mirosului, semn de insuficiența cardiaca

07:35, 23.06.2024 - Pierderea mirosului, semn de insuficiența cardiaca. Aceasta este pe scurt concluzia  unui  recent studiu  realizat la Universitatea din Michigan. Cercetatorii au descoperit ca exista o legatura puternica intre pierderea simțului mirosului și insuficiența cardiaca, in urma analizei datelor dintr-un studiu…

Cercetatorii psihologi vin cu o teorie bulversanta: prima litera a prenumelui poate avea un impact major in destinul nostru

03:41, 15.06.2024 - Cercetatorii psihologi de la Universitatea din Utah au efectuat un studiu care indica faptul ca prima litera a prenumelui unei persoane poate avea un impact semnificativ asupra diverselor aspecte ale vieții sale. Acest studiu exploreaza modul in care litera inițiala a prenumelui poate influența percepțiile,…

Potrivit unui studiu, /Egiptenii antici incercau sa trateze cancerul in urma cu 4.000 de ani

00:46, 03.06.2024 - Egiptenii antici incercau sa inteleaga si sa trateze cancerul in urma cu mai bine de 4.000 de ani, sunt de parere oamenii de stiinta, au transmis PA Media și dpa, preluate de Agerpres. Cercetatorii au descoperit dovezi ale unor taieturi realizate la nivelul craniului, in jurul unei leziuni de mari dimensiuni,…

Regula celor 10 secunde, care iți arata cat mai ai de trait

19:01, 23.05.2024 - O echipa internaționala de cercetatori a desfașurat un studiu și a descoperit ca adulții cu varste cuprinse intre 51 și 75 de ani care nu pot sa se echilibreze pe un picior timp de zece secunde au un risc de deces cu 84% mai mare decat colegii lor care pot sa iși pastreze echilibrul.Peste 1.700 de brazilieni…

Cercetatorii romani au creat un “ChatGPT romanesc”, primul model dedicat limbii romane pentru inteligența artificiala

10:35, 15.05.2024 - Cercetatorii romani au creat un “ ChatGPT romanesc”,   primul model de limbaj dedicat limbii romane, deschis pentru utilizare, care poate fi folosit pentru dezvoltarea unor unelte și platforme A.I. O echipa de cercetatori romani a creat un model de limbaj (LLM – „large language model”) dedicat limbii…

Romania ar putea deveni prima tara cu o lege pentru participarea copiilor in procesul decizional

12:35, 14.05.2024 - Ministrul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse, Natalia Elena Intotero, in calitatea sa de deputat, in Parlamentul Romaniei a depus doua proiecte de lege, unul prin care se propune ca anul 2025 sa fie declarat Anul National al Copilului, iar al doilea proiect de lege reglementeaza participarea…

Dieta, mai eficace ca medicamentele in sindromul de colon iritabil

06:40, 23.04.2024 - Pentru atenuarea simptomelor caracteristice sindromului de colon iritabil mai eficienta este modificarea dietei decat medicamentele, indica un recent studiu. Potrivit unui studiu recent, efectuat la Universitatea din Gotheburg (Suedia), o dieta sub forma unui tratament alimentar poate fi mai eficienta…


Ce parere ai despre aceasta stire?