Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

STUDIU: Inteligenţa artificială ar putea fi în curând capabilă să detecteze cancerul

Publicat:
STUDIU: Inteligenţa artificială ar putea fi în curând capabilă să detecteze cancerul

Acum, o noua cercetare publicata joi in revista  & Protocols, de , indica faptul ca in curand ar putea fi posibil ca medicii sa foloseasca inteligenta artificiala (AI) pentru a detecta si diagnostica cancerul la pacienti, permitand astfel un tratament mai devreme.

Informatia genetica este codificata in ADN prin modelele celor patru baze – adenina (A), citozina (C), guanina (G) si timina (T) – care alcatuiesc structura acestuia. Schimbarile de mediu din afara celulei pot determina modificarea unor baze ADN prin adaugarea unei grupari metil. aAcest

Citeste articolul mai departe pe replicahd.ro…  

Sursa articol si foto: replicahd.ro


Stiri pe aceeasi tema

INTERVIU | Cat de periculoasa este expunerea la soare fara protecție. Medic dermatolog: „Cancerul de piele poate sa apara la orice varsta”

12:50, 23.06.2024 - Cancerul de piele este un subiect extrem de sensibil printre romani, mai ales in contextul creșterii incidenței in țara noastra a acestei patologii oncologice. Statisticile recente arata ca din ce in ce mai mulți romani sunt diagnosticați cu melanom, iar acest lucru se datoreaza in principal expunerii…

inteligența artificiala ar putea sa fie capabila sa detecteze boala (studiu Oxford University)

12:51, 21.06.2024 - Cancerul ramane una dintre cele mai dificile boli umane, cu peste 19 milioane de cazuri si 10 milioane de decese anual. Natura evolutiva a cancerului face dificila tratarea tumorilor in stadiu avansat. Acum, o noua cercetare publicata joi in revista Biology Methods & Protocols, de Oxford University…

Revoluție in lupta impotriva cancerului: inteligența artificiala ar putea sa fie capabila sa detecteze boala (studiu Oxford University)

11:51, 21.06.2024 - Cancerul ramane una dintre cele mai dificile boli umane, cu peste 19 milioane de cazuri si 10 milioane de decese anual. Natura evolutiva a cancerului face dificila tratarea tumorilor in stadiu avansat. Acum, o noua cercetare publicata joi in revista Biology Methods & Protocols, de Oxford University…

Cercetatorii au descoperit o legatura intre tatuaje și apariția cancerului limfatic. Ce arata un nou studiu

11:20, 05.06.2024 - Cercetatorii au realizat o analiza care arata ca pigmentul tatuajelor poate duce la apariția cancerului limfatic. Legatura intre tatuaje și limfomul malign general, precum și subtipurile de limfom, a fost analizata in cadrul unui studiu, relateaza ScienceDirect. 

Comunicarea dintre oameni și animale ar putea fi posibila prin inteligența artificiala. Ce vor sa faca cercetatorii din domeniu

07:05, 03.06.2024 - Comunicarea dintre oameni și animale ar putea fi posibila prin inteligența artificiala. Mai mulți cercetatori  vor sa foloseasca IA pentru a debloca comunicarea dintre oameni și animale. Aceștia pot sa primeasca un premiu de 10 miloane de dolari in cadrul proiectului care a fost lansat de o fundație…

Cercetatorii chinezi au descoperit ingredientul vinovat pentru cheagurile din sange

13:36, 25.05.2024 - Cercetatorii chinezi au descoperit microplastice in cheagurile de sange prelevate de la pacienti care au suferit accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord sau tromboze venoase profunde.La inceputul acestui an, un studiu arata ca microplastice mici fragmente de plastic desprinse din bucati mai mari…

Inteligența artificiala intra in lupta impotriva cancerului: o noua era in terapia celulara

09:15, 09.05.2024 - Intr-o epoca in care tehnologiile emergente redefinește tratamentele medicale, o descoperire remarcabila ar putea schimba fundamental modul in care abordam cancerul. Cercetatorii de la Centrul Internațional pentru Cancer Ludwig au dezvoltat un instrument bazat pe inteligența artificiala (IA) revoluționar,…

66% dintre romani au apelat la inteligența artificiala pentru a gasi hainele din magazinele fizice la prețuri mai accesibile online

13:10, 04.04.2024 - Studiu GLAMI Deși este privita cu reticența uneori, inteligența artificiala (AI) și-a caștigat un loc important in viețile multor persoane. Grație algoritmilor avansați de invațare automata, aceasta nu doar ca a simplificat realizarea diverselor taskuri recurente, insa a reușit și sa redefineasca normalitatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?