Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu: Imunitatea la coronavirus ar putea dura doar șase luni

Publicat:

Imunitatea la noul coronavirus ar putea dura doar șase luni, arata un studiu realizat de Universitatea din Amsterdam, care pune sub semnul intrebarii utilitatea introducerii așa-numitelor „pașapoarte de imunitate”. De fapt, nu exista motive pentru a afirma cu certitudine ca o persoana care a avut deja COVID-19 nu poate fi reinfectata, scrie g4media.ro. Cercetatorii au descoperit ca „durata imunitații protectoare la coronavirusuri” este „ingrijorator de scurta”; oamenii de știința au observat „reinfecții frecvente la 12 luni de la contaminare și o reducere substanțiala a nivelului de anticorpi…

Citeste articolul mai departe pe newsbv.ro…  

Sursa articol: newsbv.ro


Stiri pe aceeasi tema

Abilitați uimitoare descoperite la lilieci

14:50, 02.07.2024 - Cercetatorii israelieni au descoperit ca liliecii salbatici poseda abilitati cognitive avansate, considerate anterior unice la om, a anuntat Universitatea din Tel Aviv (TAU), transmite marti agentia Xinhua. Studiul, publicat luni in jurnalul stiintific Current Biology, s-a bazat pe monitorizarea unei…

Palinca si tuica din sticlele de plastic, o reala bomba cu ceas. Ce spun cercetatorii

12:00, 25.06.2024 - Un studiu inovator arata de ce consumul de alcool din sticle de plastic poate creste riscul de diabet de tip 2. O substanta chimica comuna din sticlele de plastic si recipientele alimentare a fost asociata cu un risc mai mare de diabet de tip 2. BPA este o substanta chimica industriala pe care oamenii…

Pierderea mirosului, semn de insuficiența cardiaca

07:35, 23.06.2024 - Pierderea mirosului, semn de insuficiența cardiaca. Aceasta este pe scurt concluzia  unui  recent studiu  realizat la Universitatea din Michigan. Cercetatorii au descoperit ca exista o legatura puternica intre pierderea simțului mirosului și insuficiența cardiaca, in urma analizei datelor dintr-un studiu…

Cercetatorii psihologi vin cu o teorie bulversanta: prima litera a prenumelui poate avea un impact major in destinul nostru

03:41, 15.06.2024 - Cercetatorii psihologi de la Universitatea din Utah au efectuat un studiu care indica faptul ca prima litera a prenumelui unei persoane poate avea un impact semnificativ asupra diverselor aspecte ale vieții sale. Acest studiu exploreaza modul in care litera inițiala a prenumelui poate influența percepțiile,…

Vulturii iși schimba traiectoria de zbor pentru a evita conflictul din Ucraina, spun cercetatorii

10:10, 21.05.2024 - Oamenii de stiinta au descoperit ca acvilele care au rute de migrație prin Ucraina și-au schimbat traseele de zbor pentru a evita zonele afectate de conflict, scrie  The Guardian . Datele GPS au dezvaluit ca vulturii pestriți mari nu numai ca au facut ocoluri mari dupa inceperea invaziei, dar au și…

Politia olandeza a pus capat unei demonstratii pro-palestiniene la Universitatea din Amsterdam si a facut 125 de arestari in confruntari adesea violente

14:20, 07.05.2024 - Politia olandeza antirevolta a pus capat marti dimineata devreme unei demonstratii pro-palestiniene la Universitatea din Amsterdam, intrand cu buldozerul peste baricade si retinand 125 de persoane in confruntari uneori violente, au declarat autoritatile, relateaza Reuters, potrivit news.ro

"Descoperire medicala revoluționara: Mutație genetica unica ofera speranța in tratarea diabetului

18:35, 26.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au facut o descoperire de ultima ora: o mutatie genetica unica identificata la doi copii, frati, care nu a mai fost observata pana acum la oameni, ceea ce deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1.

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…


Ce parere ai despre aceasta stire?