Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

STUDIU Banalele răceli pot "antrena" sistemul imunitar pentru ca acesta să recunoască şi să atace virusul SARS-CoV-2

Publicat:

Potrivit studiului, celulele imunitare T (limfocitele T), care recunosc coronavirusurile ce stau la baza racelilor obisnuite, recunosc si parti din virusul SARS-CoV-2. Aceasta memorie a sistemului imunitar se face "vinovata" de faptul ca unii pacienti se confrunta cu forme mai usoare ale infectiei, comparativ cu altii. 

Totusi, autorii studiului au precizat ca este nevoie de mai multe studii pentru a confirma aceasta teorie, intrucat nu se stie cu exactitate cat de important este rolul jucat de limfocitele T in lupta organismului cu noul coronavirus. Limfocitele T sunt doar o parte…

Citeste articolul mai departe pe romaniatv.net…  

Sursa articol: romaniatv.net


Stiri pe aceeasi tema

Studiu: Microparticule de plastic, gasite in toate probele de lichid seminal uman analizate

06:05, 17.06.2024 - O echipa de cercetatori chinezi a descoperit microplastic in 40 de mostre de material seminal uman. Au fost identificati opt polimeri diferiti, polistirenul fiind cel mai raspandit (31%). Rezultatele studiului, in concordanta cu cercetari anterioare realizate de acelasi grup de oameni de stiinta, au…

Potrivit unui studiu, balenele gri din Oceanul Pacific se micsoreaza pe masura ce clima se incalzeste

00:16, 17.06.2024 - Balenele gri din Oceanul Pacific si-au micsorat dimensiunile cu 13% de-a lungul a doua decenii, potrivit unui studiu care ofera noi indicii asupra efectelor pe care schimbarile climatice le au asupra mamiferelor marine, informeaza AFP, citata de Agerpres. Micsorarea ar putea avea repercusiuni importante…

Tratament minune: distruge cancerul in 48 de ore. Oamenii de știința au gasit metoda de a-l produce in laborator

08:40, 01.06.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Stanford din California au demonstrat pentru prima oara in toamna anului trecut ca EBC-46, extras din plante, poate fi sintetizat. Inițial, s-a crezut ca, avand in vedere structura sa complexa, compusul chimic nu poate fi sintetizat in laborator, scrie doctorulzilei.ro. Lumea…

Descoperire importanta despre piramidele egiptene

20:46, 16.05.2024 - O echipa internationala de cercetatori a descoperit ca piramidele egiptene au fost construite initial de-a lungul unui brat al Nilului, cu o lungime de 64 de kilometri, pe care l-au numit Ahramat (piramide, in araba), care a disparut ulterior, ingropat sub terenuri agricole si desert, transmite joi…

Mai multe balene ucigașe au scufundat un iaht in stramtoarea Gibraltar. Ce spun cercetatorii

17:05, 14.05.2024 - Un iaht cu vele lung de 15 metri s-a scufundat in apele marocane, in stramtoarea Gibraltar, dupa ce a fost lovit, duminica, de un numar necunoscut de orci, au declarat serviciile de salvare maritima din Spania, relateaza BBC.Cei doi pasageri ai iahtului Alboran Cognac au declarat ca au simțit lovituri…

Locul unde oamenii veneau sa discute cu Diavolul: cercetatorii au studiat peștera și au descoperit un fenomen ciudat

06:10, 02.05.2024 - In estul Finlandei, Parcul Național Koli gazduiește o peștera celebra, denumita Pirunkirkko sau Biserica Diavolului, cu o lungime de 34 de metri. Acest loc fascinant a fost un punct de intalnire pentru ințelepții vechi, care cautau sa intre in contact cu lumea spiritelor și sa deslușeasca tainele universului.

Virusul gripal e cel mai probabil sa declanșeze o noua pandemie. Cercetatorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

19:10, 20.04.2024 - Virusul gripal este patogenul cu cel mai ridicat grad de probabilitate pentru provocarea unei noi pandemii globale in viitorul apropiat, avertizeaza cercetatori din domeniu, citați de The Guardian. Conform unui nou studiu internațional, gripa este cea mai mare amenințare la adresa sanatații la nivel…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…


Ce parere ai despre aceasta stire?