Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

STUDIU: Alimentele grase pot provoca depresie

Publicat:

Autorii cercetarii, publicata in revista "Neuropharmacology", au incercat sa ințeleaga mecanismele care pot explica legatura dintre alimentele grase și comportamentele depresive. Ei au descoperit ca metabolismul grasimilor ar avea in comun același mecanism biologic ca și conexiunile neuronale din creier, care sunt deteriorate in caz de stres și depresie. De exemplu, pacienții cu tulburari metabolice cum ar fi diabetul de tip 2 sunt mai expuși riscului de depresie. Cu alte cuvinte, efectele unei diete prea bogate in grasimi se suprapun peste efectele stresului cronic, scrie Agerpres.

Echipa…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Ingredientul periculos folosit de majoritatea restaurantelor din Romania. Poate provoca cancerul

11:56, 15.06.2024 - Impactul nociv al uleiului de palmierMarius Vaduva, specialist in onco-nutriție, a explicat in cadrul unui post TV ca uleiul de palmier , cel mai ieftin ulei disponibil pe piața, este utilizat pe scara larga in restaurante datorita costului redus. Cu toate acestea, acest ingredient poate provoca daune…

STUDIU E.ON Preferințe și obiceiuri in utilizarea aerului condiționat in Romania

10:05, 15.06.2024 - 48% dintre romani folosesc aerul conditionat si in sezonul rece  The post STUDIU E.ON Preferințe și obiceiuri in utilizarea aerului condiționat in Romania first appeared on Informatia Zilei .

Utilizarea produselor de curațenie in timpul sarcinii și efectele acestora asupra sanatații mamei și fatului

15:25, 13.06.2024 - „Nicio dragoste nu se compara cu cea a unei mame pentru copilul ei.” Acest citat reflecta legatura puternica și inegalabila dintre o mama și copilul sau, o legatura care incepe inca din primele momente ale sarcinii.

Varsta la care fetele au prima menstruație a scazut semnificativ (studiu). Care sunt efectele pe termen lung

00:01, 02.06.2024 - Un studiu recent a constatat ca fetele incep menstruația mai devreme, in jurul varstei de 11 ani și 9 luni, și se confrunta cu mai multe perioade menstruale neregulate, care ar putea fi influențate de factori precum obezitatea și substanțele chimice din mediu.

Revolta. De ce au scapat generalii fara catușe?

06:55, 25.05.2024 - Controverse dupa ce foștii generali SRI Florian Coldea si Dumbrava au scapat de reținere, fiind puși de DNA sub control judiciar pe cauțiune. Niciun cetațean cu asemenea fapte in spate – și mult mai puțin grave -, n-ar fi ieșit de la DNA fara catușe pe maini, arata avocatul Aurelian Pavelescu. COLDEA…

Studiu (>30 de ani): alimentele ultraprocesate sunt asociate cu un risc mai mare de deces timpuriu

11:25, 12.05.2024 - Tot mai multe dovezi coreleaza alimentele ultraprocesate cu un risc mai mare de a dezvolta anumite boli (obezitate, boli de inima, diabet și cancer intestinal), dar puține studii pe termen lung au examinat pana in prezent corelațiile cu toate cauzele și cauzele specifice de deces, in special din cauza…

Depresia mascata, care se poate ascunde in spatele unei fețe zambitoare: 7 simptome puțin cunoscute, potrivit unui psiholog

11:10, 03.04.2024 - Mult mai mult decat o simpla „depresie” sau tristețe temporara, depresia este o boala psihologica obișnuita, care, prin tulburarile sale de dispoziție, perturba grav viața de zi cu zi. Persoanele cu depresie au o viziune pesimista asupra lumii și asupra lor și, de obicei, nu pot face fața singure. Totuși,…

Depresia mascata, care se poate ascunde in spatele unei fețe zambitoare: 7 simptome puțin cunoscute, potrivit unui psiholog

10:55, 03.04.2024 - Mult mai mult decat o simpla „depresie” sau tristețe temporara, depresia este o boala psihologica obișnuita, care, prin tulburarile sale de dispoziție, perturba grav viața de zi cu zi. Persoanele cu depresie au o viziune pesimista asupra lumii și asupra lor și, de obicei, nu pot face fața singure. Totuși,…


Ce parere ai despre aceasta stire?