Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Stocul de credite cesionate de banci catre recuperatorii de creante a ajuns anul trecut la 37,1 miliarde lei

Publicat:

Stocul de credite cesionate de banci catre recuperatorii de creante a ajuns anul trecut la 37,1 miliarde lei, sold din care 14,3 miliarde de lei sunt credite acordate populatiei, a precizat cu ocazia prezentarii Raportului asupra stabilitatii financiare viceguvernatorul BNR .

0  0 0 0 0 0

Din portofoliul de credite cesionate care au fost acordate populatiei, circa 2 miliarde de lei sunt credite ipotecare, o pondere relativ redusa fata de totalul de 14,3 miliarde lei. Conform raportului BNR, alte 21 miliarde de lei sunt creditele acordate companiilor nefinanciare, iar…

Citeste articolul mai departe pe wall-street.ro…  

Sursa articol: wall-street.ro


Stiri pe aceeasi tema

BNR: Riscul de creștere a creditelor neperformate se menține, in Romania

14:11, 15.06.2024 - Banca Nationala a Romaniei (BNR) estimeaza o continuare a trendului ascendent al ratei de nerambursare, și creștere a riscului de creștere a volumului de credite neperformane, pe piața bancara locala. Acest risc se manifesta, atat in cazul creditelor acordate firmelor cat si al imprumuturilor destinate…

Unda verde pentru achiziția trenurilor poloneze

21:15, 31.05.2024 - Oferta producatorului polonez PESA ramane castigatoare in cazul contractului privind achizitia unui numar de 20 rame electrice interregionale de lung parcurs RE-IR dupa reevaluarea ofertei de catre Autoritatea pentru Reforma Feroviara (ARF), dispusa de Curtea de Apel Bucuresti. „Autoritatea pentru Reforma…

Regulile statului paralel

15:01, 28.05.2024 - Statul paralel și milițienesc a impus treptat, in ultimii 20 de ani, reguli extrem de dure (și contrare logicii economice) aplicabile circuitului și economisirii banilor. Nu vorbim doar de Romania, ci de intreaga Uniune Europeana, plus SUA și Canada. Plațile cash care depașesc un anumit plafon sunt…

Dupa ce a strans deja peste 8 miliarde de dolari de pe pietele internationale in acest an, Romania a oferit marti eurobonduri cu maturitatați de 8 și 13 ani

17:25, 21.05.2024 - Romania se va apropia marti de punctul in care isi va indeplini planurile de vanzari de obligatiuni in valuta pe care si le-a propus pentru intru intregul an 2024, printr-o noua emisiune de eurobonduri, in conditiile in care riscul unui deficit bugetar peste asteptari ar urma sa majoreze costurile de…

Bancile fac profituri uriașe! Banca Transilvania se apropie de un miliard de lei

14:45, 11.05.2024 - Profitul net al Bancii Transilvania, cea mai mare din Romania, a crescut in primul trimestru cu 35%, la 913,2 milioane lei, arata raportul transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Profitul net consolidat al Grupului BT a fost de 1,132 miliarde lei in primele trei luni (+35% fata de primul trimestru…

Romanii fac ce știu ei cel mai bine: credite pentru locuințe

11:51, 09.05.2024 - Creditarea ipotecara a crescut cu aproape 30%, in primele luni ale acestui an. Suma totala a banilor imprumutați de romani pentru achiziția de locuințe a depașit 1 miliard de euro. Totalul creditelor ipotecare noi acordate in primele trei luni ale acestui an a fost de aproximativ 1,1 miliarde de euro…

eToro: Cheltuielile pentru aparare vor creste structural in intreaga lume. Anul trecut, cheltuielile mondiale pentru aparare au fost in medie de 2,3% din PIB-ul global, adica 2.400 de miliarde de dolari

17:55, 07.05.2024 - ”Cheltuielile pentru aparare vor creste structural in intreaga lume, odata cu noua normalitate a tensiunilor geopolitice si cu sfarsitul dividendelor de pace de mai multe decenii. Desi suntem inca departe de cheltuielile de peste 6% din PIB-ul global din anii 1960, a inceput o noua cursa a inarmarii,…

Bancile din Romania dispar intr-un mod alarmant: Ce se intampla, de fapt, cu sistemul bancar

20:50, 24.04.2024 - Sistemul bancar din Romania a cunoscut o consolidare semnificativa in ultimii ani, iar acest proces se anticipeaza sa continue și in viitor, avand in vedere cerințele tot mai mari de capital, costurile de operare in creștere și necesitatea adaptarii la schimbarile tehnologice și tendințele pieței.


Ce parere ai despre aceasta stire?