Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

STIL DE VIAȚĂ. Sindromul metabolic și rezistența crescută la insulină

Publicat:

Sindromul metabolic reprezinta o denumire pentru un set de factori de risc care maresc vulnerabilitatea de a face o boala de inima, diabet sau infarct. Criteriile de diagnostic pentru sindromul metabolic sunt reprezentate de: obezitatea abdominala (circumferința taliei mai mare de 80 cm pentru femei și 94 cm pentru barbați), glicemie crescuta pe nemancate (peste 100mg/dl), trigliceride marite (peste 150mg/dl), hipertensiune arteriala (peste 130/85mmHg), HDL colesterol scazut (sub 50 mg/dl la femei și sub 40mg/dl la barbați). Persoanele la care se manifesta cel puțin trei dintre acești factori…

Citeste articolul mai departe pe caon.ro…  

Sursa articol: caon.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lenjerii de pat și cuverturi pentru persoanele care sufera de alergii: cum alegem?

13:45, 30.05.2024 - Fiecare persoana care sufera de alergii cunoaște efectele pe care alergiile le au asupra vieții de zi cu zi; acestea pot avea, de asemenea, un impact negativ asupra somnului nostru. Daca ești trezit in mod constant de stranut sau mancarimi in timpul nopții, nu poți avea un somn bun, ceea ce dauneaza…

Delia a dezvaluit ca sufera de mai multe boli. Puțini știu ce se ascunde in spetele zambetului de scena

18:01, 29.05.2024 - Delia a recunoscut treptat ca exista anumite tulburari neurologice care ii afecteaza sanatatea: ADHD, misofonie, anxietate și sindromul Peter Pan. Ea a vorbit, in repetate randuri, despre afecțiunile cu care se confrunta.Artista a adus in discuție, in mediul online, de cateva ori, subiecte legate despre…

Cursa contra cronometru: Un copil are nevoie urgenta de 30.000 de euro pentru a evita paralizia!

10:25, 29.05.2024 - La 18 ani, Lucian risca sa ramana paralizat pe viața. Sufera de tuberculoza osoasa localizata in coloana vertebrala și doar o intervenție chirurgicala de urgența ii mai poate salva viața. Costurile medicale se ridica insa la peste 30.000 de euro.

Ce este sindromul „coada de cal”, boala care face viața pacientului un calvar. Cand se poate opera afecțiunea

06:05, 21.05.2024 - Sindromul de „coada de cal” este o afecțiune a unui manunchi de nervi localizat in partea inferioara a maduvei spinarii. Afecțiunea consta in comprimarea acestui manunchi de nervi responsabil cu transmiterea semnalelor electrice din intreg organismul.

Afecțiuni ale mainii adesea confundate cu sindromul de tunel carpian

15:31, 23.04.2024 - Daca te confrunți cu amorțeala, furnicaturi și durere in mana, poți presupune ca ai sindrom de tunel carpian. Deși sindromul de tunel carpian este una dintre afecțiunile cel mai frecvent diagnosticate care provoaca aceste simptome, exista și altele similare.Iata ce afecțiuni sunt adesea confundate cu…

Test de personalitate. Ce observi pentru prima data in aceasta imagine spune multe despre tine

13:05, 16.04.2024 - Ce spune acest test despre tineDaca ai vazut o pisica prima oara:Aceia dintre voi care au observat o pisica la prima vedere sunt adesea persoane care iau viața așa cum vine. Aceasta percepție sugereaza o abordare relaxata, caracterizata prin curiozitate și o apreciere pentru lucrurile marunte ale vieții.…

Persoanele nascute dupa 1965 sunt mai expuse riscului de a face cancer. Studiul face legatura cu stilul de viața modern

09:45, 15.04.2024 - Oamenii de știința au prezentat o noua ipoteza la conferința anuala a Asociației Americane pentru Cercetarea Cancerului: generația nascuta dupa anul 1965 pare sa imbatraneasca mai rapid, la nivel celular, potrivit Realitatea Plus.Cei noua markeri evaluați pentru a calcula varsta biologica a celor aproximativ…

Persoanele cu boli de inima sufera intai modificari la nivelul creierului (studiu)

01:06, 31.03.2024 - O noua analiza la care au participat peste 13.000 de persoane a relevat ca modificarile vaselor de sange din creier, care pot creste riscul de accident vascular cerebral (AVC) si dementa, sunt frecvente la persoanele cu o serie de afectiuni cardiace, indiferent daca au suferit sau nu un AVC.  O…


Ce parere ai despre aceasta stire?