Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

''Sterilizările forţate şi detenţiile în masă'' de etnici uiguri în lagăre chineze sunt ''atestate'' (şeful diplomaţiei franceze)

Publicat:

Seful diplomatiei franceze Jean-Yves Le Drian a declarat miercuri ca ''sterilizarile fortate'' si ''detentiile in masa'' de etnici uiguri in lagare chineze sunt ''atestate'', ceea ce Beijingul neaga, informeaza AFP. "Sterilizarile fortate, abuzurile sexuale din lagare, disparitiile, detentiile in masa, munca fortata, distrugerea patrimoniului cultural incepand cu locurile de cult, punerea sub supraveghere a populatiei, toate acestea sunt atestate", a spus Le Drian in Senat. Potrivit unor studii ale unor institute australian si americane, cel putin…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Garzile chineze de coasta primesc puteri sporite intr-o zona maritima disputata

12:35, 15.06.2024 - China a dezvaluit sambata, 15 iunie, o serie de reguli care permit garzilor sale de coasta sa plaseze in detentie, fara proces, straini retinuti in Marea Chinei de Sud, o zona maritima disputata, pentru o perioada de pana la 60 de zile, relateaza France-Presse, potrivit Agerpres.Beijingul revendica…

Șeful diplomației franceze spune ca 150.000 de soldați ruși au fost uciși in Ucraina: „Esecul militar al Rusiei este deja aici”

16:10, 03.05.2024 - Circa 150.000 de soldati rusi au fost ucisi de la inceputul invaziei ruse in Ucraina, in februarie 2022, potrivit estimarilor franceze, comunicate de ministrul de Externe, Stephane Sejourne, intr-un interviu publicat vineri in editia europeana a ziarului independent rus Novaia Gazeta, citat de AFP,…

Cați militari ruși au murit in razboiul din Ucraina. Șeful diplomației franceze: „La ce bun toate acestea?“

12:45, 03.05.2024 - Circa 150.000 de soldati rusi au fost ucisi de la inceputul invaziei ruse in Ucraina, in februarie 2022, potrivit estimarilor franceze comunicate de ministrul de externe Stephane Sejourne intr-un interviu publicat vineri in editia europeana a ziarului independent rus Novaia Gazeta, citat de AFP.

Seful diplomatiei britanice la Kiev: anunț mare pentru nevoile militare ale Ucrainei

06:00, 03.05.2024 - Seful diplomatiei britanice David Cameron a vizitat joi Kievul si a anuntat intentia Regatului Unit de a-si reuni partenerii luna viitoare pentru a strange fonduri cu scopul de a raspunde nevoilor militare ale Ucrainei, au anuntat serviciile sale, noteaza AFP, citat de AGERPRES.

Șeful diplomatiei americane Antony Blinken s-a intalnit cu omologul sau chinez. Wang Yi: „se dezvolta elemente negative”

07:46, 26.04.2024 - Secretarul de stat american Antony Blinken s-a intalnit vineri cu ministrul chinez de externe Wang Yi la Beijing pentru discutii cu privire la o serie de probleme complexe, inclusiv tensiunile din ce in ce mai mari cu privire la sprijinul Chinei pentru invazia Ucrainei de catre Rusia.

Șeful diplomației americane incearca sa remedieze relațiile cu China

20:26, 21.04.2024 - Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, se va deplasa saptamana viitoare la Beijing si Shanghai, in incercarea de a atenua tensiunile si de a stabiliza relatiile dintre Statele Unite si China.

Seful diplomatiei britanice indeamna la o utilizare creativa a activelor ruse inghetate pentru a ajuta Ucraina

21:55, 18.04.2024 - Seful diplomatiei britanice, David Cameron, a indemnat joi, in marja summitului G7 care se desfasoara pe insula italiana Capri, la cautarea unor moduri creative de a utiliza activele ruse inghetate pentru a finanta apararea Ucrainei, informeaza AFP.

Europa trebuie sa se pregateasca pentru razboi. Șeful diplomației UE: Nu mai este o ficțiune

16:25, 09.04.2024 - Europa trebuie sa se pregateasca pentru un posibil razboi, un conflict la scara larga pe continent depașind granițele Ucrainei nemaifiind „o ficțiune”, a avertizat, marți, șeful diplomației europene, Josep Borrell. „Rusia este o amenințare pentru Europa”, inclusiv prin razboiul purtat impotriva Ucrainei,…


Ce parere ai despre aceasta stire?