Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Specialiştii actualizează lista speciilor de animale protejate. Motivul - nu mai au ce să protejeze...

Publicat:

Tigrul tasmanian, cangurul sobolan sau sobolanul de Malabar cu picioare de porc au un lucru in comun: niciun exemplar nu a mai fost vazut de ani buni. Pentru ca speciile au disparut, nu mai este nevoie sa fie protejate. Cele 178 de tari membre ale Conventiei asupra comertului international cu specii amenintate (CITES), reunite de duminica la Bangkok, au retras joi sase specii australiene din anexa I - care interzice comertul in toata lumea, informeaza agerpres.ro.

Cel mai emblematic este tigrul tasmanian. Semanand cu un caine, el a fost decimat de fermierii care…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Doua medicamente cunoscute ar putea fi scoase de pe piata! Iata motivul

17:55, 18.06.2024 - Agentia Europeana a Medicamentului analizeaza o lista lunga de medicamente care contin analgezicul metamizol si acestea ar putea fi scoase de pe piata.Pe aceasta lista figureaza inclusiv Algocalminul sau Piafenul, medicamente care contin metamizol si ar putea provoca agranulocitoza, adica o boala provocata…

Tot mai mulți urși in Bistrița-Nasaud! Care este situația speciilor protejate dupa numaratoarea din aceasta primavara:

11:10, 07.06.2024 - 944 exemplare de urs brun, 273 exemplare lup, 119 exemplare ras și 406 exemplare de pisica salbatica. Sunt rezultatele inventarierii speciilor de animale salbatice strict protejate, realizata in lunile aprilie-mai, pe raza fondurilor cinegetice de pe teritoriul judetului Bistrita-Nasaud. Potrivit informațiilor…

Tulcea: Suprafata habitatelor protejate din Delta s-a redus in ultimii ani

18:56, 16.05.2024 - Numarul habitatelor identificate in Delta de specialistii Institutului National de Cercetare Dezvoltare Delta Dunarii INCDDD a crescut de la 29, in anul 2019, la 32, insa suprafata acestora este mai mica decat cea estimata initial, iar starea lor, cu mici exceptii, este inadecvata sau nefavorabila.…

Ce sa adaugi pe lista de cumparaturi daca iți cade parul. Nuțrientii pe care trebuie neaparat sa ii oferi corpului

10:11, 10.05.2024 - Caderea parului este o problema complicata, influentata de mai multi factori, de la genetica, la stilul de viata, spun medicii consultati de MindBodyGreen. Insa parul este o parte importanta din identitatea noastra, de aceea episoadele cu cadere masiva ne pot afecta emotional. Ce e de facut? E important…

Agenția pentru Protecția Mediului Brașov a inceput evaluare efectivelor speciilor de animale strict protejate

07:45, 18.04.2024 - Agenția pentru Protecția Mediului Brașov a inceput miercuri, acțiunea de evaluare a speciilor de animale salbatice strict protejate: urs, lup, ras și pisica salbatica. Conform atribuțiilor care revin Ministerului Mediului, Apelor și Paduri lor in realizarea studiilor de evaluare a starii resurselor…

Petrisor Peiu, coautor al programului de guvernare AUR

17:25, 12.04.2024 - Specialistii care au lucrat la programul de guvernare propus de AUR au prezentat vineri, in cadrul unui eveniment, mai multe masuri care apar in acesta. AUR a decis sa prezinte masuri ale programului de guvernare prin specialistii care au lucrat la implementarea acestuia, pentru ca, de prea mult timp,…

O companie americana de inginerie genetica vrea sa readuca la viața mamutul, pasarea DODO și tigrul tasmanian

07:50, 09.04.2024 - O companie americana vrea ca in urmatorii ani sa readuca pe planeta exemplare de mamut, pasarea Dodo și tigrul tasmanian. Compania folosește ingineria genetica și inteligența artificiala. Reprezentanții companiei din Statele Unite susțin ca au tehnica necesara sa repopuleze planeta cu aceste exemplare.…

Alerta meteo imediata. Cod Galben in mai multe județe. Iata lista localitaților afectate de ceața

08:51, 07.04.2024 - Administrația Naționala de Meteorologie avertizeaza ca este ceața in numeroase localitați din Moldova, Ardeal și Doborogea. Specialiștii spun ca este ceața care determina scaderea vizibilitații sub 200 m, izolat sub 50 m. Ei au emis avertizari cod galben


Ce parere ai despre aceasta stire?