Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Softul care “seamănă“ cu oamenii

Publicat:

1452899233 Programele informatice actuale pot recunoaște vocea umana Cercetatorii americani sunt cei care au creat un soft care imita modul de a invața al creierului uman ceea ce reprezinta un progres in domeniul inteligenței artificiale.

Programele informatice actuale numite &"rețele neuronale&", inspirate de funcționarea neuronilor biologici, pot recunoaște vocea umana sau detecta obiecte, având la dispoziție o vasta serie de exemple cu care face asociații, potrivit .

Noua abordare, numita &"&" (BPL), care a fost creata de cercetatorii…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Betonul inteligent. Acesta ar putea transforma drumurile in baterii gigantice care sa incarce fara fir mașinile electrice in mișcare

20:55, 29.06.2024 - La inceputul anilor 2020, o echipa de cercetatori de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) a realizat o descoperire revoluționara in domeniul materialelor de construcție, combinand cimentul, apa și negrul de fum pentru a crea un supercondensator inovator, așa luand naștere betonul inteligent.…

Pericol pentru sanatate: Emite microplastice iar noi o folosim in fiecare zi

07:56, 26.06.2024 - Cercetatorii au descoperit ca bureții de melamina, utilizați in mod obișnuit pentru curațare datorita abrazivitații lor, pot elibera cantitați semnificative de fibre microplastice. Revista Environmental Science & Technology raporteaza ca acești bureți, fabricați dintr-un polimer melamina-formaldehida,…

Studiu: Microparticule de plastic, gasite in toate probele de lichid seminal uman analizate

06:05, 17.06.2024 - O echipa de cercetatori chinezi a descoperit microplastic in 40 de mostre de material seminal uman. Au fost identificati opt polimeri diferiti, polistirenul fiind cel mai raspandit (31%). Rezultatele studiului, in concordanta cu cercetari anterioare realizate de acelasi grup de oameni de stiinta, au…

Conferința internaționala – “International Conference on Laser, Plasma and Radiation – Science and Technology”, la a doua ediție

15:00, 15.06.2024 - Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (INFLPR) organizeaza cea de a doua ediție a conferinței internaționale – “International Conference on Laser, Plasma and Radiation – Science and Technology” (ICLPR-ST), care se va desfașura in Delta Dunarii, in perioada 16 – 21 iunie.…

Sentimentul de furie poate afecta sanatatea vaselor de sange

11:25, 03.05.2024 - Furia iți poate afecta funcția vaselor de sange, arata un studiu. Ați simțit vreodata ca furia va curge prin vene? Ei bine, acest lucru nu este prea departe de adevar, potrivit unei noi cercetari, relateaza CNN. Sentimentele de furie afecteaza in mod negativ sanatatea vaselor de sange, potrivit unui…

Atenție! Furia marește riscul de crize cardiace și AVC

18:51, 02.05.2024 - A-ți pastra cumpatul chiar in momente dificile te ajuta sa reduci riscul de crize cardiace sau de accident vascular cerebral.  Este concluzia unui nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Columbia din New York, potrivit The Sun. Cercetatorii susțin ca atunci cand devenim furioși, celulele…

Descoperire uluitoare a cercetatorilor! Vitamina care ar putea juca un rol important in combaterea cancerului

10:55, 27.04.2024 - Un studiu recent, publicat in revista Science, sugereaza ca vitamina D ar putea juca un rol important in combaterea cancerului, scrie Mediafax. Cercetatorii au descoperit ca șoarecii hraniți cu o dieta bogata in vitamina D au avut o rezistența sporita la tumori și au raspuns mai bine la tratamentele…

Romanii vor petrece mai puțin timp in aer liber din cauza incalzirii globale. Cate zile cu „vreme confortabila” vom pierde pana in 2100

07:05, 24.04.2024 - Cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au dezvoltat o noua modalitate inovatoare de a masura impactul real al incalzirii globale. Mai multe țari europene ar putea pierde peste 30 de zile cu „vreme confortabila” pe an. In Europa, țarile din Balcani, sunt cele mai afectate de schimbarile…


Ce parere ai despre aceasta stire?