Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sistemul nostru solar ar putea conţine alte două planete: "rezultatele noastre ar putea revoluţiona astronomia"

Publicat:

Sistemul solar ar putea contine alte doua planete, potrivit unor cercetatori britanici si spanioli, care au dedus acest lucru din traiectoria neasteptata a unor obiecte observate in spatele planetei Neptun, care ar suferi influenta acestor planete necunoscute, transmite luni AFP.

In 2006, Uniunea Astronomica Internationala i-a retras lui Pluto statutul de planeta din cauza dimensiunilor sale reduse, ce o plaseaza in categoria planetelor pitice. Numarul planetelor din sistemul nostru solar a scazut astfel la opt. Acest lucru nu a pus insa capat dezbaterii la care participa de decenii astronomi…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vești bune pentru diabetici! O noua metoda de masurare a glicemiei (studiu)

04:06, 27.06.2024 - Un grup de cercetatori de la Universitatea Autonoma din Madrid (UAM), in colaborare cu Universitatea Concordia din Canada, a dezvoltat "senzori de hartie" bazati pe fluorescenta, capabili sa masoare glicemia la pacientii diabetici, in mod neinvaziv, transmite miercuri EFE, potrivit Agerpres.Cercetatorii…

Consumate, produc o ‘furtuna’ in sistemul hormonal

12:50, 25.06.2024 -   BPA este o substanța chimica industriala pe care oamenii de știința au asociat-o cu perturbarea hormonala și riscul de diabet. Sticlele de apa și recipientele alimentare din plastic pot infiltra BPA in ceea ce mancați și beți. Un nou studiu a descoperit ca acesta poate fi riscant la niveluri considerate…

Cat de periculoasa este palinca din sticlele de plastic. Afecteaza grav sistemul hormonal

12:21, 25.06.2024 - Impactul chimicalelor din plastic asupra sanatațiiBisfenolul A (BPA), o substanța chimica comuna in producția de sticle de plastic și ambalaje alimentare, este asociat cu perturbarea hormonala și creșterea riscului de diabet. BPA-ul poate migra din plastic in bauturile și alimentele pe care le consumam.…

[FOTOREPORTAJ] Pe platourile de filmare unde Netflix construiește ”Hollywood-ul Europei”. Cum arata scena din spatele filmului

06:35, 24.06.2024 - Netflix dezvolta de cinci ani de zile principalul sau hub de producție din Europa, in Spania, chiar langa Madrid. Platourile de filmare de-aici rivalizeaza și, din anumite puncte de vedere, sunt chiar peste mult mai cunoscutele locații de la...

inteligența artificiala ar putea sa fie capabila sa detecteze boala (studiu Oxford University)

12:51, 21.06.2024 - Cancerul ramane una dintre cele mai dificile boli umane, cu peste 19 milioane de cazuri si 10 milioane de decese anual. Natura evolutiva a cancerului face dificila tratarea tumorilor in stadiu avansat. Acum, o noua cercetare publicata joi in revista Biology Methods & Protocols, de Oxford University…

Ce trebuie sa știi despre consumul de alcool și zborul cu avionul. Avertismentul specialiștilor

09:45, 05.06.2024 - Daca zborul ți se pare mai scurt și mai relaxant alaturi de un pahar de vin, dar și de un somn lung, afla ca acest obicei este foarte daunator pentru sanatate, potrivit unui nou studiu citat de CNN. Avioanele zboara la altitudini de peste 2.000 de metri, sunt hipobare, ceea ce inseamna ca presiunea…

Mircea Dolha a marturisit adevarul din spatele candidaturii sale la Primaria Baia Mare: „Imi pasa cu adevarat de viitorul comunitații noastre. Baia Mare este in deriva, eu știu ce trebuie facut!”

10:45, 22.05.2024 - Intervievat in ziua un care și-a lansat candidatura pentru Primaria Baia Mare, Mircea Dolha a raspuns cu amabilitate tuturor intrebarilor adresate de jurnaliștii prezenți la eveniment.   Inconjurat de susținatorii sai, fostul deputat și viceprimar al orașului a spus foarte clar ca propria candidatura…

Oamenii care venereaza celebritați sunt mai puțin dotați intelectual, arata un studiu

10:05, 15.04.2024 - Publicata in revista BMC Psychology, acest studiu releva ca, deși venerarea celebritaților pare sa fie asociata cu capacitați intelectuale mai slabe, ramane inca neclar daca aceasta fascinație pentru personalitați celebre reprezinta o cauza sau o consecința a acestor abilitați cognitive reduse. Este…


Ce parere ai despre aceasta stire?