Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sindromul intestinului iritabil, boala care afectează tot mai mulţi români. Care sunt simptomele şi din ce cauză apare

Publicat:

Tot mai fecvent auzim despre afectiunea numita ”sindromul colonului iritabil”, sau ”sindromul intestinului iritabil”. Manifestarile pot fi destul de variate, in functie de anumiti factori. Spre exemplu arata medicul de familie , la varstnici, aceasta se manifesta prin constipatie, iar la cei ma tineri, cu sindrom diareic. ”E cu atat mai neplacut cu cat persoanele mai tinere sunt si active si trebui sa mearga la munca, avand aceasta nepacere precum diareea”, arata el. ”E o boala foarte dificila, foarte grea, care nu se poate vindeca nicodata complet”, mai spune medicul Lascu.…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

De ce ne simțim obosiți pe canicula? Un celebru medic explica fenomenul

15:46, 28.06.2024 - Deshidratarea - principalul vinovatPotrivit prof. dr. Ciurea, deshidratarea este un factor major care contribuie la senzația de oboseala pe canicula . „Apare deshidratarea, pentru ca am scos apa din noi și atunci tot organismul funcționeaza in apa. Nemaiavand apa, nu mai putem funcționa," explica el.…

Nutriționist: Tips & tricks pentru o digestie buna

10:00, 25.06.2024 - Cum facem sa ne simțim mai bine dupa ce mancam? Sau bine macar. Ca e bine sa mancam divers, cat mai puțin procesat, din surse naturale, am ințeles cu toții. Dar hai sa aruncam o privire inauntrul stomacului nostru și sa vedem ce am putea face concret ca ceea ce noi gandim ca e corect sa fie și de ajutor…

Medicii, recomandari pentru perioada caniculara

12:40, 20.06.2024 - Autoritațile au venit cu o serie de recomandari pentru populație, in contextul avertizarilor de canicula din aceasta perioada. Ministerul Sanatații  recomanda evitarea expunerii prelungite la soare, in timp ce autoritațile au instalat puncte de prim-ajutor și hidratare pentru populație. Medicul de familie…

Furtuna a facut ravagii in Cluj: Grindina a distrus plantații de fructe și un an de munca pentru o afacere de familie

12:56, 05.06.2024 - Grindina a provocat daune in mai multe zone din județul Cluj, in special la micii fermieri. La 45 de kilometri de Cluj-Napoca, doi tineri care dețin o mica afacere cu fructe și-au vazut munca de un an ruinata in doar 30 de minute.

STUDIU: Una din trei gravide/mame minore din Romania a ramas insarcinata in jurul varstei de 15 ani. Una din șase minore insarcinate nu a fost nici la medicul de familie, nici la medicul ginecolog pe parcursul sarcinii

18:01, 25.04.2024 - Una din trei fete care in prezent sunt mame/gravide minore a ramas insarcinata pentru prima data in jurul varstei de 15 ani sau mai puțin. Pentru mai mult de o treime dintre fetele care au ramas insarcinate in jurul varstei de 15 ani sau mai puțin, diferența dintre ele și partenerul lor este de 5 […]…

Armonia Hospital Constanta: Mamografie Bilaterala, la un pret special, cu trimitere de la medicul de familie

17:05, 19.04.2024 - O mamografie bilaterala necesita doua imagini ale fiecarui san: una de sus vedere cranio caudala si una dintr un unghi inferior al sanului vedere medio lateral oblica . Armonia Hospital Constanta vine in sprijinul femeilor Detectarea timpurie salveaza vieti, iar cu Pachetul de Mamografie Bilaterala,…

O doctorița din Cluj amendata cu 6.000 de lei din cauza unor proceduri birocratice!

11:05, 19.04.2024 - Un medic de familie din Cluj s-a ales cu o amenda mare din cauza unor proceduri birocratice. Totul din cauza eliberarii unui concediu medical. Medicul de familie din Cluj a fost sancționat de catre Casa de Asigurari de Sanatate cu 6.000 de lei pentru ca a eliberat un concediu medical pentru ingrijirea…

Pacientul pediatric, „cel mai frumos pacient”. Discuție cu medicul Mihai Gafencu (I)

09:55, 16.04.2024 - Deși are trupul mic și firav și e speriat cand se imbolnavește, copilul este mereu cel care le da tarie oamenilor din jurul sau. Medicii pediatri au bucuria de a-i trata, dar drumul catre vindecare este adesea presarat cu piedici. Acestea nu vin neaparat de la micuții bolnavi, ci de la cei din jur.…


Ce parere ai despre aceasta stire?