Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Simptomele bolilor contactate prin mușcătura de căpușă

Publicat:

este o afecțiune care se transmite prin mușcatura capușelor infestate cu bacteria , dar majoritatea celor care sint mușcați de capușe nu contacteaza aceasta boala. "Nu neaparat toți cei care sint mușcați fac boala Lyme, marea majoritate nu fac. sint inregistrate un numar mic de cazuri. Insa capușele pot sa transmita numeroase boli, cum ar fi boala Lyme, febra buto

Citeste articolul mai departe pe noi.md…  

Sursa articol: noi.md


Stiri pe aceeasi tema

Bautura care poate sa contracareze efectele sedentarismului: reduce riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare

14:45, 24.06.2024 - Statul pe scaun, la birou, perioade lungi de timp, poate avea efecte devastatoare asupra sanatații, dar o ceașca obișnuita de cafea ar putea fi o modalitate de a compensa stilul de viața in care predomina sedentarismul.

Mușcatura de capușa și boala Lyme. Prevenție, diagnostic și tratament

15:05, 26.05.2024 - Conform statisticilor furnizate de Institul Național de Sanatate Publica, bolile transmise prin vectori reprezinta peste 17% din totalul bolilor infecțioase la nivel mondial, cauzand peste 700000 de decese anual. Cele mai frecvente boli transmise prin vectori includ: borrelioza Lyme, encefalita (TBE),…

Cum depistezi boala Lyme in situația in care ai fost mușcat de capușe?

11:05, 24.05.2024 - Simptomele mușcaturii de capușaPrincipalele simptome ale bolilor transmise de capușe sunt:- prezența punctelor roșii in jurul mușcaturii- amețeala- dureri de cap și de articulații- febra- umflatura in locul afectat- erupție- senzație de arsura sau chiar dificultate respiratorie.Nu toate persoanele prezinta…

Creștere a cazurilor de rujeola in Europa

07:00, 09.05.2024 - Dupa o scadere in februarie, cazurile de rujeola in Europa au inceput sa creasca din nou. Romania se afla printre țarile cu cel mai mare numar de infecții. Potrivit actualizarii lunare a Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, s-au inregistrat 695 de noi infecții, ceea ce ridica numarul…

Mușcatura de capușa, o urgența? Cand este periculoasa muscatura de capusa si cum trebuie sa procedezi cand patesti asta

11:55, 17.04.2024 - O singura vizita la secția de infecțioase sau la serviciul de urgența este suficienta pentru a conștientiza numarul crescand al persoanelor mușcate de capușe. Chiar si medicii spun ca incidenta a crescut in ultimii ani si ca aceste insecte apar si in locuri mai putin obisnuite. Totuși, mușcatura de…

Invazie de capușe! Tot mai mulți oameni ajung la spital: ce ne recomanda experții

07:25, 11.04.2024 - In ultima perioada aproape 30 de persoane din județul Olt au ajuns la urgențe din cauza mușcaturilor de capușe, in timp ce in Buzau numarul a ajuns la 10. Din pacate numarul cazurilor este in creștere, iar medicii ne sfatuiesc sa avem grija pe unde ne plimbam. Capusele sunt foarte mici si de obicei…

Ce trebuie sa faci daca ai fost mușcat de o capușa?! Sfaturi utile din partea specialiștilor

16:50, 10.04.2024 - Ce boli transmit capușeleCapușele, aparținand clasei arahnidelor, sunt paraziți externi care se hranesc cu sangele gazdei lor. In timpul alimentarii, capușele pot transmite agenți patogeni responsabili de boli grave la om. Printre acestea, boala Lyme și encefalita de capușe se numara printre cele mai…

A inceput sezonul capușelor mai devreme. La Turda e plin deja in parcuri și spații verzi!

17:06, 03.04.2024 - Deja au aparut primele caușe in parcurile turdene la fel și pe spațiile verzi. Cu aceasta ocazie s-au semnalat și primele cazuri la urgențe. Practic „sezonul” capușelor a inceput mai devreme, cel puțin cu o luna. Primele cazuri erau de obicei prin mai, dar iata ca vremea calda a scos turdenii din case…


Ce parere ai despre aceasta stire?