Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sfatul psihologului. Presiunea academică

Publicat:
Sfatul psihologului. Presiunea academică

a identificat 3 motive majore care contribuie semnificativ la creșterea presiunii academice asupra elevilor care urmează să treacă prin procesul de examinare. Din păcate, pentru unii dintre absolvenții de gimnaziu sau liceu, presiunea academică excesivă poate duce la un blocaj mental și emoțional ce provine din următoarele motive: 1. Așteptările părinților. Este unul […]

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldearges.ro…  

Sursa articol si foto: jurnaluldearges.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce poți face și ce nu trebuie sa faci ca parinte, cand copilul tau e in fața unor examene grele: stresul și presiunea nu faciliteaza performanța, din contra – Recomandarile psihologului Salvați Copiii Romania

10:50, 25.06.2024 - Ce poți face și ce nu trebuie sa faci ca parinte, cand copilul tau e in fața unor examene grele: stresul și presiunea nu faciliteaza performanța, din contra – Recomandarile psihologului Salvați Copiii Romania Evita sa menționezi nota pe care dorești sa o ia Fii prezent fizic langa copil in zilele premergatoare…

Sfatul psihologului. Cum ne face politica sa devenim emotionali

14:16, 12.06.2024 - Campaniile electorale sunt pline de emoții puternice. Eforturile partidelor sunt concentrate pe a starni entuziasmul prin mitinguri, convenții de partid și publicitate. Emoțiile sunt și mai evidente la bucuria invingatorilor și dezamagirea invinșilor, atunci cand rezultatele sunt contabilizate. Emoțiile…

Sfatul psihologului. Tulburările psihosomatice în adolescentă

15:30, 29.05.2024 - Adolescenţa este o perioadă în care apar schimbări pe toate planurile în dezvoltarea cognitivă şi psihosocială. Aceste schimbări îl fac pe adolescent interesat şi conştient de propria corporalitate. În acest context, puternic încărcat afectiv, somatizările reprezintă o modalitate uzuală…

Ce facem cu singuratatea? Sfatul psihologului

15:20, 24.05.2024 - ■ Psiholog Dr. Ana Aurelia Hutanu ■ In articolul precedent despre studiul asupra singuratații condus de cercetatorul britanic Sam Carr de la Universitatea din Bath se menționeaza importanța conștientizarii și comunicarii singuratații ca traire deoarece acest lucru atrage empatia și suportul celorlalți…

Sfatul psihologului. Ce ne spunem noua conteaza

15:50, 15.05.2024 - Mintea noastra este inclinata in mod natural sa foloseasca strategii simplificate pentru a conserva energia mentala și a reduce sarcina cognitiva. Acesta este motivul pentru care experiențele timpurii de atașament au un impact atat de profund asupra noastra pe masura ce creștem: poveștile pe care le…

Sfatul psihologului. De ce un prieten nu-ti poate fi si psihoterapeut

14:05, 08.05.2024 - Mulți oameni sunt mai deschiși, in zilele noastre, la ideea de consiliere pentru sanatate mintala. Sunt insa oameni care nu ințeleg rostul de a plati pe cineva sa ii asculte cand au prieteni care o vor face pe gratis. Nu numai ca aceasta opinie se bazeaza pe informații eronate, dar folosirea unui prieten…

Sfatul psihologului. Ce este frustrarea?

15:00, 24.04.2024 - Frustrarea este un raspuns emoțional și psihologic natural al omului la ceva advers. Sentimentul se datoreaza adesea dezamagirii atunci cand un efort sau o așteptare nu funcționeaza așa cum se anticipa.Cand se intampla acest lucru, ne putem simți descurajați și suparați ca timpul, eforturile sau sentimentele…

Sfatul psihologului. Cum sa recunosti daca ai un parinte toxic

14:45, 10.04.2024 - Niciunul dintre noi nu este perfect, inclusiv parinții noștri, dar exista un punct in care imperfecțiunea devine distructiva, luandu-le copiilor dragostea, caldura și ingrijirea pe care le merita și inlocuind-o cu ceva teribil.Atunci cand copiii sunt crescuți cu o cura de critici, judecați, abuzuri…


Ce parere ai despre aceasta stire?