Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sfatul psihologului. Formarea abilităţilor mentale în sport

Publicat:
Sfatul psihologului. Formarea abilităţilor mentale în sport

Mulți sportivi și antrenori sunt interesați de metode de formare a abilitaților mentale pentru imbunatațirea performanței. Profesioniștii in psihologia sportului au adaptat și dezvoltat o serie de abilitați mentale pentru a fi utilizate in sport. Au fost identificate patru aptitudini psihologice de baza. Acestea sunt urmatoarele: discuțiile personale, stabilirea obiectivelor, imagistica și relaxarea. In general, […]

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldearges.ro…  

Sursa articol si foto: jurnaluldearges.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sfatul psihologului. Presiunea academică

14:45, 26.06.2024 - Clinica Senex a identificat 3 motive majore care contribuie semnificativ la creșterea presiunii academice asupra elevilor care urmează să treacă prin procesul de examinare. Din păcate, pentru unii dintre absolvenții de gimnaziu sau liceu, presiunea academică excesivă poate duce la un blocaj…

Sfatul psihologului. Moduri de a face fata unui esec

14:05, 19.06.2024 - Oamenii orientați spre succes vad eșecul ca pe o limita din care invața. Ei vad eșecul ca pe o modalitate de a se imbunatați, mai degraba decat ca pe un afront la adresa valorii lor ca ființa umana. Cei care se straduiesc prea mult sunt oameni carora le este atat de teama de eșec incat […]

Sfatul psihologului. Complexul patern la barbati

15:31, 05.06.2024 - Expresia „are probleme cu tatal” a fost folosita pentru a descrie o femeie care a avut o relație de neincredere cu tatal sau. Totuși, pe masura ce psihologii au explorat mai departe complexul, au atribuit termenul ambelor sexe. In psihologie folosim complexul tatalui cu referire și la masculinitate.…

Ce facem cu singuratatea? Sfatul psihologului

15:20, 24.05.2024 - ■ Psiholog Dr. Ana Aurelia Hutanu ■ In articolul precedent despre studiul asupra singuratații condus de cercetatorul britanic Sam Carr de la Universitatea din Bath se menționeaza importanța conștientizarii și comunicarii singuratații ca traire deoarece acest lucru atrage empatia și suportul celorlalți…

Sfatul psihologului. Dinamica de putere intr-o relatie

15:36, 22.05.2024 - Dinamica puterii joaca adesea un rol important in relațiile romantice. Cele mai frecvente comportamente ce denota lupta de putere sunt: cererea sau retragerea, frica sau rușinea indusa. Puterea joaca un rol important in relații, dar nu este intotdeauna vorba despre dominație și supunere. Adesea este…

Sfatul psihologului. Despre natura binelui si a raului

12:45, 01.05.2024 - Psihiatrul elvețian Carl Gustav Jung (1875-1961) este fondatorul psihologiei analitice. In cartea sa din 1951, Aion (Cercetari in fenomenologia sinelui), Jung ne ofera o perspectiva asupra posibilelor baze psihologice ale unuia dintre cele mai vechi și mai cunoscute raspunsuri la problema raului: doctrina…

Sfatul psihologului. Ce este frustrarea?

15:00, 24.04.2024 - Frustrarea este un raspuns emoțional și psihologic natural al omului la ceva advers. Sentimentul se datoreaza adesea dezamagirii atunci cand un efort sau o așteptare nu funcționeaza așa cum se anticipa.Cand se intampla acest lucru, ne putem simți descurajați și suparați ca timpul, eforturile sau sentimentele…

Sfatul psihologului. Cum apar asteptarile nerealiste

15:10, 17.04.2024 - Psihologul Jean Piaget a observat copiii mici cum au dificultați in a face distincția intre lumile subiective din mintea lor și lumea exterioara, obiectiva. Potrivit lui Piaget, copiii cred uneori ca gandurile lor pot provoca in mod direct anumite lucruri. Piaget a numit acest lucru gandire magica și…


Ce parere ai despre aceasta stire?