Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sfântul Andrei 2023 - tradiții, obiceiuri și superstiții

Publicat:

Joi, 30 noiembrie, credincioșii ortodocși il praznuiesc pe , ocrotitorul romanilor, numit și „Cel dintai chemat”, deoarece el a fost primul care a raspuns chemarii lui la apostolat. De sarbatoarea Sf. Andrei se leaga mai multe tradiții, obiceiuri, dar și superstiții. Ziua de 30 noiembrie marcheaza debutul sezonului sarbatorilor de iarna, care vor continua cu , celebrat pe 6 decembrie, si se vor incheia de Boboteaza, pe 6 ianuarie. 

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

29 iunie: Sfinții Petru și Pavel sau Sanpetru de vara. Tradiții, obiceiuri și superstiții la romani

06:05, 29.06.2024 - 29 iunie: Sfinții Petru și Pavel sau Sanpetru de vara. Tradiții, obiceiuri și superstiții la romani 29 iunie: Sfinții Petru și Pavel sau Sanpetru de vara. Sarbatoarea Sfinților Petru și Pavel, celebrata pe 29 iunie, este una dintre cele mai importante sarbatori din calendarul creștin. Aceasta comemoreaza…

24 iunie: Sanzienele una dintre cele mai vechi tradiții din Romania. Obiceiuri, superstiții și mituri despre Noaptea de Sanziene

06:35, 24.06.2024 - 24 iunie: Sanzienele una dintre cele mai vechi tradiții din Romania. Obiceiuri, superstiții și mituri despre Noaptea de Sanziene 24 iunie: Sanzienele una dintre cele mai vechi tradiții din Romania. Este o tradiție plina de obiceiuri și superstiții, care in timp a fost asimilata unei sarbatori creștine. …

Mosii de vara 2024. Traditii, obiceiuri si superstitii

09:50, 22.06.2024 - De Sambata Mortilor, 22 iunie, se dau de pomana oamenilor nevoiași preparatele pe care membrii familiei le-au adus la biserica pentru sfintire. Pe de alta parte, dupa terminarea Sfintei Liturghii rudele celor adormiți mai merg in cimitir pentru a face curat sau aprinde lumanari pe morminte. Sarbatoarea…

Tradiții și obiceiuri de Paște. Ce se face cu Lumina Sfanta adusa in casa

13:50, 04.05.2024 - Tradiții și obiceiuri de Paște. Ce se face cu Lumina Sfanta adusa in casa. Prima zi de Paște este incarcata de numeroase tradiții, obiceiuri, dar și superstiții. Dupa ce creștinii iau Lumina Sfanta la miezul nopții și o duc acasa, urmeaza mai multe tradiții care sunt respectate in cea de a doua zi.…

Tradiții, obiceiuri și superstiții in Joia Mare. Ce nu este bine sa faci in aceasta zi

11:00, 02.05.2024 - Ziua de joi din Saptamana Patimilor este de o deosebita importanța pentru creștini. Credincioșii merg in aceasta zi la Biserica pentru a se spovedi și a se impartași și participa la slujba celor 12 Evanghelii ale patimilor Mantuitorului.Totodata, aceasta zi este legata de multe obiceiuri și tradiții,…

Tradiții și superstiții de Florii: peștele și ramuri de salcie -pentru noroc și sanatate!

13:41, 28.04.2024 - De duminica Floriilor, creștin-ortodocșii se pregatesc pentru una dintre cele mai importante tradiții din calendarul religios. Ziua de 28 aprilie 2024 marcheaza inceputul Saptamanii Patimilor, iar pregatirile pentru aceasta zi speciala sunt intense și pline de semnificație. Una dintre cele mai cunoscute…

Tradiții și superstiții de Florii: peștele și ramurile de salcie -pentru noroc și sanatate!

13:35, 28.04.2024 - De duminica Floriilor, creștin-ortodocșii se pregatesc pentru una dintre cele mai importante tradiții din calendarul religios. Ziua de 28 aprilie 2024 marcheaza inceputul Saptamanii Patimilor, iar pregatirile pentru aceasta zi speciala sunt intense și pline de semnificație. Una dintre cele mai cunoscute…

Traditii si superstitii in Duminica Floriilor. Obiceiuri si semnificatii

09:20, 28.04.2024 - Duminica Floriilor sau Intrarea Domnului in Ierusalim este cea mai mare sarbatoare din Postul Mare si aminteste de intrarea triumfala a Mantuitorului in cetatea Ierusalimului, a doua zi dupa ce L a inviat pe Lazar.Astfel, oamenii, auzind de venirea lui Isus, au luat ramuri de finic si au iesit bucurosi…


Ce parere ai despre aceasta stire?