Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Seulul acuză Coreea de Nord că a amplasat mine antipersonal și promite un răspuns "sever"

Publicat:

Coreea de Sud a acuzat luni Coreea de Nord ca a amplasat mine antipersonal care au ranit saptamana trecuta doi dintre soldații sai aflați in patrulare la frontiera și crescut tensiunea in peninsula amenințand Phenianul ca il va face sa plateasca un "preț sever", relateaza AFP.

, trei mine antipersonal au explodat într-un incident petrecut marți la trecerea unei patrule sud-coreene în (DMZ) care se întinde pe doi kilometri de o parte și de alta a graniței dintre cele doua Corei.

"Suntem siguri…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum se explica incursiunile soldaților nord-coreeni peste granița cu Coreea de Sud, in cel mai bine pazit loc din lume

12:40, 21.06.2024 - Zona Demilitarizata dintre cele doua Corei ar putea fi cel mai puternic pazit loc de pe pamant, protejat fiind de doua milioane de mine, garduri de sarma ghimpata, capcane pentru tancuri și zeci de mii de soldați din ambele țari ce patruleaza pe o fașie de pamant de 248 km lungime și 4 km lațime.

Coreea de Sud se gandește la inarmarea Ucrainei, ca raspuns la acordul dintre Kim Jong Un și Putin

16:50, 20.06.2024 - Coreea de Sud a transmis joi ca va lua in considerare trimiterea de arme in Ucraina, ceea ce ar reprezenta o schimbare majora de politica, dupa ce Rusia și Coreea de Nord s-au angajat sa se sprijine reciproc in conflicte armate, potrivit Associated Press. Comentariile unui oficial prezidențial de rang…

Putin efectueaza o vizita in Vietnam, la o zi dupa semnarea acordului de aparare cu Phenianul

09:20, 20.06.2024 - Vladimir Putin se afla joi intr-o vizita de stat in Vietnam, tara careia Rusia ii furnizeaza arme de zeci de ani, la o zi dupa ce a semnat un acord de aparare cu Coreea de Nord care ingrijoreaza Occidentul, scrie AFP, citat de news.ro.

Phenianul construieste drumuri si ziduri in Zona Demilitarizata care separa cele doua Corei (Yonhap)

13:21, 15.06.2024 - Armata nord-coreeana a construit drumuri si ziduri in interiorul Zonei Demilitarizate (DMZ) care separa cele doua Corei, a informat sambata agentia de presa sud-coreeana Yonhap, relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Seulul isi reia activitatile militare de-a lungul granitei cu Coreea de Nord

11:40, 04.06.2024 - Armata sud-coreeana a anuntat marti ca reia toate activitatile militare de-a lungul liniei de demarcatie care separa cele doua Corei, ca raspuns la "provocarile" Coreei de Nord, dupa ce Phenianul a trimis in ultimele zile sute de baloane pline cu deseuri peste granita, relateaza Reuters, potrivit news.ro

Situația se agraveaza: Ce va face Coreea de Sud dupa faza baloanelor cu deșeuri trimise de Phenian

10:56, 04.06.2024 - Coreea de Sud urmeaza sa-si suspende in totalitate acordul militar incheiat in 2018 cu Coreea de Nord. Anunțul a fost facut de Consiliul National de Securitate de la Seul, dupa ce Phenianul a trimis sute de baloane pline cu gunoi de cealalta parte a frontierei. {{750157}}Seulul a suspendat, in parte,…

Coreea de Sud amenința cu suspendarea pactului militar cu Nordul din cauza baloanelor de gunoi

10:20, 03.06.2024 - Coreea de Sud intenționeaza sa suspende un acord militar semnat cu Coreea de Nord in 2018, a declarat luni biroul prezidențial, dupa ce Seulul a avertizat cu privire la un raspuns puternic la baloanele lansate din Nord care transporta gunoaie catre Sud, scrie Reuters, potrivit mediafax.

Coreea de Nord a trimis in Coreea de Sud saci plini cu gunoi, purtați de baloane

12:00, 29.05.2024 - Armata sud-coreeana a inceput sa observe „cantitați mari de baloane” care sosesc dinspre Nord incepand de marți seara, detectand peste 150 pana miercuri dimineața, potrivit Statului Major Intrunit (JCS) al țarii, relateaza CNN.Fotografiile publicate de JCS arata saci de plastic transportați de baloane…


Ce parere ai despre aceasta stire?