Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Secretul ascuns în „Cina cea de Taină”! Mesajul pe care a vrut Leonardo da Vinci să îl transmită omenirii

Publicat:

In anul 1495, artistul Leonardo da Vinci a inceput sa munceasca pentru ceea ce avea sa devina cea mai importanta opera de arta la nivel mondial din istoria omenirii. Pictura „Cina cea de Taina” este una dintre cele mai importante opere de arta pe care Leonardo da Vinci le-a realizat. Conform legendelor create in jurul acestui subiect, maestrul și-ar fi descoperit modelul pentru Iisus in corul unei biserici.Leonardo da Vinci este unul dintre cei mai influenți artiști pe care acest Pamant i-a oferit vreodata, dar sunt unul dintre geniile lumii. Acesta a lasat oamenilor o moștenire uriașa, in special…

Citeste articolul mai departe pe jurnalmm.ro…  

Sursa articol: jurnalmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce a vrut sa transmita Kate Middleton prin prima sa apariție publica din 2024. Abia acum s-a aflat mesajul ei puternic

21:41, 24.06.2024 - Cu ocazia evenimentul de anvergura, „Trooping the Colour”, a putut fi vazuta și Prințesa de Wales, pentru prima data de la diagnosticul dur dat de medici. Dar, imediat dupa eveniment, tabloidele au incercat sa descifreze ce a vrut sa transmita Kate Middleton prin prima sa apariție publica din 2024,…

Mara Alexandra Covlescu si pictura ca o fereastra spre libertate

01:15, 12.06.2024 - Pictura este un dans vizual al imaginației care, prin intermediul creativitatii, te poate duce intr-o lume diferita de emoții, ganduri și sentimente. Lumea cunoaste pictori fenomenali precum Leonardo da Vinci, Pablo Picasso si Salvador Dali, insa azi vreau sa vorbim cu o viitoare artista de succes:…

Cum s-a imbracat Gabriela Firea la vot. Ce mesaj a vrut sa transmita!

10:50, 10.06.2024 - Cum s-a imbracat Gabriela Firea la vot. Ce mesaj a vrut sa transmita! Gabriela Firea a ajuns ieri la secția de votare in jurul orei 11:00, insoțita de președintele PSD Marcel Ciolacu. Alaturi i-au fost și primarii sectoarelor 3 și 4, Robert Negoița și Daniel Baluța. De asemenea, președintele PSD Sector…

Invențiile misterioase care au uimit lumea științifica. Inventatorul genial care a anticipat toata tehnologia moderna a viitorului

23:35, 01.06.2024 - O parte a invețiilor moderne au fost anticipate de unul dintre cei mai mari ganditori ai Renașterii. Leonardo da Vinci a creat in secret schițe incredibile ale unor mecanisme care efectiv prefigurau intreaga istorie tehnologica a umanitații din secolele XX și XXI.

Notițe de calendar – 28 mai: Cu avionul in Piața Roșie

09:30, 28.05.2024 - 585 i.Hr.: In timp ce doua oștiri, cea a lui Aliattes al II-lea și cea a lui Cyaxares, se chelfaneau pe campul de lupta, la Halys, are loc o eclipsa de soare. Potrivit lui Herodot, eclipsa a fost interpretata ca un soi de semn al zeilor, așa ca lupta s-a oprit și a fost incheiat un armistițiu. Pacifista…

„Imperiul Roman. Tehnologia invingatorilor”, o expoziție de neratat pentru pasionații de istorie, la Complexul Muzeal Arad

22:35, 23.04.2024 - Dupa expoziția „Leonardo da Vinci – The Machines. Invențiile unui geniu al Renașterii” gazduita de muzeul aradean in toamna anului trecut, o noua expoziție internaționala, organizata sub patronajul Ambasadei Italiei in Romania, a Consulatului Onorific al Republicii Italiene la Arad, a Institutului Italian…

15 Aprilie 1452: S-a nascut Leonardo da Vinci – pictor, sculptor, inginer și arhitect italian renascentist 

17:20, 15.04.2024 - Leonardo di ser Piero da Vinci (n. 15 aprilie 1452, Vinci – d. 2 mai 1519, Amboise), cunoscut sub numele de Leonardo da Vinci, a fost un marcant reprezentant al Renașterii din perioada de apogeu a acesteia. Spirit universalist, pictor, sculptor, arhitect, muzician, inginer, inventator, anatomist, geolog,…

”A fost furata de Napoleon!” Barbatul care a ascuns-o pe ”Mona Lisa” sub masa din bucatarie, timp de doi ani de zile

13:45, 03.04.2024 - ”Mona Lisa”, cel mai faimos tablou din lume, pictat de marele Leonardo da Vinci, nu a odihnit, intotdeauna, in holurile prestigiosului Muzeu Luvru. In anul 1911, unul dintre angajații instituției reușește sa fure capodobera, ce ajunge, ulterior, sa fie pitita intr-un cufar sub masa din propria sa bucatarie,…


Ce parere ai despre aceasta stire?