Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Secretele bucătăriei din Mărginimea Sibiului: cum se prepară vuţăle, un desert simplu şi delicios, şi cocoloşul cu brânză şi pastrama de oaie

Publicat:

Daca nu aveti foarte mult timp la dispozitie si vreti sa ii surprindeti pe cei dragi cu un desert simplu, dar foarte gustos, vutale pot fi alegerea potrivita. 

Cum gatim vutale

Aveti nevoie de cartofi, faina de grau, pesmet, zahar si un pic de sare. “Cartofii se fierb in coaja si apoi se dau pe razatoare, se amesteca cu faina de grau si sare pentru a obtine un aluat care se taie in suluri subtiri care se fierb in apa. Apoi se dau prin pesmet rumenit in ulei si, cand se servec, se pune zahar pe ele”, explica Maria Danoiu. 

Cocolos ciobanesc cu branza

De la serbarile…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Adevarul neplacut despre lumanarile parfumate. De ce nu mai trebuie sa folosești - avertisment de la un chimist

17:00, 13.06.2024 - In timp ce lumanarile parfumate emana un miros placut, cercetarile recente au demonstrat ca acestea produc vapori și particule care pot fi daunatoare pentru sanatate atunci cand sunt inhalate in doze mari.Studiile sugereaza ca acestea pot fi periculoase pentru sanatate, deoarece toxicitatea lumanarilor…

Adevarul despre carnea preparata la gratar. Ce trebuie sa cunoasca cei care consuma frigarui

12:40, 12.06.2024 - A inceput sezonul gratarelor și a ieșirilor la iarba verde, insa pe langa bucuria de a gati in aer liber, este important sa conștientizam riscurile asociate procesului de ardere. Potrivit specialiștilor, carnea preparata pe gratar poate avea consecințe grave asupra sanatații noastre. Aceasta conține…

Louis Vuitton, acuzat ca a integrat camașa tradiționala din Marginimea Sibiului in noua colecție

07:10, 04.06.2024 - Scandal in jurul colectiei lansate de unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de fashion! O asociatie culturala acuza brandul Louis Vuitton ca foloseste ia specifica Marginimii Sibiului fara sa mentioneze acest lucru. Piesele vestimentare cu influente romanesti se vand cu pana la 5 mii de euro.…

Rețeta din Imperiul Roman: Friptura de miel sau de ied cu lapte și miere

10:05, 02.05.2024 - O rețeta de friptura de miel sau de ied, care poate fi incercata cu ocazia sarbatorilor pascale, a ajuns la noi tocmai din antichitate. Aceasta provine din „Apicius”, o carte de bucate romana despre care se crede ca a fost compilata in secolul I d.Hr, potrivit British Museum. Rețeta este una dintre…

Rețeta de mici ca la Dedulești, Dealul Negru, spusa chiar de un fost gratargiu:"Este cel mai important secret"

11:30, 27.04.2024 -   "Reteta de mici (ca la Dedulesti): Un kilogram de carne tocata de porc, 250 grame de seu de oaie. O lingurita mica de bicarbonat, 10 catei de usturoi bine tocati sau presati, ienibahar si cimbru pisat, piper, cateva linguri de zeama de carne, sare dupa gust. Se toaca de carnea de 2 ori prin masina…

Cele mai bune gustari pe care le poți consuma fara sa iei in greutate. Recomandari utile de la nutriționiști

10:45, 22.04.2024 - Exista alternative sanatoase, care sunt sațioase, dar și favorabile gestionarii greutații. Ți-am pregatit o lista de gustari pe care le poți consuma fara sa te ingrași. Afla care sunt recomandarile specialiștilor in nutriție.Cele mai bune gustari pe care le poți consuma fara sa iei in greutateSupraalimentarea…

Prajitura cu dovleac și crema de branza

01:00, 12.04.2024 - Aceasta prajitura are un blat umed. Crema de branza ii potențeaza gustul și ii ofera un plus de savoare. Daca ești fan Carrot Cake, cu siguranța aceasta prajitura va fi pe gustul tau. Este un desert rapid, perfect pentru un rasfaț de weekend. Blat cu dovleac: 200 ml ulei 315 gr. zahar 200 gr. oua (aprovimativ…

Secretele curei cu papadie: se ține la inceputul primaverii și are beneficii sigure pentru sanatate

01:05, 03.04.2024 - Papadia este inrudita cu prețioasa rucola. Au același gust ușor amarui, și frunzele tinere pot orna oricand o salata. Este intalnita peste tot in locurile insorite, sub diferite specii și nume: laptuca, floare de malai, crestațea. Nutriționistul Luminița Catana ofera detalii despre o cura mai puțin…


Ce parere ai despre aceasta stire?