Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

SÂNZIENELE 2019, DRĂGAICA. Tradiţii, obiceiuri. SEMNUL care îţi arată că vei avea NOROC tot anul!

Publicat:

SANZIENELE 2019, DRAGAICA, 24 iunie 2019. Sanzienele sunt, in mitologia romaneasca, zane bune din clasa ielelor, dar care, atunci cand nu le este respectata sarbatoarea, devin surate cu Rusaliile, care sunt zane rele. SANZIENELE 2019, DRAGAICA, 24 iunie 2019. In fiecare an, crestinii ortodocsi serbeaza nasterea , cel care l-a botezat pe in apa Iordanului. In calendarul popular, sarbatoarea este denumita Sanziene, in Ardeal, iar in Muntenia si Oltenia – Dragaica. Afla, din acest material, ce traditii si obiceiuri se practica in ziua de Sanziene. SANZIENELE

Citeste articolul mai departe pe jurnalmm.ro…  

Sursa articol: jurnalmm.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sanzienele sau Dragaica, noaptea in care cerurile se deschid. Tradiții și obiceiuri.

15:51, 24.06.2024 - La 24 iunie sunt marcate in calendarul popular Sanzienele sau Dragaica, asociate sarbatorii crestine a Nasterii Sfantului Proroc Ioan Botezatorul si prilejuite, in acelasi timp, de solstitiul de vara, ziua cea mai lunga a anului.

Nașterea Sfantului Ioan Botezatorul - Sanzienele: Tradiții și obiceiuri. Ce este bine sa faci in aceasta zi

09:35, 24.06.2024 - Nașterea Sf Ioan Botezatorul este marcata in calendarul creștin ortodox, pe stil nou, in data de 24 de iunie. In aceesta zi, in popor, se sarbatoresc și Sanzienele sau Dragaica, așadar, de aceasta zi sunt legate numeroase obiceiuri și superstiții.

Traditii pentru spor si sanatate de Sanziene sau Dragaica! Daca ploua e semn de belsug

08:50, 24.06.2024 - In fiecare an pe data de 24 iunie sarbatorim ziua de Sanziene sau Dragaica, cum i se mai spune in popor. In plan religios Sanzienele se asociaza cu sarbatoarea religioasa a nasterii Sfantului Ioan Botezatorul. In calendar avem astfel cruce cu rosu, ceea ce inseamna o zi de mare sarbatoare in care nu…

SANZIENELE sau DRAGAICA, 24 iunie

06:40, 24.06.2024 - In fiecare an, crestinii ortodocsi serbeaza nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, cel care l-a botezat pe Domnul Iisus in apa Iordanului. In calendarul popular, sarbatoarea este denumita Sanziene, in Ardeal, iar in Muntenia si Oltenia – Dragaica. TRADITII si OBICEIURI de SANZIENE – ajunul Sanzienelor…

Rusalii 2024, traditii, obiceiuri si superstitii. Iata ce nu este bine sa faci

08:25, 23.06.2024 - Duminica Rusaliilor, denumita in popor si Duminica Mare, este sarbatoarea ce aminteste de pogorarea Sfantului Duh asupra ucenicilor lui Iisus, fiind cinstita an de an la 50 de zile dupa sarbatoarea de Inviere. De asemenea, in aceeasi zi, crestinii celebreaza si nasterea Bisericii crestine.Se pare ca,in…

Rusaliile, mare sarbatoare la crestinii ortodocsi. Obiceiuri si traditii

07:00, 23.06.2024 - La 50 de zile dupa Invierea Domnului se celebreaza Pogorarea Duhului Sfant, numita in popor Rusaliile. Numele sarbatorii de Rusalii vine de la Rosalia, sarbatoarea romana a trandafirilor sau rozelor, peste care se suprapune sarbatoarea creștina, ce in vechime era inchinata și stramoșilor. Odata cu aceasta…

Tradiții, obiceiuri și superstiții de Rusalii, pe 23 si 24 iunie 2024. Ce nu e bine sa faci la sarbatoarea de duminica și luni

00:05, 23.06.2024 - Duminica și luni, pe 23 și 24 iunie, ortodocșii sarbatoresc Pogorarea Sfantului Duh peste sfinții apostoli. In popor, sarbatoarea este cunoscuta drept Cincizecimea, Duminica Mare sau Rusaliile. In unele zone din Romania, in aceste zile se țin mai multe tradiții și obiceiuri.

Tradiții și obiceiuri de Rusalii 2024. De ce se pune ramuri de tei la uși și la geamuri 

14:11, 22.06.2024 - Rusaliile sau pogorarea Sfantului Duh sunt sarbatorite la 50 de zile de la Data Paștelui și la 10 zile de la Inalțarea Domnului. Sarbatoarea mai este numita și Cincizecimea sau Duminica Mare și cu aceasta ocazie se incheie ciclul pascal care cuprinde Invierea, Inalțarea și Pogorarea Sfantului Duh. In…


Ce parere ai despre aceasta stire?