Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

SANZIENE: De ce se dezbraca femeile si se scalda in roua in aceasta noapte. TRADITII SANZIENE 2014

Publicat:

Noaptea de Sanziene este o noapte magica, un moment de liniste, de echilibru, in care se deschid portile cerului si lumea de dincolo vine in contact cu lumea pamanteana. Se spune ca mai ales in aceasta noapte (23-24 iunie, noaptea premergatoare zilei ) cei norocosi pot intalni Sanzaienele. Numite in traditia populara si Sfintele, Frumoasele, Maiastrele, Sanzienele sau Sanzaienele sunt fiinte ireale, fantastice, fapturi luminoase din...

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sanzienele sau Dragaica, noaptea in care cerurile se deschid. Tradiții și obiceiuri.

15:51, 24.06.2024 - La 24 iunie sunt marcate in calendarul popular Sanzienele sau Dragaica, asociate sarbatorii crestine a Nasterii Sfantului Proroc Ioan Botezatorul si prilejuite, in acelasi timp, de solstitiul de vara, ziua cea mai lunga a anului.

Traditii pentru spor si sanatate de Sanziene sau Dragaica! Daca ploua e semn de belsug

08:50, 24.06.2024 - In fiecare an pe data de 24 iunie sarbatorim ziua de Sanziene sau Dragaica, cum i se mai spune in popor. In plan religios Sanzienele se asociaza cu sarbatoarea religioasa a nasterii Sfantului Ioan Botezatorul. In calendar avem astfel cruce cu rosu, ceea ce inseamna o zi de mare sarbatoare in care nu…

SANZIENELE sau DRAGAICA, 24 iunie

06:40, 24.06.2024 - In fiecare an, crestinii ortodocsi serbeaza nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, cel care l-a botezat pe Domnul Iisus in apa Iordanului. In calendarul popular, sarbatoarea este denumita Sanziene, in Ardeal, iar in Muntenia si Oltenia – Dragaica. TRADITII si OBICEIURI de SANZIENE – ajunul Sanzienelor…

24 iunie: Sanzienele una dintre cele mai vechi tradiții din Romania. Obiceiuri, superstiții și mituri despre Noaptea de Sanziene

06:35, 24.06.2024 - 24 iunie: Sanzienele una dintre cele mai vechi tradiții din Romania. Obiceiuri, superstiții și mituri despre Noaptea de Sanziene 24 iunie: Sanzienele una dintre cele mai vechi tradiții din Romania. Este o tradiție plina de obiceiuri și superstiții, care in timp a fost asimilata unei sarbatori creștine. …

23-24 iunie, NOAPTEA de Sanziene: Ce se intampla cu dorințele puse in aceasta noapte. Tradiții și superstiții

21:25, 23.06.2024 - 23-24 iunie, NOAPTEA de Sanziene: Ce se intampla cu dorințele puse in aceasta noapte. Tradiții și superstiții Noaptea de Sanziene are loc intre 23 și 24 iunie și este legata de sarbatorirea solstițiului de vara. Aceasta este o sarbatoare romaneasca straveche, plina de tradiții și superstiții, combinand…

A inceput Saptamana Luminata! Tradiții și obiceiuri romanești

11:50, 06.05.2024 - A inceput Saptamana Luminata! Tradiții și obiceiuri romanești. Invierea Domnului este Sarbatoarea care incununeaza mantuirea noastra intru Hristos. Ea reprezinta dispariția completa a pacatului și intoarcerea omului la condiția primordiala de fericire, la starea in care ne aflam inainte de neascultare,…

Joia Mare din Saptamana Patimilor, ziua in care se vopsesc ouale de Paște. Tradiții și obiceiuri de Joia Neagra

08:31, 02.05.2024 - Joia Mare din Saptamana Patimilor se mai numeste Joia Neagra sau Joimarita. In aceasta zi, femeile vopsesc ouale. Cine n-a terminat de tors nici ca mai toarce. Joimarita le pedepseste pe femeile lenese, le bate peste degete si le arde canepa netoarsa. Nu se lucreaza in aceasta zi. Se face, in schimb,…

Paștele Catolic 2024: Obiceiuri și tradiții in noaptea de Inviere. Care este cea mai cunoscuta datina

18:46, 30.03.2024 - Paștele Catolic 2024: Obiceiuri și tradiții in noaptea de Inviere. Care este cea mai cunoscuta datina Paștele Catolic 2024: Obiceiuri și tradiții in noaptea de Inviere. Care este cea mai cunoscuta datina Credincioșii catolici, dar și cei protestanți, sarbatoresc duminica, 31 martie 2024, Paștele, sau…


Ce parere ai despre aceasta stire?