Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sâmbătă sunt Moşii de vară. Iată cea mai bună reţetă de COLIVĂ

Publicat:

In aceasta zi se prepara coliva. Iata de ce aveti nevoie si cum se prepara cel mai bine:

Ingrediente: 1 kg de arpacas (orz macinat dur), dar se poate folosi si grau pisat, 2 cesti de stafide, 2 cani de nuca rasa, 2 cesti cu miere, o lingurita de scortisoara, coaja de la o lamaie si de la o portocala, 500 g de zahar, 1 fiola esenta de vanilie, 1 fiola esenta de rom, o lingurita de sare; pentru ornat: pesmetde paine sau biscuiti, cacao, bomboane colorate, miez de nuca

Mod de preparare: Se spala graul de 9 ori in apa rece. Se inmoaie stafidele in apa cu rom. Se pune graul la fiert…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Chec cu mac și aroma de lamaie. Rețeta unui desert foarte indragit

12:35, 04.07.2024 - Textura moale și pufoasa este completata de efectul crocant al semințelor de mac, iar sucul și coaja de lamaie ii confera un parfum placut și proaspat. Acest chec este perfect pentru a fi servit la micul dejun, alaturi de o cafea sau ceai, dar și ca desert la orice masa.Checul este unul dintre cele…

Dulceața de trandafiri, o delicatesa regala. O rețet[ rapida și parfumata

09:25, 27.06.2024 - Dulceața de trandafiri este o delicatesa, datorita faptului ca este foarte fina si parfumata. Este un desert ce face parte din "camara bunicii", care in anumite perioade istorice era nelipsit de pe farfuria cu care se serveau musafirii. Dulceața de trandafiri poate fi preparata de oricine, pe toata…

Rețeta rapida pentru prajitura cu iaurt. Gustoasa și ușor de preparat, va incanta chiar și simțurile celor pretențioși

15:50, 30.05.2024 - Cand vrei ceva bun, ieftin si rapid, incearca aceasta prajitura simpla cu iaurt. Nu este o prajitura de casa cu care sa furi privirile, dar este o prajitura pufoasa, gustoasa si aromata. In functie de preferinte, se pot adauga in compozitie ceva fructe de sezon, bucati de nuca prajita sau ciocolata…

Deliciu de primavara: mancare de fasole verde cu usturoi, roșii și marar. Rețeta, in doar cațiva pași simpli

10:21, 23.05.2024 - Ingrediente necesare pentru aceasta rețeta- 500 g fasole verde proaspata sau congelata- 3-4 roșii mari, coapte- 4-5 caței de usturoi- 1 ceapa medie- 2 linguri de ulei de masline- 1 legatura de marar proaspata- Sare și piper dupa gustCum se prepara mancarica de fasole verde cu usturoi, roșii și mararSpala…

Cel mai rapid desert cu corcodușe

06:00, 23.05.2024 - Cel mai rapid desert cu corcodușe. A venit sezonul corcodușelor. Acestea se gasesc mai oriunde, poate chiar pe drumuri, dar și in paduri. Corcodușele se mai gasesc și in piețe, iar mai mereu au un preț cat se poate de accesibil. Ele pot fi transformate insa și intr-un desert de-a dreptul delicios. Cel…

Cum sa faci coșulețe din parmezan pentru aperitive

18:05, 21.05.2024 - Aperitivele sunt, de multe ori, vedetele unei mese festive și adesea avem nevoie de imaginație pentru a le prepara cat mai frumoase și gustoase. Un mod atragator de a crea aperitive este sa folosești coșulețe din parmezan. Sunt relativ ușor de pregatit și le poți umple dupa gusturi și preferințe diferite.Despre…

Socata - bautura minune a primaverii: intarește sistemul imunitar și te ajuta sa slabești. Rețeta tradiționala

14:31, 25.04.2024 - Socul este un remediu natural impotriva tusei, a rinitei, faringitei și bronșitei, iar socata ne ajuta sa invingem bacteriile și virușii, dar și sa scapam de kilogramele in plus.Socata, bautura care alunga bacteriile și virușii, dar și kilogramele in plusSocata, bautura delicioasa, preparata din florile…

Un preparat gustos si versatil, branza de caju

19:56, 15.04.2024 - Bogata in vitamine și minerale, branza de caju este o alternativa sanatoasa la branza tradiționala, inclusiv pentru persoanele care au intoleranța la lactoza si pentru copii. Este un aliment versatil, putand fi folosit ca atare sau adaugat intr-o gama variata de rețete culinare: prajituri, sosuri, salate,…


Ce parere ai despre aceasta stire?