Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Rezistenţa opusă dictaturii comuniste

Publicat:

Sunt multi romani astazi care zic ca regimul instaurat in anul 1945 cu ajutorul tancurilor sovietice a fost bun pentru ca a dat locuinte si locuri de munca pentru tot poporul si astfel a fost ridicat nivelul de trai. Oamenii isi aduc aminte numai de perioada cand au sosit unele fonduri capitaliste si economia socialista a fost resuscitata, dar nu vor sa retina ca intregul sistem a fost un regim de ocupatie, represiv. 

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

(video) Carau tone de spirt și țigari in Ucraina: Activitațile de contrabanda, urmarite cu drona de oamenii legii. Le-au descoperit și ascunzișurile improvizate

15:35, 26.06.2024 - A fost dezmembrata o grupare criminala specializata in contrabanda cu marfuri accizate, inclusiv alcool etilic și articole de tutungerie. Activitatea ilicita a grupului, care opera la nivel transnațional, a fost supravegheata și documentata timp de 6 luni.

Primul vaccin impotriva bolii Lyme din ultimii 20 de ani incepe studiul clinic final: „Oamenii sunt ingrijorați, este momentul potrivit”

15:30, 25.06.2024 - Vaccinul impotriva bolii Lyme, creat de Pfizer și Valneva, se numește VLA15 și este singurul aflat in dezvoltare clinica. Daca totul merge bine, companiile ar putea cere autorizarea pentru acest nou vaccin in 2025.

CURIOZITAȚI ADN-ul uman și cel al cimpanzeului este identic in proporție de 98,8%

15:55, 23.06.2024 - Oamenii de știința inca analizeaza datele pentru a descoperi exact cum funcționeaza acel 1,2% din genomul nostru care este unic uman The post CURIOZITAȚI ADN-ul uman și cel al cimpanzeului este identic in proporție de 98,8% first appeared on Informatia Zilei .

Horoscop special. Cinci lucruri mai puțin știute despre zodia LEU

16:45, 14.06.2024 - 1. Generozitatea lor depașește așteptarileLeii sunt adesea asociați cu puterea și mandria, dar puțini știu ca acești nativi sunt extrem de generoși. Aceasta trasatura se manifesta nu doar in darurile materiale, ci și in timpul și energia pe care le dedica celor dragi. Leii sunt mereu pregatiți sa sara…

Rezistența fizica a oamenilor ramane un mister evolutiv

17:06, 14.05.2024 - Oamenii au evoluat ca niște atleți excepționali. Nu e cazul acum, in condițiile traiului in marile orașe și al unei vieți din ce in ce mai sedentare dar, daca ai cere unui unui om cu o condiție fizica buna sa alerge alaturi de un cal intr-o cursa de maraton, veți avea surpriza sa descoperiți ca omul…

Rezistența locuitorilor din Harkov, orașul aflat zilnic sub bombardamente: „Cel mai infiorator lucru este ca oamenii se obișnuiesc cu asta”

20:06, 28.04.2024 - Pentru locuitorii din Harkov, atacurile rusești zilnice nu au insemnat anularea obiceiurilor lor. Deși oficialii ruși au spus in repetate randuri ca orașul este urmatorul pe care Moscova vrea sa-l cucereasca, cei 1,3 milioane de locuitori incearca sa reziste: orasul „este de neinvins, deși oamenii sunt…

IOAN NISTOR Tentațiile dulci ale dictaturii

18:05, 21.04.2024 - Cel care a demonstrat pe viu satisfacțiile date de dictatura a fost cel mai mare conducator militar al Antichitații, Alexandru Macedon. The post IOAN NISTOR Tentațiile dulci ale dictaturii first appeared on Informatia Zilei .

Semnele care anunța diabetul. 17 simptome de rezistența la insulina și prediabet.

10:06, 14.04.2024 - Rezistența la insulina crește semnificativ riscul de a dezvolta diabet. Partea și mai proasta este ca ai putea sa fii rezistent la insulina ani in șir, fara sa știi, pentru ca simptomele sunt vagi sau lipsesc cu desavarșire.


Ce parere ai despre aceasta stire?