Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Reuters: Rusia ar putea amplasa rachete cu încărcătură nucleară în Crimeea și în enclava Kaliningrad

Publicat:

Rusia ar putea amplasa rachete cu incarcatura nucleara in enclava Kaliningrad si in Crimeea, ca raspuns la amplasarea scutului antiracheta in estul Europei.

Informatia a fost facuta publica de agentia Reuters, care citeaza surse din cadrul Armatei ruse. Este vorba in principal de rachete Iskander, cu focoase nucleare.

Pe de alta parte, analistii militari spun ca proiectul este vechi si ca dezvoltarea scutului antiracheta inaugurat deja in Romania constituie doar un pretext pentru Moscova, care avea de gand sa faca acest lucru cu mult inainte.

Aceiasi specialisti spun ca Rusia…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rusia a convocat-o pe ambasadoarea americana la Moscova dupa atacul cu rachete ATAMCS asupra Sevastopolului

16:01, 24.06.2024 - Ministerul rus de Externe a convocat-o luni pe ambasadoarea americana la Moscova in semn protest dupa un atac ucrainean cu rachete ATACMS asupra orasului-port Sevastopol din Crimeea, duminica, in urma caruia ar fi fost ucise patru persoane și ranite peste 150, relateaza AP.

Avionul lui Viktor Ianukovici a aterizat in Belarus, unde Vladimir Putin se afla in vizita insoțit de noul sau ministru al apararii

18:40, 24.05.2024 - Avionul fostului președinte prorus al Ucrainei, Viktor Ianukovici, a aterizat vineri in Belarus, unde președintele rus Vladimir Putin a sosit joi seara pentru o intrevedere cu omologul sau Aleksandr Lukașenko, relateaza Zerkalo Nedeli.Potrivit canalului de Telegram Belaruski Gaiun, avionul Dassault…

Contract important in industria apararii: producatorul MBDA va echipa elicopterele de lupta romanești cu rachete

10:05, 23.05.2024 - MBDA a semnat un contract cu IAR Brașov pentru a facilita integrarea Marte ER pe o platforma de elicopter destinata Forțele Navale Romane, bazata pe platforma Airbus H215M. Cu ajutorul performanțelor sale de varf, Marte ER va asigura o capacitate de ultima generație pentru indeplinirea misiunilor de…

Ministerul rus al Apararii anunța ca a interceptat zece rachete ucrainene ATACMS deasupra Crimeii

08:56, 15.05.2024 - Armata rusa a anuntat ca apararea sa antiaeriana a distrus noaptea trecuta zece rachete operațional-tactice ATACMS ucrainene deasupra peninsulei Crimeea anexata ilegal de Moscova in 2014, scrie Interfax, conform Rador Radio Romania.

SUA ar fi trimis deja Ucrainei peste 100 de rachete cu raza lunga ATACMS

12:20, 26.04.2024 - SUA au trimis in secret peste 100 de rachete ATACMS cu raza lunga de acțiune in Ucraina, saptamana trecuta, dintre care unele au fost desfașurate imediat și utilizate pentru a lovi un aerodrom militar rusesc din Dzhankoi, in Crimeea ocupata, a relatat New York Times.

Moscova flutura amenințarea nucleara. Putin trimite temutele rachete „Iskander-M” la granița cu Finlanda

07:05, 24.04.2024 - ​​​​​​​In urma cu un an, Finlanda devenea cel de-al 31-lea stat membru al NATO, la capatul celui mai rapid proces de aderare din istoria recenta a blocului militar transatlantic. Mișcarea a constituit una dintre cele mai dure lovituri incasate de Rusia lu

Dupa ce a refuzat sa ofere Ucrainei rachete, Germania mai face o eschiva: Berlinul nu a livrat Kievului vehiculele blindate grele (ancheta BILD)

22:31, 22.04.2024 - Dupa ce a refuzat sa ofere Ucrainei rachete Taurus, Germania mai face o eschiva: Berlinul nu a livrat vehiculele blindate grele (ancheta BILD)Germania a intrerupt aprovizionarea cu vehicule blindate MRAP catre Ucraina, dezvaluie o ancheta a jurnaliștilor de la BILD.

Explozii la Sevastopol: fortele ruse au respins un atac ucrainean cu rachete (video)

12:26, 21.04.2024 - Fortele ruse au respins in cursul diminetii de duminica un atac ucrainean cu racheta impotriva uneia din navele Flotei Marii Negre in portul Sevastopol din Crimeea, a declarat guvernatorul, Mihail Razvojaev, transmite Reuters, conform Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?