Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

REŢETA ZILEI: Dulceaţă de prune brumării

Publicat:

Ingrediente:

5 kg prune
2 kg zahar
400 ml apa

Mod de preparare:

Prunele se spala, se scot samburii si le taiem cubulete. Intr-o cratita punem zaharul, se pune la fiert pentru 10 min. Se adauga apoi prunele taiate cubulete si se lasa sa fiarba la foc mic. Se amesteca din cand in cand. Cand fructele s-au inmuiat bine si au scazut iar siropul este aproape legat, se ia de pe foc.

Se pune in borcane, se capseaza si se sterilizeaza cca 10-15 min. Se scot pe un servet, se invelesc si se lasa pana a doua zi. Se pastreaza la loc aerist si intunecos.

Dulceata

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Dulceața de trandafiri, o delicatesa regala. O rețet[ rapida și parfumata

09:25, 27.06.2024 - Dulceața de trandafiri este o delicatesa, datorita faptului ca este foarte fina si parfumata. Este un desert ce face parte din "camara bunicii", care in anumite perioade istorice era nelipsit de pe farfuria cu care se serveau musafirii. Dulceața de trandafiri poate fi preparata de oricine, pe toata…

Dulceața de vișine demențiala! Ce sa pui ca sa obții gustul bogat și intens: doar marile gospodine știu trucul

10:50, 26.06.2024 - Ingrediente dulceața de vișine: - 1 kg de vișine coapte și fara samburi- 800 g de zahar- 1 lamaie (sucul)- 1 plic de zahar vanilat (opțional) Rețeta sezonului: Cum se prepara delicioasa dulceața de dude Modalitatea de preaparare:- spalați vișinele și indepartați samburii.- puteți folosi un dispozitiv…

Dulceața de vișine demențiala! Ce sa pui ca sa obți gustul bogat și intens: doar marile gospodine știu trucul

10:35, 26.06.2024 - Ingrediente dulceața de vișine: - 1 kg de vișine coapte și fara samburi- 800 g de zahar- 1 lamaie (sucul)- 1 plic de zahar vanilat (opțional) Rețeta sezonului: Cum se prepara delicioasa dulceața de dude Modalitatea de preaparare:- spalați vișinele și indepartați samburii.- puteți folosi un dispozitiv…

Dulceața de pepene galben. Cea mai rapida și ieftina rețeta pe care o preparau bunicile

08:55, 25.06.2024 - Dulceața de pepene galbenPepenele galben este un fruct de sezon, iar in aceasta perioada va puteți bucura din plin de el. Este un fruct gustos și racoritor, insa poate fi folosit și pentru prepararea dulcețurilor. Va recomandam o rețeta excelenta de dulceața de pepene galben, fina si foarte aromata.…

Rețeta sezonului: Cum se prepara delicioasa dulceața de dude

14:31, 13.06.2024 - Iata cum se prepara delicioasa dulceata de dude!Dulceata de dude - un desert subestimatIngrediente necesare: 1 kg de dude (albe sau negre);750 gr de zahar;300 ml de apa;1 lingura de coaja de portocala, rasa.Ai nevoie si de cateva borcane sterilizate, cu capace filetate. 5 flori care rezista la canicula.…

RETETA ZILEI: Frigarui din ficat de gaina in slanina afumata

19:50, 09.05.2024 - Mod de preparare: Slanina afumata se taie panglici. Ficatul de gaina se inveleste cu panglicile din slanina afumata si se imbraca pe betisoare sau ace pentru frigarui. Se frige pe reteaua de gratar la foc mediu timp de 5 minute pe fiecare parte. Mujdeiul se serveste separat. Ingrediente: • 800 g ficat…

Rețete de weekend. Trufe de casa: dulcele cu care ii vei da gata pe toți. Sunt aromate și declicioase!

15:00, 05.04.2024 - Ingrediente:- 800 g ciocolata menaj fara zahar- 150 g unt- 2 linguri lapte rece- 200 g cacao neindulcita- 1 lingurița esența de vanilie- 150 g migdale macinate- 100 g indulcitor- 1 praf de sare Prajitura cu mere cuburi și crumble. Rețeta de post Mod de preparare:Dai prin razatoare jumatate din cantitatea…

Placinta creața cu branza sarata. Rețeta turceasca denumita Borek

16:45, 04.04.2024 - Aceasta placinta se deosebește de placintele clasice cu care ne-am obișnuit, atat prin compoziție, cat și prin felul de formare. Nu se formeaza sub forma de straturi, din foi și branza la mijloc. Se formeaza prin plierea foilor umplute cu branza, sub forma de acordeon. Este delicioasa atat servita calda,…


Ce parere ai despre aceasta stire?