Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

REȚETĂ veche de sute de ani, considerată și azi DELICATESĂ: Omletă cu intestine de miel și ceapă verde

Publicat:

Rețeta este una foarte veche, dar este considerata și astazi o delicatesa. Satenii din zona Timișului pregatesc ei intestinele de miel, dar mai nou, acestea se gasesc deja curațate in magazine.

''Se iau intestinele de la un miel și se spala foarte bine, in interior, fie prin introducerea unui furtun cu jet fluent de apa rece prin el, fie le putem pune direct la robinet și lasam sa treaca apa prin fiecare intestin; le mai putem și scurta. Dupa ce vedem ca sunt curate, le taiem pe lungime, desfacandu-le practic și continuam sa le mai spalam sub jet puternic de apa rece. Apoi, le lasam

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce sa adaugi la final in salata de vinete, in loc de maioneza. Ingredientul special care o face mult mai buna, gustul te va cuceri pe loc

17:05, 10.06.2024 - Salata de vinete este un preparat foarte delicios și sanatos care rareori lipsește de pe mesele noastre. Este foarte ușor de gatit, dar maioneza este un ingredient care nu este pe placul tuturor. Din fericire, poate fi inlocuit. Aflați in randurile urmatoare cu ce. Rețeta salata de vinete fara maioneza…

Deliciu de primavara: mancare de fasole verde cu usturoi, roșii și marar. Rețeta, in doar cațiva pași simpli

10:21, 23.05.2024 - Ingrediente necesare pentru aceasta rețeta- 500 g fasole verde proaspata sau congelata- 3-4 roșii mari, coapte- 4-5 caței de usturoi- 1 ceapa medie- 2 linguri de ulei de masline- 1 legatura de marar proaspata- Sare și piper dupa gustCum se prepara mancarica de fasole verde cu usturoi, roșii și mararSpala…

Ceapa verde la sticla. Rețeta cu care nu dai greș pe timp de iarna

16:55, 20.05.2024 - Aveți nevoie de ceapa verde și de una sau mai multe sticle de plastic de tip PET, de preferința cu gura larga.1. Curațați și spalați foarte bine ceapa verde și lasați-o puțin sa se scurga.2. Taiați ceapa marunt sau in felii, așa cum obișnuiți sa o utilizați in mancarurile dumneavoastre.3. Transferați…

Rețeta de mici ca la Dedulești, Dealul Negru, spusa chiar de un fost gratargiu:"Este cel mai important secret"

12:36, 29.04.2024 -   "Reteta de mici (ca la Dedulesti): Un kilogram de carne tocata de porc, 250 grame de seu de oaie. O lingurita mica de bicarbonat, 10 catei de usturoi bine tocati sau presati, ienibahar si cimbru pisat, piper, cateva linguri de zeama de carne, sare dupa gust. Se toaca de carnea de 2 ori prin masina…

Rețeta de chec a Sandei Marin. Cum se face un chec perfect dupa o rețeta romaneasca veche

13:40, 24.04.2024 - Cu siguranța exista multe rețete de chec pe care le-ai incercat pana acum, dar te asiguram ca niciuna nu se compara cu cea Sandei Marin. Cunoscuta pentru carțile de bucate pe care le-a lansat, celebra scriitoare a lansat o rețeta tradiționala a unui chec perfect și delicios. Iata cu il gatești.

Pandispan de post, reteta veche. Nu dai gres cu ea! Ingredientul care il face cu adevarat pufos

16:36, 23.04.2024 - Pandișpanul de post este o varianta excelenta in aceasta perioada. Pentru cei care nu mananca deserturi de dulce, pot incerca aceasta prajitura care se prepara mai ușor decat pandișpanul clasic. Se face și mai rapid și nu trebuie sa petreceți mult timp in bucatarie. In plus, exista și un ingredient…

Rețeta de prajitura cu morcovi, stafide și merișoare a parintelui Mina de la Manastirea Botoș

15:55, 22.04.2024 - Parintele Mina de la Manastirea Botoș a explicat pentru Trinitas cum se prepara o prajitura delicioasa pentru perioada postului: prajitura cu morcovi, stafide și merișoare.„Astazi vreau sa va prezentam o tarta cu morcov, cu stafide și cu merișoare. Foarte buna. O tarta care merge și in zilele de dulce,…

Drob de miel rețeta moldoveneasca. Deliciul de pe masa de Paște

13:00, 18.04.2024 - Daca vrei sa ai pe masa de Paște drob de miel rețeta moldoveneasca, trebuie sa urmezi aceasta rețeta prin care obții cel mai delicios preparat de sarbatori. Gustul organelor de miel cu ceapa verde, condimente și verdețuri este deosebit și ii va bucura pe toți cei prezenți. Poți servi drobul cu paine…


Ce parere ai despre aceasta stire?